RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Політична клоунада як апогей безвідповідальності

Не намагаюся стати на чийсь бік, але все, що відбувалося з перетином кордону колишнім губернатором Одещини, інакше, як клоунадою чомусь назвати не можу. Головний висновок, який напрошується після перегляду відеорепортажів, той, що, як у влади, так і в опозиційних політиків - мета власні політичні інтереси, а вже потім Україна та її люди. Немає такого, на що вони би не пішли лише заради чергового свого піару. А причина цьому – найбільша та найстрашніша хвороба нашого політикуму і суспільства– безвідповідальність.

Влада в особі президента спочатку роздає праворуч та ліворуч громадянство іноземним політичним варягам, ніби немає власних талановитих менеджерів (думаю, вона просто не хоче їх помічати). Позбавляє його того громадянства теж так, наче, то якась дрібничка, що не заслуговує особливої уваги. І ніхто за це відповідальності не несе.

Тотальна тупість чиновників різних рівнів та служб, причетних до цього інциденту, тягне за собою безліч порушень та ігнорувань законів. Багатогодинна зупинка міжнародного потягу, нагромадження військових на кордоні наче там повинні прориватися танки, а не маргінальний політик, незрозуміла заборона на перетин кордону людині, що не має громадянства України. Навіщо ж тоді так довго говорили про безвіз до ЄС, якщо самі його брутально порушуємо. Навіщо показувати всім таку свою слабкість. Навіть у часи Радянського Союзу один із секретарів ЦК КПУ Леонід Кравчук не боявся виходити на публічні дебати із лідерами Руху. Політики США, Німеччини, Франції та інших цивілізованих країн – саме на теледебатах доводять громадянам свою правоту аргументами, а не дебільними заборонами.

Наша опозиція, при справедливості критики нею влади, сама також ніде і ні в чому не довела, що вона бодай чимось краща від тієї ж влади. Та і яка вона опозиція, якщо по багатьох областях вона сама є владою. Більше двох років на Буковині облрадою керують три опозиційні партії. Що, ми відчули якусь суттєву різницю у формах управління, прорив у залученні інвестицій, різке збільшення кількості робочих місць, покращення справ в освіті, охороні здоров’я. соціальному захисті? Що такого реформаторського станеться у державі, якщо о диво – нинішня опозиція раптом стане владою? Та нічого, бо вона також переймається не нашими із вами проблемами, а політичною доцільністю та особистими інтересами.

І тут найгірше те, що ми вкотре знову хочемо стати на ті самі граблі. Пригадую, як фанатично та до самозречення люди носили на руках та викрикували прізвище однієї людини, аби зробити її президентом. Зробили, і що, тепер навіть соромляться плюнути у той бік. Нам дуже зручно намагатися перекласти відповідальність із себе на когось. Ось виберемо доброго царя і він влаштує нам рай на землі. Та хіба не час збагнути, що такого немає ніде і ніколи не буде. Чому ми так легко створюємо собі великих чи малих кумирів? Мабуть, мало читаємо Біблію, в якій після вигуків осанна, ті самі люди кричали – розіпни, розіпни. Ось і тепер ми вкотре готові – давайте оберемо грузина і він вирішить усі наші проблеми. Якби ж то вони вирішувалися таким простим та легким способом, то можна було би і поляка обрати, і турка, чи монгола. Та ніхто ніколи за нас не вирішить, допоки ми самі не навчимося нести відповідальність за наші дії. І, насамперед, за те, кого ми обираємо на владні посади.

І дуже прикро те, що не проглядається наразі політична сила, якій можна було би довіритися. Знову ж таки за Біблією, ще не минуло тих 40 років водіння Мойсеєм народу пустелею. Тому головне в очікуванні тієї нової генерації політиків не втратити саму Україну.

Ярослав Волощук, член НСЖ України

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-09-2017, 13:41
Коментарів 0 Переглядів 5 017

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.