RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Поки митник Салагор шукав кумів, сватів і зятів "Дєдушки"-Фищука, сам "Дєдушка" взявся скидати Салагора. Тим часом секретар Вася оприлюднив програму, як і з ким усьо порішати, приплескати і примастити, аби ситуація виглядала фрумос, навіть, якщо вона ніхт ферштейн. А тим часом місцева так звана еліта тупо тирила воду – роками і кубами.

***

Олександр Георгійович Фищук-"Дєдушка" після двох років перебування на посаді нарешті розізлилися не на жарт. І на Мунтяна, який вже десь почав уявляти себе другим "князем Буковини і Бессарабії", бо в нас усяк, хто має сто дулярів, костюм, краватку і штири метри батісту у скрині, вже може вважатися князем.
І особливо на митника Салагора, хоча той митник сам і винен. Бо то він сам перший зятів, сватів і кумів Олександра Георгійовича, ще не зловивши, вже звинуватив у криші над контрабасом. А раз не зловив, то що тоді кричати? Знай, кричи собі вдома на кухні, як і більшість наших громадян – кричать там, що влада краде і погана, а вона знай собі далі і краде, і погана.

А Олександр Георгійович мужик конкретний – раз не зловив, то чого галасуєш?

Пелюстки на лайні, поважні крадуни і важливий Сірожа. Блог Мостіпаки


І пообіцяв подати до центру папір на звільнення митника за заняття того "не своїми справами". Тож тепер будемо чекати, що і як далі буде. Чи то митника звільнять, чи то "Дєдушка" передумає подання робити. Чи, як то у нас часто буває, не станеться ні того, ні іншого, а буде як завжди. Митник буде кричати "Ловлю кума і зятя", але не зловить. Олександр Георгійович буде огризатися: "Раз не впіймав, то точно не кум" і грозитиме поданням "до центру".

Тобто, реально війни не буде, бо то складно, дорого, довго і безперспективно. Тай треба ще вміти. Так вони і жили в любові і злагоді. Йшов 27-й рік незалежності. І головне, що ніхто з них не бідував, рятуючи Україну від кумів, зятів, митників, податківців, "дєдушєк", "бабушєк" і просто хороших людей, якими наша земля виявилася чомусь дуже переповнена, ніби вже всі інші місця на Земній кулі зайняті.

***

А от хто у нас вміє війну робити на рівному місці, але при цьому кричати про мир, цюняти проти вітру, а казати про божу росу, то він не сидить ні на якійсь митниці, ні десь в "хаті з левами". І не уявляє себе, ні князем, ні бароном ромським, ні отаманом задунайським, а таки є начальником. Бо вміє і то у нього не забереш.

Днями секретар наш Василь Сафронович свої програмні цілі оприлюднили. Зокрема, як вони бачать подальший розвій нашого міста у системі загального болота, каламуті, брехні і шахрайства, що знаменувала собою перший етап української національно-буржуазної революції, коли бандитів і вурків при владі змінили бариги і пройдисвіти.

Пелюстки на лайні, поважні крадуни і важливий Сірожа. Блог Мостіпаки


Так, якщо вірити Василю Сафроновичу, то вся біда нашого міста не в системній управлінській, комунальній та інфраструктурній кризі, коли пострадянське корито вже спорожніло, а на його місці не виросло нічого, крім декількох базарів і генделиків, а лише у декількох людях, які заважають все конкретно порішати, поділити.

От Василь Сафронович все так і озвучили. Мовляв, усі у місті пухнасті і мохнасті, хочуть миру, добра, злагоди і порозуміння для себе і оточуючих (особливо для себе і тих, хто їх оточує), а з усіма воює мер Каспрук – зі святими депутатами, безгрішними членами виконкому, замироточеними перевізниками, елейним водоканалом і божественним обленерго. А от якби цього не було, то було би у нас все фрумос - Василь Сафронович би все з усіма порішали, перетерли, зам’яли, нам’яли, натендерили, насхемили. навідкатали і сіли поверх цього у миротворчій божественній позі монгольського хана після збору данини.

