Знежирюють тарілки і… шкіру рук

---
2 824
0
Рідкі мийні засоби для посуду не залишають і сліду жиру на тарілках, каструлях, сковорідках... Як же їм це вдається?
Якщо ви почитаєте склад будь-якого із цих "шампунів", побачите там абревіатуру ПАР (російською – ПАВ). Розшифровується вона як поверхнево-активні речовини. Осягнути їх дію можна за допомогою простого досліду. Візьміть чашку з водою і покладіть на поверхню води сірник. Торкніться загостреним шматком мила поверхні поряд із сірником – він почне віддалятися від мила. Це відбувається тому, що поверхневе натягування у звичайної води більше, ніж у мильної. Поверхня дистильованої води подібна до пружної плівки. Натомість із додаванням мила пружність води зменшується. Поверхнево-активні речовини посилюють мийні властивості води, допомагаючи їй більш тісно контактувати з предметами. А в засобах для миття посуду концентрація ПАР відчутно вища, ніж у милі, навіть господарському.
Обираючи "свій" засіб для миття посуду, ми керуємося різними мотивами. А ось телевізійна реклама найчастіше наголошує на доступності або економічності. Для прикладу, дешевша "Gala" каже "навіщо платити більше?", а дорожчий "Fairy" запевняє, що може відмити значно більшу кількість тарілок. Справді, кількість помитих тарілок – цілком серйозний показник, який визначається під час споживчих тестів.
Водночас мусимо визнати, що за більшістю важливих показників мийні засоби, присутні на нашому ринку, особливо не відрізняються одне від одного.
Підказки
для покупця
- Густий засіб – не обов’язково якісний чи економічний. Зважте, що загущувачем здебільшого є сіль, яка створює додатковий негативний вплив на шкіру рук.
- Високий рівень РН справді негативно впливає на шкіру, але у більшості засобів для миття посуду цей показник нижчий, ніж у пральних порошків і навіть деяких мил. Натомість по-справжньому сушать руки поверхнево-активні речовини: як ефективно вони видаляють жир з посуду, так само сильно знежирюють шкіру. Тому потужним засобом краще користуватись у рукавичках.
- Що вищий рівень РН, то краще засіб видаляє плями від чаю та кави.
- Бальзами справді більш делікатні щодо шкіри рук, але відмивають вони гірше.
- Напис "концентрат" або "концентрований засіб" не завжди вказує на економічність. Споживчі тести
свідчать, що засоби, які не позиціонуються як концентрати, можуть відмити таку саму або й більшу кількість посуду.
- Тара, в якій міститься засіб, також має чимале значення. Флакон повинен бути зручним – компактним, зі спеціальними заглибленнями для пальців або рук (якщо
об’єм великий). Крім того, як свідчать опитування, більшість споживачів надають перевагу прозорій тарі – так ви маєте певність, що вона заповнена до верху, і бачите, що саме купуєте.
- Дуже важливий показник якісного товару – якнайповніша інформація на етикетці. Якщо навіть ви не читаєте про спосіб застосування "шампуню" для посуду, ця інформація все одно мусить бути. Як і про термін придатності, умови зберігання, застереження у застосуванні, виробника тощо.
- Незважаючи на обіцянки реклами, в холодній воді "шампуні" добре відмивають хіба що склянки від залишків соку, але не жир.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують