RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ось і завершилась подія, про яку так багато і пафосно говорили останніх пів-року. У Швейцарії відбувся чи то саміт миру, чи міжнародна конференція, в якій взяли участь представники 92 країн та 8 міжнародних організацій. Запрошені були майже всі держави, хто представлені в ООН та спочатку зголосилося взяти участь більша кількість. Потім чи то під тиском, чи із інших причин частина із тих, що обіцяли, таки не приїхали.

Представництво було різне - від президентів та голів урядів до послів, заступників та спостерігачів.



Із десяти пунктів плану миру України до обговорення були взяті три – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарна складова ( визволення бранців і повернення викрадених із окупованих територій українських дітей). Напередодні зустрічі виступив головний "миротворець" планети, диктатор та неадекват Путлер, що заявив про свій план миру – відмова України від чотирьох областей, участі у НАТО та майже цілковите роззброєння. На Буковині кажуть – чоловік не має клепків у голові. Але головне він заявив перед усім світом, що готовий до "миру" за умов виконання його ультиматуму. Чи можна цьому вірити? Та такої брехливої нації та її керівника ще світ не бачив. Ще більше ста років тому німецький канцлер Бісмарк заявляв, що запевнення Росії не вартують вартості того паперу, на яких вони написані. Тож реакція світових демократичних політиків була миттєвою – цим брехням довіри нема.

У ефірах багатьох наших медійних каналів не має одностайності про те, як оцінювати результати цього саміту, чи як велика перемога, чи як фіаско.

На маю думку, до всього необхідно ставитися без надмірної екзальтації. Нема такої формули аби зустрітися та поговорити і від того прийде мир. Ми вже мали декілька резолюцій генасамблеї ООН, яка засуджувала агресію московії. Але придуркам закони не писані, усі ці резолюції, заяви та звернення вони мають в одному місці. Доки вони не зазнають значних поразок на полі бою, реальних втрат у економіці, реального глобального тиску від світових політиків, то не зупиняться і будуть продовжувати свою імперіалістичну, рашистську та геноцидну політику.

Тож чи варто було організовувати цю конференцію? А таки варто, бо на ній були представленні усі континенти – Азія, Африка, Південна та Північна Америка та звичайно Європа. Так, не всі із присутніх підписали підсумкову заяву, але таких було не більше десятка із ста, тож перший крок зроблено. А якби не було першого, то не буде і всіх наступних. Тож не має потреби гарячкувати чи посипати собі голову попелом та необхідно налаштуватися на те, що шлях до перемоги не буде ні легким, ні швидким. Але необхідно погодитися також із тим, що є дуже велика різниця - якби Україна самостійно виходила на перемовини із агресором, чи коли за її позицією стоїть світове співтовариство, нехай і не у повному складі.

Особисто мені імпонує думка – не вчіть нас домовлятися, а краще допоможіть зброєю. У всіх цих бравадах кремлівського карлика таки проглядається переляк від більш потужної військової допомоги, яку потенційно можуть надати Україні. Та світ ніяк не може подолати той тваринний переляк, що придурки можуть вдатися до застосування ядерної зброї. Але ці придурки також істоти із таким самим тваринним переляком. Тож світу варто не боятися їх, а краще почати першими реально залякувати оту дворову шантрапу розмовами куди, коли і як будуть завдані удари по їх бункерах навіть не ядерною, а звичайною зброєю. Садист та бандит отримує задоволення, коли бачить, як жертва тремтить у переляці, та він не готовий до активного спроти та наїзду на нього. Тому не може не тішити заява голови уряду Італії пані Мелоні – якщо Путін не має бажання іти на мир добровільно, то ми його примусимо.

Так, рашка велика але і вона не бузкінечна. Ефективні масовані удари по глибоких тилах підірвуть і її вдавану могутність. Тож не втрачайно надії – перемога таки буде за нами та демократичним світом, іншого не дано.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-06-2024, 12:27
Коментарів 0 Переглядів 1 116

Теги -

30-річний чернівчанин облаштував нарколабораторію у дачному будинку на території садівничого товариства у Чернівцях

Унаслідок ДТП мотоцикліст та його 18-річний пасажир отримали тілесні ушкодження
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час зустрічі обговорювали, як почати заробляти гроші з обраної професії, як подолати страх осуду


Зміни  клімату? Та це ж вигадка. Блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.

Двоколісний та триколісний транспорт на електродвигунах все більше набирає популярності серед водіїв і водійок. Електромопед характеризується достатньо високим запасом ходу, оптимальною швидкістю руху та зручністю в управлінні.