RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Цими днями у Європі в Нормандії (провінція Франції), на березі протоки Ла-Манш відбуваються урочистості з нагоди 80-ї річниці відкриття другого фронту та висадки десанту союзників в Другій світовій війні.

О, як би нам хотілося, аби у наші дні, в наш час, також віднайшлися сили, що спромоглися відкрити другий фронт у нашому протистоянні із оркостаном. Та, на жаль, наші бажання дуже далекі від реальної ситуації. Як нам не прикро усвідомлювати, але наразі коаліція демократичних держав не готова вступити у відкритий конфлікт із державою з одним із найбільших ядерних арсеналів світу.



Ми можемо ображатися на це, закликати безкінечну кількість разів закрити небо над Україною, але перед тим, як критикувати інших, потрібно критично оцінити свою поведінку за понад 20 років дій наших політиків, аж до агресії московії у 2014 році.

На теренах колишнього СРСР на територіях нашої держави був другий за потужністю військовий потенціал, включаючи стратегічну, тактичну та всі інші види зброї. На жаль історія не має механізму, як повернути час назад. Про це вже було мовлено сотні разів. Але оцінити юридично дії наших політиків, що долучилися до розбазарювання вже згаданого військового потенціалу, ми цілком спроможні. Гарний прецедент відбувся у США, коли суд присяжних визнав винним попереднього президента у фальшуванні фінансів у виборчій кампанії при оплаті мовчання порнозірки за нерозголошення інформації про інтимні стосунки. Чи дочекаємося ми своїх судових процесів стосовно тих політиків, які здавали нашу міць гуртом та вроздріб? Із усього потрібно виносити правильні уроки. Тож, критикуючи наших партнерів, завдяки яким ми і досі тримаємося, потрібно мати сміливість брати частину відповідальності за стан справ і на себе.

Але всі ці оцінки та розбірки можливо відбудуться після нашої перемоги, а допоки нам необхідно цю перемогу здобути.

У Європі, хоч і повільно, приходить усвідомлення того, що безпека Європи залежить від стійкості України. Вибори у Європарламент та обрання президента восени у США засвітять, чи готовий демократичний світ і надалі підтримувати нас?

Як би це пафосно не звучало, але Україна є тим тестом, чи спроможна демократія себе захистити? Розумію, що нас це може мало потішити, але ми або вистоїмо усі разом, або людство скотиться до хаосу та повної руйнації світопорядку.

Всі розуміють, що за результатами нашого протистояння уважно спостерігають інші диктатори та агресивні уряди, аби приймати остаточне рішення, чи розпочинати свої агресивні дії.

У багатьох експертних колах вже звучать тези про те, що Україна та Газа це не останні потенційні гарячі точки на світовій мапі. Не тішмо себе ілюзіями, що відкриття отих нових фронтів піде нам на користь. Цього дуже прагне московія, яка була б не проти аби відволікти увагу світової спільноти від її агресії в Україні. Але божевілля диктаторів не має меж та будь-яких табу. Канцлер Німеччини не вірила, що московія спроможна піти на повномасштабне вторгнення, але це сталося. Кажуть, що поранений звір здатен на неадекватні дії, але шукати логіки та здорового глузду від керівників кремля не доводиться, тому пробуксовка його задумів в Україні може підштовхнути до інших божевільних дій, чи то у Балтійському морі, чи на якомусь іншому кордоні.

Тож те, чого ми очікуємо від наших союзників стосовно другого фронту може випадково статися від нашого запеклого ворога. Бо одна справа терпіти невдачі від України, а інша – від усього блоку НАТО. Але тут більше наших потаємних сподівань ніж реальної ситуації.

Для нас головне не піддатися спокусі втомитися від війни і бути і далі готовими донатити на ЗСУ, стійко переносити відключення світла, розуміти, що під час війни не можна залишатись байдужим.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
7-06-2024, 11:05
Коментарів 0 Переглядів 1 051

Теги -
Світла буде більше: графік знеструмлень на Буковині на 23 червня

Буковинці більшість доби будуть зі світлом

Ярослав Марко воював на Донеччині, де отримав важкі поранення

Ярослава Свідерська та Єгор Кривицький грають у Чернівецькому драмтеатрі
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Ось і завершилась подія, про яку так багато і пафосно говорили останніх пів-року.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Досі я ніколи не була на Донеччині

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Коли заходиш у поліклініку Чернівецької обласної лікарні, одразу дивуєшся кількості людей.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На концерті виступили співачка Марта Липчей, гурти"Друга Ріка" та Kozak System


Від саміту миру до реального миру, ще дуже далеко. Блог Ярослава Волощука
Ось і завершилась подія, про яку так багато і пафосно говорили останніх пів-року.
«Села наче вимерли». Блог Анни Семьонової
Минулого тижня їхала на рідну Кельменеччину. Цей край завжди славився родючими садами та працьовитими людьми, які ці сади обробляють. Та цієї поїздки я жахнулася…
ВІДЕО Переглянути все відео

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.
[/center][/center]

Розвиток охоронної компанії "ТИГР": про важливість професійного розвитку співробітників, інвестиції в сучасні технології та нашу місію – забезпечити найвищий рівень безпеки для кожного клієнта.