RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сталося неймовірне – прем’єр-міністром Великої Британії став представник етнічної нації Індії. Остання, згадаймо, що трохи більше ніж пів століття тому була колонією тієї самої Великої Британії. От що значить рівність та демократія. Чи можемо ми собі уявити, аби президентом московії став чукча чи бурят? Отож у світі сталася таки історична подія.

Зараз ми ще не можемо гідно оцінити її, але це те саме, коли у США обрали президентом афроамериканця Обаму. Хто ж такий Ріші Сунак? По перше - це наймолодший за останні двісті років прем’єр – міністр. До цього в уряді Бориса Джонсона він обіймав посаду міністра фінансів, отож таки мабуть знається на грошах. Він ще й один із найбагатших прем’єрів за осяжний історичний проміжок часу. Саме він був тим, хто подав у відставку за часів Бориса Джонсона і призвів до урядової кризи. Конкурував також на посаду очільника уряду із Ліз Трас, але тоді не набрав більшості, бо голосування проходило поміж усіма членами консервативної партії по всій країні.



У нинішній ситуації його обирали лише депутати – консерватори, досить таки обмежені цейтнотом часу, адже цього року це вже друга відставка прем’єра. Тож на довгі дебати і грачки у тривалі виборчі перегони просто не було часу. Лише погляньмо на їхню політичну культуру - і Борис Джонсон, і ще одна леді, яка претендувала на крісло, швидко відмовились від своїх амбіцій, коли побачили, що не мають достатньо підтримки, адже авторитет партії, ситуація у країні не дають часу на самолюбування. Оце нам приклад, як треба оцінювати власні амбіції та інтереси народу та держави.

Відразу можемо заспокоїти себе, що менше уваги Україні не буде. Міністр оборони в уряді залишився той самий. Як і у попередніх дебатах із Трасс так і у першій промові прем’єра Ріші Сунак твердо дав зрозуміти, що позиція Великої Британії стосовно війни московії та її віроломного нападу на Україну не лише не зміниться, а навіть і посилиться. Та головне для нього - покінчити з фінансовою кризою, яка тягнеться з часів пандемії корона вірусу, а тепер ще і підсилилась внаслідок форсмажорних обставин на енергетичних ринках черех агресію Кремля в Україну.
Для нас цікавим є те, що обрання Ріші Сунака може дещо змінити позицію Індії у стосунках із рашкою. Адже разом із Китаєм вони є найбільшими покупцями вуглеводнів із Расєї, а оскільки у грудні запрацюють санкції ЄС та ембарго на нафту, то Індія може дещо по іншому підійти до цього питання. Стрімкий розвиток економіки Індії не варто ставити під загрозу первинних чи вторинних санкцій. І досі нейтральна позиція може перерости у більш відверту підтримку тієї частини країн, які ми називаємо демократичними та цивілізованими. Навіщо такій великій країні, як Індія опинятися у компанії відстійної, неефективної, на десятиліття обтяженої санкціями та майбутніми репараціями та контрибуціями країни. Тож, якщо завдяки новому прем’єру ми отримаємо Індію якщо не союзником то хоча б вже не донором Кремля, то буде для нас величезний плюс. На фінал – одна із найбільших індійських нафтових компаній вже припиняє свої авансові контракти із московськими нафтовими монополістами. Мабуть чітко розуміє, що Расєя стає дуже не надійним та небезпечним торговим партнером. А міноборони Індії вже більше року як відмовився від контракту на поставку літаків, що були як завжди брехливо розпіарені і падають не лише від нашої зброї, а і просто за власним бажанням.
27-10-2022, 11:56
Коментарів 0 Переглядів 1 816

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.