На кулінарному шоу дегустували пивні коктейлі і рибу під соусом з …ікри

---
2 596
0
Незвичайне кулінарне шоу відбулося днями у кафе-ресторані "HARD ROCK". Зорганізували свято асоціація кулінарів у Чернівецькій області і асоціація барменів Буковини.
Присутня молодь – а це були переважно майбутні технологи барів і кафе – попивала пивні
коктейлі, аплодувала і гучно свистіла у свистки, вболіваючи за свого улюбленця – майстра-кухаря, неодноразового призера всеукраїнських фестивалів кулінарного мистецтва Олександра Кожокару. Пан Олександр, стильно пов’язаний червоною хусткою, насправді виявив дива майстерності: свою першу з 38-ми страв він приготував під музику усього за декілька хвилин. Сковорідки та пляшки з вином і горілкою, якими він щедро здобрював соус, літали у повітрі.
Та й назва страви виявилася на висоті – "Форель "Місячне сяйво". Не менше оплесків зірвала інша страва – "Риба під соусом з ікрою". Коли кухар широкою лопаткою легенько висипав практично цілу баночку заморського продукту на пательню, зал аж ахнув з переляку. Та коли аромат поширився аж до стелі – усі зітхнули з полегшенням: "Не дарма продукт перевели".
Максимум щастя отримала
публіка також від дегустації пивних коктейлів, які звабливо виблискували червонуватим кольором зі склянок.
Ведучий дійства, голова асоціації барменів Микола Загарюк, розповів присутнім безліч цікавих фактів про пиво.
- У різних народів – свої уявлення про ідеальну температуру пива. Американці та австрійці, наприклад, вважають ідеальною температуру замерзання, англійці – кімнатну (+18 +20), а німці – +7 +9.
- Якщо пляшкове пиво каламутне, це означає, що його зберігали за дуже низької температури. Таку пляшку слід покласти на декілька хвилин у тепле місце.
- Дуже холодне пиво не утворює піни під час розливання, а дуже тепле – навпаки.
- Негативно впливає на смак пива світло (штучне чи природне).
- В Європі не прийнято пити пиво на ходу. Священний ритуал – це наливати пиво протягом 10 хвилин.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують