RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Останнім часом мешканці вулиці Драгоманова в історичному центрі міста потерпають від частих відключень води. Так, мабуть, можна сказати про жителів чи не кожної вулиці в місті. І, схоже, буде ще гірше. Наближаються морози, труби тріскатимуть частіше.

Я теж відчула на собі всі "красоти" тривалого перебування без води. Спочатку її відключили через ремонти, які розпочали на шматку сусідньої вулиці Хмельницького. Там перепідключали мережі – принаймні так мені пояснили. Поки тривали роботи, з труб витікала вода, утворивши велике озеро.



"Мамо, а тут риби є?" – цікавилася п’ятирічна донька, коли ми йшли до садка.

"Ага, і риби, і жаби, – усе є, – жартувала я. – Тільки у нас у крані нічого нема".

Врешті вода таки з’явилася. Та щастя тривало недовго. Днями вона зникла без жодного попередження аж на три доби. Тепер "винуватцем" виявився не ремонт, а каналізаційний люк на початку вулиці – звідти дзюркотів струмочок.

Працівники водоканалу приїхали, перекрили воду, щось там робили. Запитала їх, коли буде вода, на що один відповів: "Завтра ввечері, і це в кращому випадку". Та, як виявилося, це ще був оптимістичний прогноз.

Наступного дня водоканал нічого не ремонтував. Пояснили це тим, що доступ до каналізаційного люка перекрило авто, водій якого припаркувався і пішов на цілий день. Викликали поліцію, проте вона нічого не могла зробити. Мовляв, водій нічого не порушив. Ввечері ж, коли водій врешті забрав свою машину, пішов сильний дощ, тож робота "накрилася".

Вулицею сновигали люди з баклажками. Воду довелося купувати у магазині по 30 гривень за шестилітровий бутель. Бо доступ до автомата з водою по вулиці Хмельницького, де літр води по гривні, був перекритий глибокою ямою, виритою "у рамках ремонтних робіт".

Добре, що під вечір водоканал здогадався прислати водовоз. На радощах я вхопила відра і зробила з ними три "ходки" на четвертий поверх. Вдома – 94-річна бабуся та дитина, тож вода вкрай потрібна.

Третій день без води випав на суботу, і тут мешканці вже збунтувалися. Вихідний, а ні помитися, ні приготувати їсти, ні прибрати, ні попрати. Розлючені люди пішли розбиратися з працівниками водоканалу.

"От, сидять у машині, нічого не роблять!" – обурювалися.

Робітники й справді сиділи у кабіні вантажівки неподалік люка. Пояснили, що чекають на колег, які поїхали за зварювальним апаратом, бо тріснула труба.

"Тут труби старіші за нас із вами, от і проривають", – пояснили.

"Треба викликати телебачення, інакше ще місяць тягтимуть, так і будемо без води!" – вирішили люди, і так і зробили.
Десь через годину після цих подій вода справді зануртувала у кранах. Спочатку чорна і брудна, потім дедалі чистіша. Це було у суботу близько 16-ої години…І це було справжнє свято в оселях чернівчан.

Розмірковую тепер: невже те, що тріснула труба і потрібен зварювальний апарат, не було зрозуміло з початку? І чому в перший же день не обгородили люк, щоби там ніхто не паркувався?

До речі, у понеділок, після двох днів "свята", воду вимкнули знову. О восьмій ранку. Я саме вмивалася. Добре, що навчена гірким досвідом, мала налиту в тару воду про запас. Схоже, у Чернівцях її треба мати завжди…

UPD: Увімкнули воду аж у середу близько 18.00. Замінювали частину труби...

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
8-09-2022, 13:36
Коментарів 0 Переглядів 1 851

Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Вулиця Руська, а точніше її частина від тролейбусної зупинки "Руський міст" до Фастівської

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
У Чернівцях останнім часом з’являється дедалі більше доріг з одностороннім рухом.
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.