RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Скалки, мозолі, біль у спині – "традиційні" ушкодження дачників, які потрібно правильно лікувати.
Як позбутися скалки
Якщо у палець потрапила скалка, залишати її не можна. Добре вимийте руки з милом, а тонку голку та пінцет обробіть спиртом. Введіть голку під шкіру під прямим кутом до скалки, намагайтеся засунути гостру частину голки у скалку, і виштовхніть її через ранку. Якщо це не вдалося, оголіть кінчик скалки і захопіть пінцетом. Видаливши скалку, змажте ранку йодом чи одеколоном.
Грижа на грядці
У м’язовому корсеті живота є декілька "щілин", через які петлі кишківника і деякі інші органи черевної порожнини можуть випасти у підшкіряну клітковину, коли підвищується внутрішньочеревний тиск. Вибирайте вантаж за силою і не нахиляйтеся за ним, а присідайте, щоби підняти. Це допоможе уникнути грижі. Якщо у паху чи у ділянці пупка з’явилося грижове випинання, покиньте усі справи, ляжте на спину з подушкою під "м’яким місцем" і почекайте, доки грижа сама вправиться. Якщо цим знехтувати, можливі ускладнення. М’язи черевної стінки стикаються, беручи у "кліщі" петлі кишківника, виникає гострий біль, порушується кровообіг. У такому разі потрібна термінова операція. Не можна вправляти грижу, прикладати до неї грілки, приймати знеболювальні і проносні засоби, робити клізму.
Радикуліт – від важких вантажів
Бережіть під час городніх робіт спину. Особливо небезпечно підіймати щось важке при одночасному повороті вбік. Возіть вантаж у тачці або розподіляйте рівномірно на обидві руки – загальною вагою не більше 8-10 кілограмів.
Відчувши дискомфорт у попереку, не варто продовжувати роботу. Ляжте спиною на тверду поверхню, доки біль не мине, повисніть на перекладині, щоби хребці розправилися, чи походіть рачки. Дуже корисно після дачі попаритися у лазні з березовим віником.
Улюблений мозоль
Натхненна робота на городі без мозолів не минає. Невеликі потертості не варто чіпати, вони минають самі. Якщо турбує біль, можете скористатися тальком чи дитячою присипкою, але не крохмалем, який є сприятливим середовищем для грибкових інфекцій.
Вологий мозоль (із рідиною всередині) обробіть спиртом чи одеколоном. Продезінфікуйте голку або потримайте її на вогні. Потім проколіть мозоль і замажте зеленкою. Шкірку мозоля не зрізайте – вона служить додатковим захистом проти інфекцій. Насамкінець накладіть бактерицидний пластир на 3-4 дні.
Коли поранилися
Не залишайте без уваги подряпини, різні ранки.
Забруднену ранку спочатку обробіть 3% розчином перекису водню: піна, яка утвориться, знищить сторонні тіла. Змажте шкіру навколо рани йодом чи зеленкою, а потім на 3-4 дні покладіть бактерицидний пластир. Не лийте йод і спирт на рану. По-перше, це боляче, по-друге, шкідливо. Алкоголь призводить до згортання тканевих білків і погіршує заживлення.


До теми
Небезпечна інфекція з грунту


Ще однією дачною небезпекою є інфекційне захворювання – правець.
– В області майже щороку реєструються випадки правцю, – розповідає завідувач епідвідділу обласної СЕС Юрій Падурару. – Останній випадок був у квітні 2005 року у жінки, яка отримала колоту травму та несвоєчасно звернулася до лікаря. На жаль, жінку не змогли врятувати, вона померла.
Збудником правця є правцева паличка, яка міститься у грунті. Вхідні ворота для інфекції – випадкові рани, різні пошкодження шкіри. Симптомами хвороби є слабкість, втомлюваність, головний біль, пітливість, болючість і незначне посмикування м’язів у ділянці рани. Згодом починаються тонічні судоми, які супроводжуються сильним болем і охоплюють усі м’язи тулуба. Щоб уникнути ускладень при пораненні, добре продезінфікуйте рану, а за перших небезпечних симптомів зверніться до лікаря.

Редактор: admin
27-04-2006, 16:47
Коментарів 0 Переглядів 1 990

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.