- Ці по 90, ці 80, ці 65, ці 55, - продавець гуртового ринку по вул. Зеленій називає ціни на помідори.
Я, здається, чогось не розумію. Бо ж тільки вчора купувала гарні помідори на Центральному ринку по 50 грн.
- Ну то що ви хочете, Паска йде, оце вже почалося, - пояснює чоловік. – У мене сьогодні червоноармійські базарники оптом по 55 помідори брали. Найдешевші! – і змовницьки додає, киваючи на кілька головок в ящику: Ця капуста ще по 32. Беріть, бо завтра вже так не буде!
Відчувається, що весь базар аж гуде через таку "інфляцію".
"У тебе огірки по чому?" - гукає одна продавчиня іншій, котра саме важить покупцеві півкіло маленьких огірочків . "Та ще по 55". – "О, маєш! А в мене вже по 60 на опт!"
Запитую, по чому листовий салат. Що-що, а він точно до Паски не достоїть. Зелений – по 100 за кілограм, червоний – 150. Подорожчали і мандарини, кабачки, баклажани, перець, різні види капусти…
"Броколі? 90 на вагу. То новий завіз, свіженька. Можете ще десь по базарі пошукати, може бути по 80 грн. зі старого завозу". Пошукала. По 80 не знайшла, зате знайшла по 98 і 100.
Звичайну білу цибулю продають по 20-25 грн. за кілограм, синю – по 35, три голівки упакованого часнику - десятка. На редиску ціни за тиждень не змінилися: кілограм вартує від 15 до 25 грн.
- Та то такі ціни, що на Великдень із свіжих овочів лиш редиску можна буде купити, - жартує продавець, обкладений поліетиленовими мішками, в яких під сонцем пітніє редиска. – Нащо вам помідори-огірки, вигідніше м’яса взяти за ті гроші!
Звичайний болгарський перець вартує від 60 грн., довгий – 100. На запитання, по чому чері, один з продавців лише хитає головою: "Ой, навіть не питайте: то таке дороге!".
Надія Макушинська
19-04-2019, 21:47
0
2 352