RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Наївності нашої влади немає меж. Вона чи то сама до себе, чи до світового співтовариства звертається з дитячими запитаннями. Чому ви допомагаєте збивати ракети, що летять на Ізраїль та не хочете збивати дрони та ракети, які летять на Україну? Це дуже зручна позиція шукати когось, аби перекласти на нього відповідальність за те, що не хочуть закрити небо над нашою державою, не дають нам "Томагавки", чи іншу далекобійну зброю, не дозволяють так довго бити у глиб московії. І чого то наші партнери такі погані, що ніяк не хочуть втягуватися у війну із державою-диктатурою, що володіє найбільшим ядерним арсеналом?

Спробуємо розібратися у всіх цих викликах та дати без надмірних емоцій відповіді на поставлені запитання.



Спочатку проаналізуємо розміри Ізраїлю та України. Перша за територією трохи більша від нашої області. Тож із військової точки зору контролювати таку, порівняно невелику, територію значно простіше. От стоять собі на якорі у Середземному морі кораблі американської ескадри та просвічують радарами увесь Близький Схід.

Із політичного боку Ізраїлю протистоять загальновизнані терористи та країна Іран, що вже десятиліттями перебуває під міжнародними санкціями і поки що не володіє ядерною зброєю. Тому навіть попри всі заклики та вмовляння до ескалації, порівнювати військові спроможності іранських проксі та стражів ісламу із консолідованою потугою союзників та друзів ізраїльської держави просто не коректно. Було б лише бажання і протягом декількох годин чи днів уся ця роздмухана ісламо-аятолиська міць буде б помножена на нуль.

Деякі наші медіа не завжди обґрунтовано стверджують, що криза на Близькому Сході відволікає увагу та допомогу Україні. У короткостроковій перспективі це справді так, але якщо мислити стратегічно, то падіння режиму в Ірані – це для нас велике благо. Тож ми маємо ставити свічки у церквах не лише за нашу перемогу, але і за остаточне вирішення питання фанатично-релігійного режиму в Ірані. Не буде його, не буде і одного із важливих союзників РФ, а отже не буде шахедів чи інших дронів, ракет більшої чи меншої дальності. Тому наш інтерес - не гасити полум’я , а роздмухати його до такого стану, аби назавжди перекрити спілку та дружбу між тими диктаторськими режимами. Не випадково голова уряду Ізраїлю звернувся до персів (історична назва іранців) скинути із себе гніт шиїтського фундаменталізму.

Стосовно образ на наших партнерів за "надто малу підтримку", то тут ми маємо стратегічний провал всієї західної цивілізації, яка проковтнула наживку московських лібералів, що після закінчення холодної війни (на мою думку, вона ще не закінчувалася) втюрили у мізки європейців, що війна у Європі, то лише питання істориків і вона більше ніколи не повториться. Насправді "демократична росія" лише накопичувала зброю та приховано, а іноді і не приховано готувалася до глобального протистояння. Так, визнавати свої помилки важко і не всі світові політики готові визнати, що їх грубо обвели довкола пальця. Але ми не повинні звинувачувати їх більше, ніж самих себе, бо ми також брали активну участь у цьому великому окозамилюванні. Віддали ядерну зброю, продавали звичайну, тратили мільярди на асфальти замість виробництва ракет. Тож, як стверджував наш геніальний дурисвіт, – маємо те, що маємо.

Тому моя порада проста – не вірити у перемогу та закінчення війни до кінця року, сумніватися у самітах миру та інших галасливих обіцянках, а набратися терпіння і не думати, що нашу перемогу для нас здобуде хтось інший, окрім нас самих.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 14:35
Коментарів 0 Переглядів 180

Теги -
На Буковині троє дітей потрапили до лікарні із гострим отруєнням грибами

У період грибного сезону існує великий ризик отруєння цим продуктом, застерігають рятувальники

Зараз правоохоронці проводять із затриманою процесуальні дії
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У заході взяли участь 36 колективів, з них 5 - з Румунії та Польщі.


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.