RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У містечку на Пруті – бої. Чималі організаційні, грошові, інформаційні, технічні, юридичні ресурси задіяні у політично-кримінальному трагіфарсі вже п’ятий місяць. Нечувана розкіш для бідної країни та небагатого містечка.

Містечко звати "Рукавичка" (за аналогією зі старою українською казкою). Щоправда, аналог не такий добрий, як казка. У ньому сучасні герої, на відміну від казкових, не можуть між собою вжитися. Отож, учасники трагіфарсу - мешканці "Рукавички" (класифікація не реальна і видумана автором вранці після вживання розсолу).

Вовки – невеликий, агресивний, жорстокий, багатий вид. Виведено в Україні в період буремних 90-х. Мета – вирвати усе в усіх, розставити скрізь своїх, косити багато "бабла" (різнокольорові папірці, які на мешканців "Рукавички" мають магічний вплив). Їздять на дуже крутих тачках. Понти і агресія зашкалюють. Усіх ділять на "нормальних пацанів" (тобто "ми") і "лохів" (решта). Між собою теж поділені на дві групи. Перша – вовки-одинаки: возять "бабло" і ставлять "задачі". У випадку провалу – зникнуть безслідно. Друга – роздає "задачі" виконавцям і ділить між ними "бабло". У випадку провалу стане "цапами-відбувайлами". І провал, і перемога призведуть до того, що перша група порве другу (або запитає, де поділося "бабло", або на радощах, що отримала усе, копне нижче ватерлінії). Тому друга боїться будь-якого фіналу трагіфарсу. Через це створює видимість роботи та організовує періодичні святкування "перемог" у саунах і рестораціях.

Шакали – велика, різношерста, у міру агресивна, жорстока, але боягузлива зграя. Вид виведено теж в Україні (о Боже!) в період і буремних 90-х, і в більш ранній. Її воля, розум та здібності повністю підпорядкована Вовкам. Мета – підібрати хоча би щось, що ненароком випаде з Вовчих пащ, а також зберегти нажите і набуте за весь попередній час нелегкого і не дуже чесного життя. Зграя теж розділена на декілька груп. Перша (Хвости трубами) – агресивна, кусається, завиває, стрибає навколо Вовків у ритуальних танцях, скалить зуби, "ганяє дешеві понти". Друга (Хвости підібгані) – сподівається, що їй щось перепаде від першої, теж іноді завиває, але не кусається через атрофію природних інстинктів. Третя (Хвости підібгані й облізлі) – тиняється у межах свого ареалу. Хоче одного – щоби її не чіпали. Завдання – пережити трагіфарс і вижити.

Лисиці – конкуруючий (тимчасово) з першими двома, невеликий, дуже хитрий, в міру підступний, надзвичайно обережний вид. Особливість – ревно охороняє свою територію. Дуже розвинений нюх, слух, передній і задній зір та "жим-жим" (без останнього відчуття в Україні неможливе виживання будь-яких видів, які вважають себе елітними). Виведено і удосконалено теж в Україні в різні періоди її історії (від царату до олігархату). Мета -відбитися і відстояти своє. Не дати розгулятися Вовкам. У перспективі жорстко і підступно покарати Шакалів (можливо, й руками Вовків). Залишитися на плаву і в білих рукавицях. У найбільш несприятливі часи – зачаїтися у засаді, вичекати момент, відбити своє. За сприятливих обставин - підставити Вовків і розігнати зграю Шакалів по їх "ставках" та "млинках" (де їм було завжди загалом добре, але Вовки поплутали).

Змії – дуже рідкісний у "Рукавичці" коброподібний вид. Компенсує нестачу розуму, хитрощів, волі і здібностей трьох попередніх видів. Має унікальний дар – здатність до стратегічного мислення. Психологічно стійкий, може іти до кінця. Вид наскільки рідкісний, що в обох угрупованнях перебуває на межі вимирання. Обчислюється лише декількома особинами. Завдає нечастих, але ефективних та болючих укусів, а також ударів і тумаків по органах розмноження представників конкуруючих угруповань. Воює лише з Вовками та Лисицями. Шакалів зневажає. Перебуває у затінку. На відміну від попередніх трьох видів, серед Змій, трапляються хворі на Ідею, Принципи, Справедливість та Мораль (рідкісні невиліковні хвороби у ці часи). Втрата цього виду кимсь з конкурентів означатиме крах надій на успіх. Тому і Вовки, і Лисиці цей вид бережуть (навіть у конкурентів). Самі Вовки і Лисиці проти Змій не воюють, а використовують Шакалів.

І Вовки, і Лисиці розуміють, що без Змій гра втратить глибинний "демократичний" зміст. А без "демократичного" змісту усе стане банальним бойовиком (тобто "розборками" за долину генделиків, городи, де сідають диковинні залізні птахи, та теплі місця, куди пливе "бабло" від "лохів").
Редактор: Igor
10-03-2011, 20:06
Коментарів 0 Переглядів 2 948

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.