RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Є в Україні на кордоні з Румунією місто-паралельний світ. Вірніше, люди у ньому живуть, як і усі, але є купки різних товаришів, які вірять у те, що самі придумали і думають, що всі інші такі самі, як вони.

***

Наприклад, є у мера такий заступник Середюк, який з якогось дива всунув носа в діла такої контори, як ДАК "Хліб України". Контора для тих, хто читає газети, дивиться телевізор і часом шастає по Інтернету, скажімо так, "мічена" - кожного її начальника в середньому раз на три місяці або беруть і садять, або оголошують у розшук. В середньому раз у півроку там беруть і садять і "шнурків" дрібніших. Так вже повелося. Контора хоч і хлібна, але нічого особливо хлібного вона державі не приносить. От і є інтерес до того "хлібного місця" з боку певних "органів", які мусять план виконувати, аби їм бюджетного пирога не врізали і "звізди" на погони вішали.

Кидалово на бабло і гра «Знайди лоха на місце Каспрука». Блог Мостіпаки


І всі, хто в "тємі" і береже свою п’яту точку, про те знали і знають. Але з якогось дива того не знав Середюк. Чому не знав? Тут версії можуть бути різні. Одна з тих - думав, що знає все. Тому, коли стався конфуз, що перш за все роблять у Чернівцях? Шукають винних. А винні хто? Демони у пальто. А хто у нас головний "демон у пальто"? Бурбак. Тим більше, про те. що винен Бурбак сам Вася Продан у ФБ написав, а Вася добре знає, як лохів розводити і на "чувствах грати". Він великий артіст і визнання його таланту ще попереду.

Та назвати вголос прізвище "Бурбак" Середюку щось муляло. Мулька, чи що. То він пішов городами, в обхід, як всякий буковинський газда. І логічно вивів, що раз писали і знимкували його конфуз ТВА і "МБ", то жєлєзно то всьо Бурбак, бо Вася всіх так навчив – ТВА і "МБ - то Бурбак, а Бурбак - то ТВА і "МБ". І головне, що багато поважних, газдовитих, при баблі і посадах міських лохів Васі вірять. Воно ж сказано, що артіст. Грає переконливо, як ді Капріо у "Титаніку". От і Середюк туди ж. Ну як тут можна подумати, що то може бути у людей робота така, якщо Вася сказав, шо "заказ". А раз "заказ", то значить "заказ". Але "заказ" зіпсував сам Бурбак, який сказав, що його "вух там нема". Бо Бурбак береже свою "п’яту точку", тому і не сує вуха в "Хліб України", як Середюк носа.

То хто ж тоді зробив "заказ"? Тут версії може бути дві. Перш - це сам ніс Середюка не думав, що там, куди він засунувся, йому дадуть по носі.

А друга - то, звичайно ж, Карімова. Не інакше. Бо всьо сходиться. Вася сказав, що в усьому в місті винна вона? Сказав. Бешлей і Бодя підтвердили (інші або бояться відкривати дзьоби, або трохи розумніші)? Підтвердили. Ну то який базар? Карімова подзвонила Пєті (себто главі держави) вночі. Пєтя: "О, Іра! Прівєт! Шо тобі не спиться? Як там діла на румунському кордоні?" "Та нічо. Тримаємо кордон на замку. Але єден тута гадить. Рейтинг в нього росте. Якось би збити, бо до Бухаресту доросте". "Гай, Іра, не парся. Зари Грицака наберу, мабуть спить, лайдак, поки держава у небезпеці. Всьо буде по-вашому бун. З мене чиколядка". "З какао?" "А нє, як для себе". Штири часа ночі. Дзвінок у хаті Грицака. Грицак у воєнних кальсонах підривається, як у казармі на учєніях.

Дико верещить вгодований кіт, якому він спросоння наступив на хвіст. Грицак хапає трубу. "Шо, Василю, спиш, трясця Путіну"? "Не сплю, Ваше високородіє, бдю". "Ну бди, бди. Слухай, тут єдного тре тово. Рейтинг росте". "Ну так, Ваше високородіє, ми того вмиг йому його обкромсаємо, по самі помідори". "Давай, Василю, давай. Кромсай помідори". "Осмілюся спитати, Ваше високородіє. А то хто?" "Та звідки я знаю хто. Десь записав на носовичку, бо начморк щось. Завтра візьмеш у конторі. В часового буде висіти - на штику". "Єсть, служу народу України!" "Служи, Василю, служи! Звізда тобі на погони".

