RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Все частіше у засобах масової інформації до нас потрапляють новини про дуже негативні явища поміж частини молодого покоління.

Ось вже протягом кількох місяців ми стаємо свідками, як молоді люди, навіть неповнолітні, ведуться на провокації та вербування окупантів та за грошове винагородження здійснюють підпали автівок військовослужбовців. Лише офіційна інформація із багатьох областей перевалила за пів сотні випадків. Обурливий випадок із побиттям військовослужбовця у Смілі ( Черкаської області ) та зовсім свіжий аналогічний випадок у Івано-Франківську. Осквернення та руйнування могил полеглих у війні з рашкою. Перелік можна продовжувати, але навіть неприємно всі ці ганебні випадки згадувати. Як на них реагувати? Що сталося з тим поколінням, яке вже народилося за часів незалежної України? Чи можна цього не помічати, або робити вигляд, що цих випадків не існує?



Більшість погодиться, що факторів, які породили ці тенденції, багато. Можна банально перераховувати їх. Це і прогалини шкільного навчання, і неповноцінність родинного, і шкідливий вплив вулиці та ще із пів десятка інших. Звичайно, кожне молоде покоління не ідеальне, у мої молоді роки нас ганили за довге волосся та захоплення рок-музикою. Але такого, щоб хтось палив авто тих, які нас захищає від геноциду чи кидався з кулаками на тих, які гарантують тобі тут у тилу спокійне життя – це вже за межами розуміння.

Можливо, я надто консервативна людина, але на мою особисту думку, головною причиною цих багатьох негативних випадків є надмірна зануреність цього цифрового покоління у віртуальний світ. Особистість перестає бути атомом соціуму та витворює свій окремий нереальний віртуальний світ. Не впевнений, що у суспільства є способи достукатись до такого індивідууму у його штучній інфобульбашці. Все у житті стає якимось штучним. Дистанційне навчання, дистанційне спілкування. Майже неконтрольований доступ до усіх гріхів цього світу. Ілюзія величі культу успіху та влади грошей. Наївна віра анонімності твого гріхопадіння та безкарності твоїх вчинків спокушує до шляху легкого збагачення шляхом аморальних вчинків. Не знаю, чи у цього покоління взагалі існує поняття моралі? Звичайно, не хочу узагальнювати та кидати тінь на всю молодь, але який відсоток того втраченого покоління нашого майбутнього?

У мене немає готового рецепту як радикально змінити ситуацію, але переконаний, що спільнота повинна дійти якогось консенсусу в тому, аби формувати гідні ідеали для молоді.

Якщо ми і далі залишатимемось у сфері впливів квартального гумору та різноманітних дизель-шоу, то сподіватися на те, що ми виростимо покоління із почуттям патріотизму, поваги до літніх людей, поваги до немічних, до героїв, не доводиться. Потрібно іронізувати, висміювати негатив але ще більш необхідно виховувати національні та людські ідеали.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-09-2024, 12:01
Коментарів 0 Переглядів 926

Теги -

Водопостачання міста буде обмежене з середи, 16 жовтня, починаючи з 10 години ранку
Насамперед тепло подаватимуть в обʼєкти соціальної сфери, де є автономне опалення
Сильні заморозки на Буковині прогнозують впродовж усього тижня
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.