Та от мені чомусь думається, що щастя так би і не прийшло ні на наші вулиці, ні в будинки, ні на тротуари, ні в під’їзди, ні навіть у собачий притулок. Чому?
Тому, що перевізники би і далі возили не людей, а худобу, бо така наша традиція – нема правил і контролю, то ми стаємо хамлом і хапугами. У тролейбусне депо накупили би металобрухту (до речі, вже купили), який буде розвалюватися на ходу, але "не треба нам ярма кредитного" від триклятого імперіалістичного Свробанку реконструкції і розвитку.

У водоканал би посадили "свого пацика", а не професіонала, бо навіщо нам чужих пацик, як є свої. З обленерго ходили би рішати, але нічого би не порішали, а ті би послали, бо їм треба платити за електроенергію наперед, а не чекати, поки "пацики" стирять воду. І взагалі на всі місця де, на думку Василя Сафроновича і товаришів, залишилися ще хоча би якісь корми, були би поставлені нормальні пацани.

Он як із земельною комісією порішали. Володька Бешлей подав заяву про складання повноважень голови земельної комісії. Здавалося би, герой. Хоче в комісію з питань культури і фізкультури. Ага. Зараз. Просто Володька товариш дисциплінований і на зарплаті. Сказали заяву писати – написав. Бо бюджетна комісія безголова, а Ростік Білик – наш чесний дохтор економіки, хоче нею порулити. А є квота , що то комісія БПП. Отож, Володька склався і затаївся, аби Ростік бюджетом зміг порулити (заодно з Бодиком Ковалюком). А Володька і далі землею рулитиме, бо навіть як туди поставлять із нинішніх депутатів голову хоч від БПП, хоч від РСДРП (б), то на їх фоні Володька буде виглядати чистим професором. Отака то проста схєма.

А партію нашого президента просто кидануть, бо мають їх у нашій міськраді за чистих лохів. А чого мають? Бо з вождями їхніми все давно порішали, а їх ніхто нічого і питати не буде. Лохи вони і є лохи. Так у Сафроновича і стане на ключову комісію більше. Тут тобі бюджетна чисто конкрєтно законно, а там тобі земельна фактично. А лохи хай рулять культурою і фізкультурою.

А ви кажете про мир і загальне щастя. Коли щасливий сам, то щастям поділися з іншим. В смислі, з Ростіком. Бодиком. Володькою, бо то свої пацани. А всякі там каспруки, кушнірики, мартинюки, то вони винні, що щастя для всіх не вистачає. От би ще їх позбутися. Лафа. Пацани і там, і тут, і сям, і отам. З того вділили, то нарізали, то відрізали, а там хапнули. То не їздить, то не ходить, а то відпало. Але загалом скрізь щастя, мир і злагода. Там гниє, а там смердить, а там розклалося, але поверх того все посипано пелюстками від тілівізора, притрушено корицею від радіо, намащено кремом від якогось сайту. І все мовчить, бо благоденствує. Все, як колись в благословенну пору – до зими 2013-го.

Такий собі віртуальний світ Василя Сафроновича, як королівство кривих дзеркал. Як у Путіна – бараболя у лушпайках, три літри браги, куфайка 1987 року випуску, болото по вуха, хата, що вросла у мох і паркан, що впав під хату. Зате "Крим наш!". Так і тут. На дні гімно, а поверх нього мир, щастя і благоденство. Не то, що за Каспрука. Та щось у тривалість такого миру і щастя щось не віриться.

***

От перший нещасливий збій вже стався. Не встигли Василь Сафронович всьо порішати по водоканалу, притрусити, примастити і пригладити, як клята пекельна машина, куплена за гроші буржуазного Євросоюзу, вже виявила, що пелюсток троянд на весь водоканал явно не вистачає. Бо пекельна машина здмухнула їх за першим же заходом, виявивши, що всередині - гімно гімном. Що наші місцеві високошановні і високоповажні газди і газдині нахабно і тупо тирили воду тисячами кубів для саун, мийок, басейнів та інших бізнесів, поки звичайні городяни платили за неї по своїх лічильниках.