Так і порішали. А на ранок у Чернівцях у Середюка знайшли два рублі. Видно, саме їх і шукали. Головне, що всьо логічно і сходиться. А ви кажете, що паралельних світів не буває. У нас у Чернівцях все є.

****

Втім, часом наші паралельні світи натикаються на реальність. Буває це не часто, бо Вася так усіх привчив, що реальності не існує, а якщо й існує, то десь там – не у нас. Так от. Цього тижня на реальність наткнувся один і з найбільш заслужених наших депутатів і реєстрових патріотів Кандиба, той, що дуже часто буває накандиблений. Пам’ятаєте, як він десь там в районі цвинтаря якусь будку комусь помогав "не за так" в оренду оформити. То його і пов’язали. І що було? Ой, що було. І Бурбак то всьо, І наших беруть. І патріотів карають. І на партію патрійотів тиснуть. "І заказали". І класний хлопака. Так кричали, що заледве самі не оглухли. І що?

Кидалово на бабло і гра «Знайди лоха на місце Каспрука». Блог Мостіпаки


Прокурор виявився глухим. І скерували справу чесного нашого патрійота до суду. І тепер побіжать пікетувати суд і кричати про "заказ". А раптом і суддя виявиться глухим? А може ще й сліпим. Як справжня Феміда. Ну і щось впаяють Кандибі. Але всі будуть кричати про "заказ" і чесного. Отак паралельний світ продовжить боротьбу з реальністю. І хто тут переможе, я якось затрудняюся гадати. А може вони насправді й не перетинаються? Просто у першого, тобто паралельного світу, є слина, шмарклі, заяви, тілівізор, крики, прапори, пікети, мітинги. А у другій, тобто у реальності, все просто – є сарай, цвинтар, дуляри і хап-хап за сраку. А там вже, як карта ляже: заніс – мало дадуть, не заніс – сідай і сиди.

***

От цього тижня, чим реальний світ відрізняється від паралельного показав, Василю Сафроновичу Ярослав Денисович, не без допомоги Олексія Павловича.
Бо який найбільший кайф у житті бідного? Розбагатіти самому? Нє. Як до 30 не вженився, а до 40 не розбагатів, то кому тре, той гємор. Експропріювати? Нє. Дурне діло не хитре, тим більше, що давно вже у засадах сидять пацани, яким це ближче по духу і лише чекають історичного моменту. Заздрити? Нє. Це вже взагалі для убогих розумом і душею.

Кидалово на бабло і гра «Знайди лоха на місце Каспрука». Блог Мостіпаки


А що ж, запитаєте ви? А вставити! Вставити багатого на бабло. Розвести, як лоха. Та так, аби він баблішко роздавав на всі боки, а на виході – киш-миш – без кісточок. Отак і Сафроновича. Сафронович у душі ж чоловік добрий, геть не мстивий, не злопам’ятний і не заздрісний. Але ж ніяк не може пробачити Денисовичу, що той замість Віталь Михалича став секретарем. Видно, мріяв, аби Михалича під час революції таки викинули з балкона, а тут Кушнірик його врятував, спровадивши в Банченський монастир.

Але при всій доброті душевній вдячність геть не властива Сафроновичу. То він найняв найдорожчих адвокатів, аби довели, що Кушнірик незаконно став головним комунальником. А адвокати дорогі на те вони і дорогі, аби дорого обходитися. Та попри всю їх дороговизну, таки профукали справу в суді першої інстанції. Але у Вінниці є суд і суддя, де для Сафроновича всьо рішають. І там написали бамагу, що Кушнірика призначили незаконно. А поки міськрада доведе у касації, що бамагу у Вінниці написали спеціально для Сафроновича на його численні прохання і заявки, як "Даруємо пісню", то Ярослав Денисович трохи покерує міською економікою, а згодом і земельним департаментом і соціальною сферою, адже у нього навіть звання є для того "Заслужений працівник соціальної сфери України".

