RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Йдеться, звичайно, не про погоду. Наприкінці липня - початку серпня відбулася низка важливих політичних подій з поміж яких мені хотілося б зупинитися на трьох.

Для нас найважливішою подією була новина, що врешті сталося те, про що ми закликали, просили та вимагали від наших партнерів від початку війни, а саме поставка нашій країні перших універсальних багатоцільових винищувачів F -16. Відомо, що це невелика кількість і вони є лише першим кроком. Фахівці кажуть, що насамперед вони посилять нашу ППО. Також будуть відпрацьовані логістичні схеми їх базування. Адже через загрозу постійного полювання на них ворожими балістичними чи крилатими ракетами не виглядає дивним, якщо вони будуть мати мобільні системи базування. Тобто злітатимуть із одних аеродромів і після відпрацювання завдання сідатимуть на інші й таким чином заплутиватимуть ворога у спробі атакувати. Успішні атаки на розпіарені московитами системи С- 400 в останні дні доводять, що широкомасштабна розчистка наших територій від ворожих систем ППО призведе до подальшого більш масштабного насичення наших повітряних сил новими поставками літаків.



Друга подія, на яку б я звернув увагу – це знищення Ізраїлем ватажків Хезболи та Хамасу на території Лівану та Ірану. Все рухається до того, що лідери останнього захочуть максимально відповісти силою на силу. Тож роздмухування нового осередку протистояння на Близькому Сході цілком реальне. Невідомо лише, якої потужності буде це протистояння. Адже точкова атака на "захищений" Тегеран наочно довела його керівництву, що Ізраїль може завдати удару куди завгодно і коли завгодно. Тож вони стоять перед дилемою – не можливо не відповісти на атаку і потрібно зважати на наступні потенційні атаки. Фахівці стверджують, що Ізраїль не проти підняти градус протистояння аби нарешті мати можливість вдарити по центрах ядерних досліджень Ірану. Для нас небезпека подальшої ескалації полягає у тому, що виникне нове потужне вогнище протистояння, яке перемкне увагу світу та фінансовий і військовий потенціал від нас на інші терени.

Третя знакова подія – це найбільший від часів холодної війни обмін полоненими між Заходом та оркостаном. За всією привабливістю такого гуманітарного кроку багатьох фахівців на Заході турбує той факт, що терористична рашка відпрацювала новий механізм боротьби із демократією. Вона відверто захоплює заручників. Судова система тиранії може під будь-яким надуманим приводом захопити будь кого, а кримінальна стаття для цього віднайдеться. Московія нарощує насичення своїми агентами (шпигунами, диверсанатами та вбивцями ) країни демократичного Заходу, а останній, навіть визволяючи псевдодемократів із московії, лише поповнює фонд відвертої чи прихованої агентури із імперськими наративами. Безпрограшний варіант для путлера. Від виводить від покарання своїх убивць, чим посилює свою владу, бо наочно доводить – бандити своїх не кидають. І не факт, що серед отих тисяч арештованих опонентів у московії не готуються нові шпигунські "консерви" для розмивання і насичення демократії світу своїми ідеями "руского міра".

Отож, серпень ймовірно стане рекордсменом у насиченні важливих та небезпечних подій по всьому світу. Нам залишається лише спостерігати за ними та робити правильні висновки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 13:39
Коментарів 0 Переглядів 145

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Йдеться, звичайно, не про погоду.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.