RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Йдучи назустріч побажанням представників мужньої професії анонімного форумного дефекатора, вирішив я сьогодні обійтися без політики взагалі і без Януковича зокрема. Тож поговоримо про літературу. Та ще й російську. Як уже назустріч, то назустріч. Бо в житті Януковича за останній час нічого особливого, власне, й не відбулося. Ну, видав чоловік англійською мовою книжку в Австрії. "Opportunity Ukraine" називається. І що такого? Він же ніде не каже, ніби англійською її і написав. Ось і перекладач підтверджує, мовляв, так і так, я, окраса перекладацького цеху Костянтин Василькевич, працював з оригіналом рукопису, причому – "як українською, так і російською мовою". Тобто рукописів, інакше кажучи – текстів, написаних рукою Януковича – треба розуміти, було два. То й що, хіба за таке автора критикують? Навпаки: роботящий, значить, трапився автор.

Щоправда, окремі аморальні провокатори досить швидко почали знаходити у книзі Януковича суцільний, перепрошую, палімпсест. На одних сторінках "Opportunity Ukraine" раптом проступили цілі абзаци з Піховшека, на інших – із журналу "Кореспондент", ще на інших – з доступного в Інтернеті реферату якоїсь студентки Галі... На щастя, Ганна Герман під акомпанемент Лариси Скорик тут-таки пояснила, що всі ці факти – аморальна провокація і є. Просто камінь з душі моєї зняла. Бо сам собі я ще інколи можу не повірити. Але Ганні Герман і Ларисі Скорик – хай Бог милує.

Таким чином, присоромивши всіх аферистів, які взяли участь у цій ганебній "спецоперації проти глави держави", можна перейти нарешті до російської літератури. А в сучасній російській літературі я дуже люблю Тетяну Толстую. А у творчості Толстої – роман-антиутопію "Кись". Події там розгортаються у світі після ядерної катастрофи. Пост-Чорнобиль, так би мовити. І заселяють цей світ переважно мутанти з різноманітними "послєдствіямі". У того хвостик росте, у тамтого – курячі гребінці, але головне – що всі вони (крім купки дивакуватих – з мутантського погляду – "дисидентів") не мають зеленого поняття про культуру, яка існувала до Вибуху. Чим і користається правитель цього виродженого світу Фьодор Кузьмічь.

А конкретно – Фьодор Кузьмічь зосереджує у своїх недоумкуватих руках не лише владу, а й дивом уцілілу величезну бібліотеку. Виступаючи перед "народом", Фьодор Кузьмічь зазвичай мішками меле гречану вовну. Зате потім зачиняється у бібліотеці – і з-під його пера у неймовірних кількостях випурхують "оригінали рукописів". І що характерно: жанрово-стилістичні можливості Фьодора Кузьміча – практично безмежні. Сьогодні захоче – напише морально-дидактичну казочку про Курочку Рябу. Завтра – "Горные вершины спят во тьме ночной". Післязавтра – "Бессонница. Гомер. Тугие паруса" або й "Основы дифференциального исчисления". Одне слово, як доводить до нашого відома романний оповідач, "Федор Кузьмич, слава ему, трудится бесперебойно. То вот сказки, то стихи, то роман, то детектив, или рассказ, или новелла, или эссе какой, а о прошлом годе изволил Федор Кузьмич, слава ему, сочинить шопенгауэр".

Не хотілося би про це згадувати, але наприкінці роману підлі санітари вчинили заколот і довгим загостреним гаком перервали творчу еволюцію Фьодора Кузьміча. А шкода: хтозна, може б, він врешті-решт і про "пуденціал" України якийсь натхненний оригінал рукопису вродив?
Редактор: Igor
14-09-2011, 15:11
Коментарів 0 Переглядів 3 170

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!