RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчани часто нарікають, що місто забруднене та засмічене. І звинувачують у всьому комунальників, які, мовляв, погано прибирають. При цьому ніхто не хоче визнати і свою вину.

Ось побачене лише за один день. Заходжу вранці в ліфт. Лише вчора його мили, а сьогодні підлога вже обпльована, валяються папірці. Чужий не міг це зробити, бо на вхідних дверях – домофон.

Неподалік будинку хтось залишив пакет зі сміттям – не доніс до контейнера буквально за кілька кроків. А буває, скаржаться двірники, що і з вікон викидають або залишають пакети біля вхідних дверей.

Біля контейнерів валяються старі меблі та мішки з будівельним сміттям. "На євроремонт грошей вистачило. А щоби вивезти відходи, то вже забракло, – обурюється хлопець, який кидає у контейнер пакет зі сміттям. – Мій сусід недавно теж робив ремонт у квартирі. Я бачив, як він пізно ввечері виносив мішки з будівельним сміттям і складав їх біля контейнерів. Кажу йому: "Замовте трактор у ЖРЕПі та й вивезіть". А він: "Не буду я гроші платити, вивезуть безкоштовно". Така свідомість у наших людей".

Двірник Олег розповідав, що доводиться вантажити ці мішки на трактор. Вони такі важкі, що вдвох неможливо підняти.

Йду Алеєю небайдужості до зупинки громадського транспорту. Біля лавиць валяються паперові стаканчики з-під кави, недопалки, гори соняшникового лушпиння, хоча біля кожної встановлена кована урна. На зупинці зібралося чимало людей. Чоловік років 50-ти палить цигарку. На зауваження жінки, яка стоїть поруч, не реагує. Під’їжджає тролейбус. Чоловік кидає недопалок під ноги і біжить до дверей.
Більшість пасажирів виходить біля кінотеатру "Чернівці". Деякі тут же кидають квитки на тротуар.

– Дивіться, ось урна стоїть, чому б не донести сюди, – зауважує літній чоловік. – Це не люди, а свині якісь. Усе життя прожив у Чернівцях, а таким брудним, як зараз, місто ще ніколи не було. Колись так не смітили. За кинутий на вулиці папірець могли оштрафувати на 30 карбованців. На той час це були великі гроші. Зараз немає ніякої культури, ніякого виховання. Люблю посидіти на Театральній площі. То бачу, як молоді люди п’ють пиво і кидають порожні пляшки або бляшані банки на траву. Прошу їх: "Не робіть цього", а вони сміються. Треба вчити дітей ще змалечку, прищеплювати їм любов до чистоти. І робити це повинні передусім батьки.

Заслужений художник України Іван Балан якось зізнався, як йому було соромно перед знайомим з Івано-Франківська, який гостював у нього. "Ми прогулювалися містом, і він сказав, що ніколи Чернівці не були ще такими брудними, як зараз. А що я міг відповісти, якщо це справді так, – не приховував емоцій чоловік. – Коли я тільки приїхав до Чернівців, то тут було дуже чисто. Я пишався цим, хвалився друзям з інших міст. А зараз боляче і соромно. І чим далі, тим гірше".
15-11-2021, 17:19
Коментарів 0 Переглядів 2 229

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Та чи такі вже вони "пекельні"?

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!