RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни. Всім відома пропозиція Володимира Зеленського, що складається із десяти пунктів. Були пропозиції від Китаю та Бразилії. Із човниковою дипломатією низку візитів провів Віктор Орбан. Навіть "миротворець" Путлер виклав свої вимоги до миру, що подібні до безумовної капітуляції. За одну добу обіцяє завершити війну кандидат на президентське крісло США Дональд Трамп.

Тож, як бачимо, версій призупинення війни багато, але наскільки вони реальні та можуть задовільнити український народ? Було проведено навіть соціологічне опитування, наскільки українці готові до потенційних перемовин. Майже половина нібито готова, але більше половини не готові віддавати наші території. Ті, що у глибокому тилу іноді бувають дуже радикальними. Ті, що на нулі, справедливо вимагають ротацій, відпочинку.



Чи є серед того всього багатоголосся бодай якась золота середина? Ось, наприклад, погляди на ситуацію всім відомого друга України Бориса Джонсона. Нещодавно він зустрівся з Трампом та виклав своє бачення вихідних позицій для початку перемовин. Головне у його візії те, що Україна стає повноправним членом ЄС та НАТО. Натомість має піти на певні поступки рашці у частині територій, запровадити якісь додаткові права для функціонування російської мови та визнати тимчасовим кордоном лінію зіткнення на 2022 рік. Та наскільки реалістично те, щоб рашисти повернули нам захоплені частини Херсонської та Запорізької областей, а головне ЗАЕС? Не можна нам погоджуватись і на відмову від Криму, Адже це була б зрада кримсько-татарського народу. І залишати територію півострова у руках ворога, то дарувати оркам нагоду на контроль всієї акваторії Чорного моря. Так, ми частково потіснили їх військово-морські сили, але залишаються повітряні та ракети, що тероризують наш південь та наші порти.

Чи розумно взагалі відхиляти саму ідею замороження війни? Дехто у Європі готовий допомагати нам у цій війні стільки, скільки буде потрібно. Як би це цинічно не виглядало – це ніби останнього українця. Чи готові на це ми? Переконаний, що ні. Чи використає московія передишку для накопичення зброї та людського ресурсу – однозначно, що так. Але ж і ми за той час нарешті таки отримаємо всю ту допомогу, яку нам щедро обіцяли наші партнери. Тому галасливо відмовлятися від призупинення гарячої стадії війни було б нераціонально та нерозважливо.

Багато критикують мінські домовленості, але саме завдяки їм Україна змогла значно підсилити свою армію, а без цього оте повномасштабне вторгнення могло б піти зовсім за іншим сценарієм. Тому правило – ніколи не кажи ніколи може спрацювати і на нашу користь. Адже умовою вступу України до НАТО є закінчення війни. Якщо це спрацює і ми опинимось під натівською парасолькою, то назавжди припинимо подальшу агресію московії. При збереженні існуючих санкцій на РФ важко передбачити, у якій формі вона збережеться за майбутні декілька десятків років. А не буде імперії, то і не буде домовленостей із нею. При її розвалі московитам буде не до Донбасу. Тому не можна однозначно стверджувати, що час працює лише на оркостан. Декілька років без війни посилять і наші військові потуги. А з кількома сотнями сучасних винищувачів та і повноцінним озброєнням для наших бригад ми станемо потужною ланкою у військовій машині НАТО. А відповідь на питання, якщо усі за мир – то хто ж тоді за війну, нехай кожен для себе зробить сам.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 11:39
Коментарів 0 Переглядів 147

Теги -

Їх викрито під час супроводу через блокпост опломбованого зерновоза з 8 військовозобов’язаними чоловіками

Обмежений рух на вулиці буде впродовж трьох днів від 24 липня

В обленерго оприлюднили оновлений графік
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.