RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Жуть. Сего тижня новостєй, шо в старому кожусі вошей. Так і перли. Не знаю, за шо і братися. Но за щось таки візьмуся. О. Вже ся вхопив. Нє. нє. На піаніно я не граю. За новость вхопився.

***



Сего тижня почали скидати Володьку Бешлея. Володька почав нити. Далі, підпертий всім могущєством торсу Васі, почав вити. Тоди пішов в суд. Суд – гуманний. Сказав, що мер не мав права Володькови давати догану. Бо Володька – свєтий. А суд – гуманний. Бо за Володьков – богоугодний пастор Вася. І за рогом суду тоже. Показує зєльону бамажку. І всьо.

Лохотрон від Боді й Сірожа на прикормі. Блог Мостіпаки


Тепер Володька буде чекати весни. Аби в свіже болото пацани почали катати асфальт. І осені. Аби перед виборами Володька щось відкрив. Вимучений проспект. У день, коли мер буде десь на Кабміні. А Володька – спасітєль Отєчєства перед камерами "ЧП". Бурні аплодісмєнти базового лєкторату.

Тєлєбабушєк і воєнних тєлєдєдушєк. І прочих безробітних "спасітєлів города". Занавєс. А Володька –вічний. Пока є Вася і Циган. Не буде Васі – буде Циган. Не буде Цигана – буде Вася. Більше нікому Володьки не тра. Як не буде сих обох – не буде Володьки. Діалєктіка.

***

О. А ше сего тижня був великий шухєр. Нє. Ну шухєр так собі. Великий вереск. Верещали голосно. Тіпа, впіймали. Кожулєнка. Шось там пиляв з перевізниками. Ну і Кожулєнка обшукали.

Нє. Ну понятно, що й знайшли і конфіскірували. Чи то цямриння від нової Кожулєнкової криниці, чи табурєт, на якому він зо 15 літ сидів в ДЖКГ. Но брали мощно. Чоловік 500 я нащитав, як почали звітувати. Може всіх не помню, то, пацани, вібачийте. Я не зо зла. Ваша служба і опасна, і трудна.

Лохотрон від Боді й Сірожа на прикормі. Блог Мостіпаки


Брати самого Кожулєнка і ненароком шугнути Володьку. То хто брав? СБУ, ЦРУ, ДБР, ДПС, погранці, НПУ, НАБУ, ОПУ, ОГПУ, НКВД, ВООЗ, спецкомунтранс, спецголовпостач, укроборонпром, держпродспожив, потрєбсоюз, спецкормозаготовач, забийскот, продсільмаг, єпископат (три штуки), агропродпром, садвинопром, воєнкомат (дві штуки), спецназ, лісгосп (10 штук), лісопромзаготовач, ямоканавокопач, автодор, транспродрозкрадач, антікорупціонні актівісти (365 штук). Блін. Точно шось забув. Ну і всі про то звіт дали. Кажда пресслужба. Но кажда починала зо свого. Но і нікого не пропустила. Бо абідятся. Вот така напасть на Кожулєнка. І шо? Ну а далі нішо.

Далі слєдствіє і суд. І доказова база сих всіх, яка виїденої міллю і цвіллю промокашки не стоїт – такий собі Будапештський меморандум. І наш гуманний, самий гуманний в мірє суд. А може до него і не дійде. Не донесут. Но вже погавкали. І народ доволєн. Борба триває. Єто єсть наш послідній і рєшітєльний бой. Но ше далеко не послідня файна зарплата і пенсія. Бо корупція – то таке. То. як розкол в хрістіянстві. Скоро єму вже тищу років, но так ніхто й дотепер не поняв, хто кого прокляв і навіщо. Но всім пастви вистачило. Так і корупції. Всім фатит. Для доброї зарплати і пенсії. Ну і ше там трохи на бонбони. Бо ж жити на шось тра. Не всьо на єдну зарплату "ап ти жив".

***
Бо хто хоче файно жити, добре спати і при сему тіко бути махінатором, то най си вчит в Боді Ковалюка. Бо в Боді – то родове. Ше з кольхозу "Путь Ілліча", чи як єго там. Но то таке. Кольхоз ся розвалив. Сільпо тоже. Швейцарські рогаті єваробляхи почали латати совєцько-чехословацькими "шкодами", а їх – цісарськими омнібусами.