Думаю, що в списках тих високоповажних, хто тупо крав, і наші депутати, і начальники, і бізнесмени, і просто хороші люди, які їздять до єгиптів і маврикіїв, мають по три джипи і штири хати, ходять на партійні збори і шоу "Квартал-95". А крали як дрібні багдадські злодії на ярмарку. Ото би було цікаво ті списки подивитися. А ще цікавіше було би їх десь почитати тим, хто справно платив по лічильниках.

От клята євромашина. Думаю, що треба її терміново обміняти на ще один старий тролейбус, або на декілька євроблях. А то ще, не дай Боже, нариє тих крадунів. А серед них можуть виявитися геть порядні, чесні і безкорисливі наші чернівчани. І може навіть патріоти, благодійники, завсідники ефірів, викривачі корупції, борці з режимом та віряни церков усіх патріархатів. А на повірку хитрої пекельної євромашини – звичайні крадуни. От дивина.

З такої біди наша еліта може й лудитами стане. Ну це щось типу, хрясь ту хитру євромашину по кумполу. Аби не рила і не шукала. Такий Євросоюз з такими машинами нам точно не друг. Хай їх собі там тримає на припоні.

***

Є у нас у місті такий начальник над директорами і завідувачами ясел Сірожа Мартинюк. Такий собі, на перший погляд, ботан в окулярах. А насправді, монстр. Бо якби його не було, то його давно треба було би придумати. Інакше група "Сафронович і товариші" просто не мала би чим займатися, а Чернівці давно би і безнадійно валялися біля їх ніг, як стигла груша біля писка голодної корови, що забрела у сусідський сад.

А так на сторожі нашого міста від отого стада вічно голодних ВРХ, МРХ і просто парнокопитних стійко стоїть Сірожа в окулярах.

Пелюстки на лайні, поважні крадуни і важливий Сірожа. Блог Мостіпаки


Вдумайтеся, де би вже були "Сафронович і товариші", якби не Сірожа. А так він вміло здійснює обвідні, обхідні і просто маневри, аби пацани не вхопили все одразу та не подавилися. Тобто, реально рятує і пацанів теж – від переїдання та гикавки.

От дивіться. Взяв якийсь завгосп в освіті хабар – звільнити Сірожу. Верещали на сесії про сексуальні домагання в ліцеї №4 – звільнити Сірожу. Знайшли дві свині в військово-спортивному ліцеї – звільнити Сірожу. Показав Кандиба вчителям і меру середній палець – звільнити не Кандибу, а Сірожу.

Прийшли вчителі ліцею №4 захистити себе – звільнити Сірожу. Не виявили в ліцеї сексуальних домагань – звільнити Сірожу.. Дві свині живуть у ліцеї законно – квартира в них там – звільнити Сірожу. Покаявся Кандиба за середній палець – звільнити Сірожу. Не прийшов Сірожа на сесію – звільнити. Прийшов Сірожа на сесію – звільнити. Сірожа у шапці – звільнити. Сірожа без шапки -звільнити. Проспав сторож пожежу у школі – звільнити Сірожу, а заодно і мера. Купив майстер дешевий китайський подовжувач і забув виключити – звільнити Сірожу і написати, що школу підпалив він лічно разом із мером Каспруком.

А ви кажете. Важливішого чоловіка, на мою думку, у нас у місті нема. Ну хіба ще Бурбак, але той взагалі поза конкуренцією. Ну ще є Кушнірик, який знає, що Сафроновича ні один пес не знав. Але то таке. Бо і пес не знав, і то просто Кушнірику мстя страшна за те, що в революцію погодився стати секретарем, чим фактично забезпечив вільний і комфортний відхід Віталь Михалича у каземати Банченського монастиря на пересидку.

А от Сірожа – то усьо. Сірожу тре мочити, бо хитро так дивиться в окулярах на поважних інтелектуальних депутатів Таньку, Алінку, Володьку, Валерія Миколайовича, Анатоль Анатоліча, Ткачука, Тихоновича і видно ж, що зневажає. Видно. І то навіть за окулярами не приховаєш. Ой, Сірожа, Сірожа. Шо? Сірожа? Звільнити. Тому, що Сірожа.

Олександр МОСТІПАКА

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-12-2017, 10:00
Коментарів 0 Переглядів 2 776

Теги -
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.