RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Йду вечірніми Чернівцями – ніби пливу по хвилях сірої буденності. Після роботи – трохи стомлена, трохи роздратована. Людей на вулицях багато, особливо чоловіків.

Ось гонорово несе свій "трудовий мозоль", що виріс спереду, найбільш поширений вид чернівецького гомо-сапієнса – ГОСПОДАР. Ще в "медові" дні подружньої пристарсті він подарував своїй юній дружині – замість троянд – чавунну сковорідку, декілька алюмінієвих каструль і фартух у чорний горошок. До річниці весілля вручив їй ключ для консервації та зо три сотні скляних банок. А до п’ятиріччя взагалі розщедрився – придбав п’ять соток землі в районі Кемпінгу і збив зі старих дощок дачку. Зітхнувши з полегшенням, з почуттям виконаного обов’язку зручно вмостився на дивані, що з роками набув форм його тіла, – якраз навпроти телевізора. Дружині залишив виховувати дітей і проводити свої вікенди біля плити на тісній кухоньці "хрущовки" чи "панельки". Самотні "культпоходи" вона регулярно здійснює на найближчий ринок, звідки повертається цілком вдоволена, нав’ючена, наче верблюд, важкими сумками. І рухаючись із швидкістю коня Пржевальського, пригадує, що за останні 20 років чоловік поцілував її в пориві нестримної радості, коли збірна України перемогла команду Саудівської Аравії на чемпіонаті світу з футболу. Коли ще таке повториться? І чи дочекається вона чергового чемпіонату?

Низько опущена голова – ледь не до колін, у всій постаті – безнадія і розпач. РОЗЧАРОВАНИЙ. У всьому. Життя втомилося брести за ним смугастою зеброю та заспокоювати, поплескуючи по плечу. І дружина втомилася від асоціацій з коброю, саламандрою, анакондою та іншими екзотами. Для нього кохання – як планета Маленького принца Екзюпері, де живуть страшні бао-Баби і ніколи не сходить сонце…

Зосереджений погляд, втуплений в нікуди, костюм "а ля-Стелла", краватка, яку не знімає навіть у 40-градусну спеку. Точно ДЕРЖАВНИЙ СЛУЖБОВЕЦЬ якогось рангу чи ДЕПУТАТ якоїсь ради. На вулиці опинився зовсім випадково, бо зазвичай навколишній світ спостерігає крізь затемненене скло крутого автомобіля. Жінок сприймає виключно як партнерок по роботі чи партії і цінує їх за здатністю правильно складати довідки або списки однопартійців.

А цей, обмацуючи очима кожну жінку, уявно приміряє на неї китайські та турецькфі шати. Одразу видно – КАЛИНІВЕЦЬ. Жінки цікавлять його лише у ролі манекенів. На їхні ноги, руки, оголені плечі, навіть груди та сідниці він вдосталь надивився у спільній примірочній під назвою "базар". І вони вже не викликають у нього жодних бажань, ба, навіть слабенького хвилювання в колінах. Лише одне-єдине бажання – якби їх усіх в його контейнер… Вмить би все розпродав!

А цей ніжно обнімає стовп, мовби коханку. АЛКАШИК – трепетно якось виходить. Він напився на власному весіллі – і відтоді не просихає. "обмиваючи" все і всіх. Навіть власного сина відкрив для себе, коли вів його до першого класу. І ще раз глянув на нього – на випускному. Про дружину взагалі забув, що вона є в нього. А вона, рано постаріла, "хвалиться" знайомим : "Хоча п’є, та не б’є". Як мало, виявляється, треба для щастя нашій жінці.

І ці "щасливиці" з очима побитої лані мовчки проходили повз мене, наче в голлівудському трилері – з надією на мелодраму з таким собі хеппі-ендом. Заміжні, розлучені, на виданні… І всі вони прагнули кохання. Та в цьому місті було так всього багато: будинків, дерев, машин… Зневіри, байдужості, суму… Лише кохання було мало.

Мимо пробігли, сміючись, веселі дівчатка, схоже, першокурсниці університету. Ці ще щасливі. Ці ще вірять, що за першим поворотом на них чекають принци з їхніми черевичками, загубленими на дискотеці в нічному клубі. Може, це буде прищавий однокурсник, якому мама висилає євро з Італії, миючи там чужі клозети чи міняючи памперси старій сеньйорі. Блажен, хто вірує…

Де ви, милі хлопчики моєї юності, з романтичним поглядом і наївним сміхом? Що зробило з вами життя?
Редактор: Igor
27-10-2009, 16:39
Коментарів 0 Переглядів 8 443

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.