Но Бодя – то птіца високого польоту. Шо єму той кольхоз, сільпо, чи навіть рогаті євробляхи. Він взявся найо… саме правітєльство "Камізельки". Бо тіко великий і могутній ЗЕ думає, шо "ЯнєЛох". То то в него така мєчта. А насправді дуже навіть "ЯЛох". І "Камізелька" тоже.

Ну то Бодя і взявся їх розвести, як вчив не менш великий і могутній за ЗЕ, наш Вася. Він за свою коротку політічєску біографію кіко лохів нарозводив, що в Пруті вже тіко одні лохи і плавають і над Черноуцями літають замість чорних граків. Скоро Скільский буде описувати новий вид "лох звичайний сіро-буро-маліновий, потвора". Так шо в Боді – достойний учітєль Вася. І не зря він єго підсадив до Сірожі в зами. Бо Сірожа шо? Барабан. Піонєрскій. Євробарабан. А Бодя – мозг махінацій і комбінацій.

Лохотрон від Боді й Сірожа на прикормі. Блог Мостіпаки


І повезли сі двоє до Кійова план. Но не той, шо курити. А той, шо тіпа громади ділити. В рукаві у Боді. І подумали, шо в "Камізельки" всі такі лохи, як і він сам. І вийшла фігня. В правітєльстві Чорнівка – з Чернівцями. Підписана Сірожою. А в Боді в рукаві на презентації – Чорнівка з Колінківцями. А тут правітєльство то прочитало. І лупає очицями. І Бодя з Сірожою лупають. Ну Сірожа, канєшно, краще лупає, но і Бодя нічо. І правітєльство осерчало, почало тупати ногами, грюкати руками і лупати лупатими похлєщє Сірожі. А ще наколупали, шо ше один вєлікій махінатор Вася Козак приліпив си кудись Грубно не туди, куди єго можна було приліпити. Ну, приліпив собі. Як всігда. Він ніколи ні з ким не ділився, а тута ше й купа лохів довкола. Гріх із ними ділитися. Я би тоже не ділився.

Ну а Сірожа то знає, шо Вася – свій. А де то Грубно, то він тако не дуже. На карточках в Салагора єго нема. Тай возьми і ляпни. Тіпа, пане "Камізелько", пани правітєльство-"не Лохи", та ж то російське село. Тіпа, екслюзів. А правітєльсво в шок! Як посеред Родіни-неньки москальске село? Вопшим, ше єден конфуз.

Ну то було би то за якогось діктаторула Кучми, чи шапкокрада Янека, то хлопаки би схлопотали по догані, а Янек міг би і в дюндєль. А так льогкий конфуз. І далі візьмуться за своє. Аби ту Чорнівку таки приліпити до Колінківців, Сірожа придумає, шо десь по дорозі між ними похована сама Сісі. А то може й десь в капличці там мощі старого Прохазки. І тра ті два села приліпити до якоїсь Штірії. Ну а тут вже хто буде проти? Навіть Чорнівка – "за".

Всіма ногами і руками. Главне, на обіщати конкретно, коли до тої Штірії. Бо "Путь Ілліча" вже десь тамо коло Дністра зліпив мощну ОТГ – із бабушок-пєнсіонєрів і штирох дідів. І сказав, що будуть бєшєними темпами розвиватися. Ну і народ повірив. Тіко дехто з боку стояв і ржав. То вони і досі ржут. А народ вірит. Правда, дідів си лишило тіко два. Двоє вже си не дочекали. Так шо і Бодя знає, як лохів розводити. А тим більше при поддєржці мощного Сірожового інтєлєкту, який періодічєски визиває з прєісподнєй дух самого Меттерніха. А той знав, шо робив.

***

А ше Сірожу нашого вздріли. Під готельом у Кийові. Но не з дівками. Бо то дорого. Видий. А по ділах. Робота така. Вздріла вєздєсуща Галя Єремиця. Ну той най би вздріла. Но вона то Сірожу вздріла в машині Васі Продана. І рознесла. От шо то інтернет. Ніде си не сховаєш. Якби тако Сірожа десь чухав за пузо африканського пінгвіна, то сто пудів іза-за якогось валуна то підгледіла би Галя. І вже би через 2 мінутки вес світ знав, де Сірожа, як звати пінгвіна і чи не плаває там десь коло берега шаланда Васі Продана доверху набита якимись тюльками.

