Чемпіонат України – 10-й у світі

---
1 585
0
За підсумками 2005 року національний чемпіонат України ввійшов до десятки кращих чемпіонатів світу. Всесвітня федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) обнародувала рейтинг національних чемпіонатів світу, в якому I місце в 2005 році посіла Англія. Зовсім небагато Прем’єр-лізі поступилася італійська Серія "А". Місця з ІІІ по VI поділили із незначним відривом національні чемпіонати Франції, Іспанії, Німеччини та Бразилії. На VII місці – чемпіонат Голландії. Далі – чемпіонати Аргентини і Росії. А замикає першу десятку наш чемпіонат.
У 2004 році в рейтингу IFFHS чемпіонат України посідав 18 місце, у 2003 році -23 місце, а в 2001 році – взагалі не згадувався серед провідних у світі.
Під час складання рейтингу статисти розглядають такі фактори: відрив І місця від ІІ, середні показники клубів, що займають перші 5 місць у турнірній таблиці, можливість країни регулярно виставляти в міжнародних кубках 4-5 команд, показники стабільної гри клубів чемпіонату протягом усіх 12 місяців року, співвідношення в зустрічах між лідерами чемпіонату й аутсайдерами.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.