Хай судяться. Тим більше, що Сафроновичу, Володьці, Боді і т.д. (інші ж бо розумніші) однаково, що кричати. Чи то що Кушнірик поганий комунальник, чи то, що він поганий економіст, чи соціальник, чи просто редиска. Поганий, то поганий. Така вже судьба. Воно ж звісно, що найкращі у нас Володька – по землі, Бодя – по бюджету, а Василь Сафронович і Віталь Михалич – по всьому. А шо Кушнірик поганий економіст, то ви судіться.

Що адвокати дорогі, а судді ще дорожчі? Інфляція? Інфляція. Коса притупилася і вже так не косить бабло? Витрати ростуть? Адвокати і судді дорожчають? Так інфляція ж. Ну така вже судьба.

***

Але кажуть, що Василя Сафроновича то всьо вже дістало. Мер дістав, бо з нього відверто рже. Кушнірик, бо вставив і мстя ще жива. Карімова, бо перед нею просто страшно. Хілько, бо чхати хотіла. Лебухорська, бо, бо… Бо вміє Василь Сафронович пересратися з усім містом просто за так. Мартинюк, бо відверто забив і тролить. Сафтенко, бо Ростіка "абідєла". І робота дурна дістала, якої ще й не починав. І посада ідіотична, на якій почувається, як ведмідь на дитячому блюдечку. І всякі ходіння по тілівізорах, де всі ефіри нагадують передачі про "і нині, і повсякчас, і на віки вічні".

Не дістала лише місія вічна життєва – війна на смерть із Бурбаками за рахунок міста, чернівчан і всіх вище згаданих. Хоча теж є питання, чи ті двоє, кому Вася оголосив війну, про це здогадуються.

От і задумав таки Сафронович наприкінці травня переворот. Але ж хитро так. Бо зараз як виходить? Явна лажа. Наприклад. Скидає Сафронович із товаріщами Каспрука. Гімно вопрос. Нині там зібрано таке, що воно скине й Шевченка на Центральній площі, як файно попросять, і в торбу покладуть. Але ж тоді хто в нас головний? Сафронович мусить рулити замість Каспрука. Дірки затикати, ями латати, вчителів ублажати, прохачів приймати, стоси паперів розписувати і т.д і т.п., бо то лиш Віталь Михаличу видіння, що мер ніц не робить. А як Сафронович рулить і на фіга йому то тре, то ми вже за півроку виділи. Не царське то діло ями, діри, ублаженіє і прохачі. Але де ж знайти лоха, аби той погодився на кульбіт і гамбіт? Типу Каспрука скидаємо, а Сафронович тєженько втомився і йдуть, а на його місце новий секретар, він же в.о. голови – ну принаймні до рішення суду і шмону "контор" по всяких зелених базарах, підпільних казино і готелях із дівками.

Так от, кажуть, що лоха вже знайшли. А найшов його Іван Миколайович – війт наш обласний головний. І ніби лох той нині капітально будівництвом керує. Але й капітально на нього насіли всякі "контори" за його капітальне будівництво і не менш капітальну розбудову. І рано чи пізно таки нариють. Бо рила мають потужні, а в такій конторі не нарити - то самому собі на груди плюнути. Тож вирішили, що раз соратнику війта Йвана все одно, де рано чи пізно по конторах ходити, то хай спробує ще посекретарствувати. А раптом тут проканає. А рулити насправді будуть війт Йван і Вася – у звичній для себе ролі "рішали". Отакий гамбіт, кульбіт і фінт вухами та хвостом.

Загалом, все йде до того, що рано чи пізно (думаю, що пізно) тут хтось має сісти, а хтось втікати чи то до Австрії, чи до Ізраїлю, чи просто втікати. Бо Болівар усіх не витримає. Надто вже обліпили його з усіх боків різні короїди, дармоїди і мироїди.

Олександр Мостіпака

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-05-2018, 10:09
Коментарів 0 Переглядів 4 585

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.