RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ЗЕ-Курятнікам - власть, а народу – ожіданіє ЗЕ-халяви. Блог Мостіпаки

Народ завис в ожіданії. Як коршун над полем із зайцями. Шо Володя-ЗЕ, якому наївні лохи-українці відвалили народного довєрія повну торбу, почне грабіть. Грабіть ізбраних, шоби удовлєтворити всіх. Но добра на всіх нема. Того грабити будуть по черзі. Спочатку чужих, а потім своїх. Останнього ограблять Володю-ЗЕ. Інакше народні ожіданія не оправдаються.

***



А тим часом в Черновцях… Всьо как всігда. Ну то таке місто. Торговлі. До нас і революція не дойшла, аж поки її з Франека не привезли. Разом із сокиров для дверей, за якими ховався Міша Папієв. А война до нас тоже би не докотилася, якби не було тут батальйону 80-ї бригади.

Бо такі ми. Гешефт, вопшим. Зайняті. Тра генделики забити, чєбурєчні відкрити, шось десь налити, десь за рогом ся всцєти і якийсь вазонок перевернути. А ше в мами за границьов сто єврів випросити, або в міськраді відката вкрасти, або землю кумі вділити. І ше кума пристроїти у водоканал, навіть як він воду видів тіко у ставку. Опшим, діла.

Ну і таке. Еліта тоже вся зайнята. СБУ пішло і нічо. Може того начальніка й не тра. Шо він тута пазити буде? Прокуратура – тіш да гладь. Таможня дає добро. І без Салагора. Міша тіхо в ожіданії – лишать, чи не лишать. Льоша шукає гроші, які розі..рав Вася. Вася мусить гадити Льоші, бо вже всьо уплачено і дороги назад нема – як в барана, що в ворота вперся. А ше тра би якось до нової власті приліпитися, а воно не ліпиться. Хіба тако, як ріп’єх до вовка, шо заслинився і мчить до здобичі, шо вже охляла і лежить. Тоня – то вапше. Патрєт государства Україна і города Черновці епохи недоразвітія развітих отоношєній куплі-продажі всього, шо можна продати і купити. Йван Миколаїч - хітьор бестія. Пока власті нуй, то Йван раптово полюбив больних псіхушки і санітарів. Селфиться з ними і фоткається і точно шось умикне. Може сорочку довгу без рукавів, а може й помєщєніє під пекарню.

Ше кілька мєлких государствєнних казявок в області шото тирять, но бояться. Тирять і бояться. Бояться і тирять. Бо Володя-ЗЕ казав, шо всіх посадить. Ну то і страшно тирити, але тра. Бо ше є внуки, правнуки і праправнуки. Тай шо той Володя? Такево. Шось тіпа в тілівізорі. А тирити траба тут і вже. Тихо. Бо ж не полізеш із тириним, аби в тілівізорі показували. То ж не реаліті шоу. Дєньгі люблять тишину.

***

А вот з іконами в церквах, то чиста біда. Шо не святий, то вже без бороди. Шо не ікона бородатого мужика, то тобі ні єдного волоска. А шо ж таке? Шо за біда? Та яка біда, людоньки. Та то ж щастя. Щастя тих, хто в команді Володі-ЗЕ. То то вони по церквах в святих ікон бородатих всі бороди і висмикали. Бо таки вхопили і Бога, і всіх святих за бороди. Ну, так думають. А воно тако і є. Бо правда. Прєзідєнт - на 75% в їх руках. Парламент –на 70% тоже в них у кармані. Правітєльство - то вапше в них в кармані буде на всі сто. А з ним і таможні – ці святі корови нинішніх побєдітєлів, і всякі ДФСи, прокуратури, поліцаї, СБУ. Та хто про таке мєчтав? Та ніякому ні Кучмі в його расцвєт заката, ні Януковичу перед Ростовом таке й не снилося. Ну хіба Брєжнєву – перед походом в Афганістан.

Прєзідєнт, партія, правітєльсво, силовики і головне таможня – всьо в руках. Тепер си лишило всіх поміняти на мєстах. Нє. Бо понятно, шо всі злобні шкідники, кровосісі і прочі супостати лишилися тіко в мєстній власті. А як тіко і тут всьо буде ЗЕ, то всім можна тихо і спокійно повзти на кладбіще – відпочивати. Один прєзідєнт, одна партія, одне правітєльство, один народ, одна таможня. Таких властей у світі, де так всі в засос – раз два і ше трохи. Аятоли в Ірані, чучхе – в Пхеньяні, Лукашенко – в Білорусі, ну і ше може десь, де народ так само взасос любит власть, а власть узасос любит народ.
Но в нас главне – таможня. Без таможні у нас на Буковині не буде любві власті і народа взасос.

Того тепер буде всьо в нас правильно. По марксістсько-лєнінській класиці. Яка соціально-економічєска база, така і політічєска надстройка. Но з мєстнов специфіков. Тіпа тако. Курятнік, Валєрцьо і всі, хто помєльчє, з тих, хто має метр границі, то всьо – базіс. Тіпа баблішко, майнішко, генделики, земелька, сарайчики, ресторани, закуті у мрамор, як мавзолеї. Вопшим, економіка. Ну а в настройці політічєскій, то всьо від Курятника і Валєрця політічєскі дєятєлі з трускавецького "Ріксоса" – Лєна, Гріша, Макс, Віталік ну і ті, кого базіс пристроїть у младші партньори - куми, свати, зяті, офіціянти, сторожі, повара, доярки, покоївки Курятніка, Валєрця і тих, шо помєльче.

Вопшим, чисто народна власть. Яку народ благословив на виборах. Легітимно. Законно. Бо народ - то істочнік власті і її гегемон. Без него – власть ніхто. А так всьо файно. Бо без народа і виборів – ЗЕ-клоун, ПЕ-мошеннік, МЕ-кум-мошеннік, Ю-велика мошенніца і актриса провінційної опєрєти, Йван – барига, Курятник – мастєр фуршетів, Валєрцьо – шарік тут, шарік там. Ну і так далі. А от з благословєнія народу – то вже власть, політіка, управлєніє, рєшалово, потокі, смотрящі, ярмарок должностєй. То вже всьо біля їх ніг. Майно, бабло і навіть жізнь посполитих.

Просто посполиті то ніяк до купи всьо скласти не годні, як Вінні Пух не знав, чого можна впасти з дерева, де дупло з медом. Так і тут у народа умствєнна ділєма, взрив полови і тирси в головах. Тіпа, причому тута Курятник, Валєрцьо, Віталік і метр границі, як вони голосували за своє щастя, здоровля, халяву, дешовий газ, пенсію тищу євро, зарплату штири тищі євро і будуще своїх дітей. Ну таке развітіє. Було би друге развітіє, то Володя ЗЕ був би далі клоуном, Петя ПО- ліпив конхвєтки, Вітя МЕ – мав би в Подмосков’ї адвокатську контору для помощі бомжам, Юля би співала в оперєті "Любі мої", а всякі Курятніки, Васі, Йвани, Валєрці або би мотали срок за несплату налогів, або гендлювали би свій гендель і чемно платили за всьо – за майно, за землю, за хати, сади і сіножаті.

Но це всьо буде в другій жізні. А пока народ – істочнік власті і гегемон, то най жере всьо, шо очі виділи. Бо по-другому ніяк не буває. А той, хто вірить, шо буває по-другому, то ЗЕ-щастя єму, ЗЕ-здоровля і ЗЕ-халяви. Повний писок, повні руки і повні штани. І тут, і з собою додому.

***

А от кому в жізні сего разу повезло, то, як всігда, Трохимичу, Оксанці Продан, Тімішу, Максу Бурбаку і пройдосі Вані Рибаку (пройдохам воопше везе) . Но вони ше свого щастя так і не поняли. Нє. Трохимич то всьо зразу і поняв – не нинішній. Тому що буддіст. А там "Бог всьо бачить", "Бог все знає" і "Все так не буде".

А неопитній молодьожі політічєскій ше буде час всьо поняти. Або й нічо не поняти. Гегемон і істочнік власті в нас дуже винахідливий. І блуждати в потьомках із тирсов в голові він ше буде дуже довго. Аж поки в тирсі не проросте дерево ума і адекватності. І то не в каждого. Ну або поки ЗЕ-Володя не реалізує нашого народа справжні мрії і очікування. Ось деякі із них (з підслуханого на базарі, в тролейбусі, маршрутці і з дзвінків до редакції): "може відмінить валідатори в тролейбусах, бо з ними тяжко", "долар буде по вісім і навіть по сім, бо то всьо спекулянти", "газ має бути по три, а може й по два п’ятдесят", "всіх прокурорів, суддів, поліцаїв вигнати", "всіх генералів, полковників посадити, бо сам він молодєц, а ці всі мішають", "він тим дебільним гуцулам так і сказав, шо грошей на дорогу нема, а раз грошей на дорогу нема, то беріть самі шуфлі і робіть", "Порошенко вже втік, то тра його впіймати", "скрізь треба класти молодьож, хай робить".

А як сево всьо Володя-ЗЕ не зробить, а ше як не посадить Сису - за дуби, "чорта" - за грабьож, "Баканов, ти де?", а Іванчук тако з матраца полосатого не дасть 175 мільйонів на трасу до Космача, то я за того Володю-ЗЕ тоже ніц не даю. Бо в нас народ такий – він хоче всьо, вже і завтра. А як нема, то капєц – крах політічєских надєжд, а з ними і кар’єри. Гегемон, вопшим.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
4-08-2019, 10:22
Коментарів 0 Переглядів 3 896

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.