Ну а з машинов, то таке. А кого вона має возити? Кого Вася танцює, того машина і возит. Чи може якесь наївне думало ше, що оті пльотки Сірожі, шо він жутко самостоятєльна фігура і може собі навіть прибиральницю призначати, то чиста правда? Нє. Ну як таке є і тако думало, то не зря в нас дохтори на Мусоргського хліб їдять. Вони без роботи точно не лишуться.

Так шо Сірожа в нас – ручний. Себто, давно приручений. Наживку таку Вася має, прикорм. В него всі так прикормлені. Може хтось хоче знати, то розкажу тєхніку. Тако береш сто баксів. Можна навіть фантік. Сідаєш і починаєш перед носом і лупалками подопитного "кролика" тим мотиляти. Мотиляєш, мотиляєш і дивишся єму в писок. Як тіко очі починають вертітися, як в щура Рокфора на сир – всьо, пацан твій навєкі.

А як тіко шось тово – вертить носом, фиркає, то нє. Не формат. А Сірожа, Бодя, Володька і ще декілька – то формат. Всьо си вертіло, як тра і навіть більше, ніж в Рокфора. То чого такого вдатного пацана на такій файній машині не возити до Кийова? Та хоть в саму Москву. Вот і возять. А тута Галя.

Нє, ну без Галі то було би не тово. На то Галя і є, аби нести благу вість, що Сірожа - то не від Європи, як казав Славцьо Богослов. А то від Васі й Оксанки. А вже далі може собі бути хоч від Європи, а хоч від Папуасії. Кого то гребе? Бодя завжди пригляне, аби Сірожа не збився з курсу.

***

Нє. То наше сільське. Тіпа євросільске. В Європу йдемо з євробарабаном. Всім селом. А в нас ше є центральне. То куди круче. Воно як тіко кудись вилізе, то так ся й вс..ре. Ну не будеш же йому писок затикати кляпом. В Європі не поймут. Свобода і демократія. Хай їй грець.

То є в нас таке чюдо політічєске – Арахомудія. Звідки воно ся взєло, ніхто ніц точно не знає. Но є. То воно си придумало, шо нам більше не тра уніфікувати закони з ЄС. Щось тіпа того, як ми станемо кимсь, то тоди можна. А ше воно обгадило бідну Словенію. Тіпа, шо то за село. Нє. Ну Миколаїв, відки Арахомудія, то не село, а Словенія – село. І шо ти з него возьмеш. Словенія, шо та скромна, но розумна сільська дівка, бачит, шо дурне, то промовчала. А то чюдо си пішло до хати, нажерлося курки з словенської духовки "Гореньє", яку включило в словенську недешеву розєтку, почухало пузо, включило си тілівізор зо словенською супутниковою антеною, і каже, шо тіпа Словенія – село.

І шо ти з него візьмеш? Ніц. В нашім селі тоже таке є. Тоня ПроцеДурія. То воно тоже шось таке меле. Но не про Словенію, бо де про неї чуло. А про пєчатку. Тіпа, пєчатку їй чи то не дають, чи то забрали. І верещить, що в Стамбулі коло рябого мішка з трусами. Но там турки люди учоні і завжди спинять. Тіпа: "Жєнщіна, чого шумний такой. На тєбє єщо трусов лопату". А тута спинити нема кому, от і верещит. Шо Арахомудія на Словенію.

О. А ше в "Шустера" Соболєв, той, шо історик школи в Юлі, взув випускника МАУПа "Камізельку". Взув по економіці. Ха. Щось тіпа нафіга віддавати комусь там якийсь порт, як він за рік приніс мільярд прибутку. То "Камізелька", як чоловік нєрвний і тонкої душевної організації, почав верещати, ніби тіко шо вийшов з офісу Бєні Коломойського – "ми молода команда", "ми придушили корупцію", "ми спасаємо родіну", "ви старі корупціонери". Вопшим, всю слину вибризкав, аж Шустер си втирав бамажкою. Нє. Воно то всьо понятно. "Молода команда, рєхформатори, тєхнокради", но порт тута причому?

Ну ви би віддали комусь город, на якім зібрали десять центнерів бульби і продали, аби він вам там посіяв всьо потрохи і не понятно шо? Но я би голосував за "Камізельку". Всьо ж молодий рєхформатор і тєхнокрад. І світу тра щось показати. Там, вуса, камізельку, краватку. А бараболі і так виростуть.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
26-01-2020, 10:23
Коментарів 0 Переглядів 3 430

Теги -

Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.