RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найчастіше в редакції "МБ" ми отримуємо скарги на комунальні послуги. І хоч вони стрімко ростуть у цінах, але якість послуг, а особливо ставлення до споживачів іноді дивують. Подекуди воно зовсім нелюдяне. Мало хто зважає на обставини, у які потрапив споживач, бо головне – отримати з нього борг.

Так, два тижні тому до редакції зателефонувала жінка і поскаржилася, що вона у найхолодніший день зими раптово залишилася без світла, а виявила це сім’я зовсім випадково.

Пані Наталя мешкає з однорічною дитиною та двома пенсіонерами. У будинку гріються за допомогою електроконвекторів, тому залишитися за –15 градусів вночі без опалення було дуже неприємно. Жінка платить за електрику дуже багато. Вона одразу визнала, що заборгувала за неї майже сім тисяч гривень, бо не сплачувала чотири місяці. Та найбільше її обурило, що про відключення ніхто не повідомив.

"Удень зникло світло. Ми подумали, що тривають ремонтні роботи, і терпляче чекали. Тим часом у будинку ставало дедалі холодніше. У мене однорічна дитина, потрібно, щоби у домі було тепло. А ось коли ввечері у вікнах сусідів світло з’явилося, а у нас ні, я захвилювалася. Мороз, холодно. Але кого це цікавить", – розповідала Наталя Кирстюк.

Сім’я ледве дочекалася ранку. Лише коли жінка зателефонувала у кол-центр Чернівецької енергетичної компанії, їй пояснили, що відключили через борг.

"Так, я визнаю – ми заборгували, але щомісяця намагалися закинути трохи грошей, щоби бачили, що сплачуємо. Та це не допомогло. Звісно, я одразу кинулася сплачувати борг, позичила гроші і вже цього ж дня все зробила. Але коли знову зателефонувала запитати про відновлення світла, мені повідомили, що підключать упродовж трьох днів, – згадує жінка. – Уявляєте, мороз, у будинку холодно… Як я не просила, мене ніхто не слухав. А ще довелося сплатити за підключення. Я плакала, просила підключити, бо у мене однорічна дитина, але нічого не допомагало. Пішла сама туди і просила підключити".

Того ж дня світлопостачання відновили. За це жінка заплатила 1700 гривень.

"Чомусь нас відключили від мережі на стовпі. Підключення у такому разі значно дорожче. Мало того, що ми не отримували жодного попередження про це, то ще й від’єднали повністю від мережі. Часто боржників відключають від електрики на лічильнику, і тоді відновлення енергопостачання коштує приблизно 400 гривень. Я заплатила 1700. Електрики приїхали, підключення у них зайняло до 10 хвилин. А грошей коштує чимало. Звісно, ніхто мені не пояснив, чому це зробили саме так. Дуже прикро, що ніхто не рахувався з обставинами, ніхто не зателефонував і не попередив про це. Це було нелюдяно", – обурюється жінка.

Я намагалася з’ясувати ситуацію у Чернівецькій енергетичній компанії. Просили надати пояснення щодо боржників, пояснити, кому можуть відрізати електрику. Тут взяли контакти, пообіцяли повідомити пізніше – і більше жодної реакції. То що вже можна говорити про боржників…
11-02-2022, 12:16
Коментарів 0 Переглядів 2 895

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги