RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Станіслав Бідюк навчається у Лондоні понад три роки. У коледжі "Баркінг" він вивчає 3D-графіку. Кожного літа Стас приїжджає на канікули до Чернівців. Кореспондентові "МБ" вісімнадцятирічний хлопець розповів про особливості життя по-англійськи.
Сексом займаються просто у парку
– Які були перші враження від Лондона?
– Англійці мене вже нічим не дивують. Спочатку я не знав, про що з ними можна розмовляти. А тепер сприймаю їхній спосіб життя нормально. Їм байдуже до всього. Можуть займатися сексом просто на газонах у парку. Лежать собі на травичці і роблять свою справу. Якщо хтось іде, вони зупиняються, а коли пройде, продовжують далі. Якось в автобусі я ненароком сів на те місце, де займалися сексом. Дивлюся – жіноча білизна. Одразу ж пересів.
– Чим англійці відрізняються від українців?
– У них немає такої щирої дружби, як у нас. Вони не звикли допомагати один одному. У них не заведено влаштовувати такі дні народження, як у нас, і дарувати подарунки. У гості англійці ходять зі своїми спиртними напоями. В Англії дуже багато вихідців з Африки та індусів. Вони постійно кричать і стрибають у громадському транспорті. Корінні англійці поводяться стриманіше. Якщо вони не п’яні, то нормальні, а якщо вип’ють – б’ються, і тоді краще їм на очі не потрапляти.
– Як англійці проводять
вільний час?
– Ходять до пабів (пивних барів) і п’ють пиво. Паби для англійців – дуже серйозна річ. Для них сходити туди двічі на тиждень – це свята справа. Я туди ходжу рідко. Десь раз на місяць.
– Де найкраще зупинитися в Лондоні?
– Найкраще жити у районі West London (Західний Лондон). Він чистіший і дорожчий. Там менше вихідців з Африки і більше англійців. Він "культурніший" і спокійніший. Я живу в East London (Східний Лондон). У моєму районі багато чорних. Там вулиці дуже брудні.
Їжа в Лондоні коштує так само, як у Чернівцях
– Скільки потрібно грошей для повноцінного життя у Лондоні?
– Я "бідний студент" і живу скромно. У середньому витрачаю 400-500 фунтів на місяць. За навчання у коледжі платять батьки – 600 фунтів на рік. Раніше вони платили 2600 фунтів. Але оскільки я став для англійців "home student" (своїм студентом), плата зменшилася. За гуртожиток тепер плачу сам – 45 фунтів на тиждень. Я влаштувався на роботу помічником на будівництві, і за тиждень можу отримати до 80 фунтів. Цього мені вистачає на гуртожиток і на їжу.
– Ціни на продукти харчування відрізняються від українських?
– У моєму районі є російські магазини, і ціни там такі самі, як у нас, тільки у фунтах. Крім англійської вівсянки, їм картоплю, сало, солоні огірки, яйця, молоко, варену ковбасу, шпроти, кільку в томаті. У центрі ціни, звичайно ж, вищі, але я там не купую. Деколи ходжу до пабу. Пиво коштує в середньому 2 фунти за пінту, тобто за бокал ємністю 0,6 л.
– Скільки коштують розваги у Лондоні?
– Лондон славиться найдорожчими нічними клубами, та я туди не ходжу. Деколи відвідую дискотеки, де вхід суто символічний – один фунт. Найдорожчий вхід до нічних клубів, які я знаю, – три фунти.
– Яка середня зарплата у Лондоні?
– Для наших людей – від 300 фунтів на тиждень. Якщо іноземці перебувають в Англії легально, вони користуються тими самими правами, що й англійці, наприклад, можуть придбати квартиру чи авто в кредит, і зарплатня їм це дозволяє. Авто набагато дешевші, ніж у нас. "Opel" чи "Vauxhall" можна купити за три-чотири тисячі фунтів. Практично у кожної сім’ї є по два, а то й більше автомобілі. А ось квартири і будинки дуже дорогі. Середній дім коштує 250 тисяч фунтів. Наприклад, знімати квартиру з двома спальнями і вітальнею у доброму районі і з ремонтом коштує 200-300 фунтів на тиждень.
В Англії найчастіше трапляються вагітності серед неповнолітніх
– Які жінки в Англії?
– Є такі, що на них важко дивитися. Не тому, що вони не вродливі, а тому що одягаються непривабливо і неохайно. А є й нормальні.
– Як там чоловіки залицяються до своїх жінок?
– Чоловіки особливо не упадають за своїми дамами. У них не прийнято пропускати жінку вперед чи подавати руку. Жінки це люблять, але англійці цього не роблять. Жінки там не домогосподарки. Вони ходять на роботу. Дружина з дітьми не сидить. Це роблять бабуся чи дідусь, або подружжя наймає наньку. Молодь одружується набагато пізніше, ніж у нас.
– Англійська консервативність проявляється і в статевих стосунках?
– Сучасні англійці дуже легко ставляться до сексу. Англія – це країна, де найчастіше трапляються вагітності серед неповнолітніх. Часто можна побачити дівчат років шістнадцяти-вісімнадцяти, які вже ходять з дитячими візочками. Найчастіше у таких дівчаток немає чоловіків. Батьки легко ставляться до того, що дитина у ранньому віці може піти жити окремо.
– Скількох дітей прийнято виховувати в Англії?
– Залежить від сім’ї. Моя сусідка, наприклад, має вже п’ятьох, а я її досі бачу з животом і цигаркою в роті. В Англії є закон, який дозволяє не працювати і отримувати гроші на виховання дітей у разі, якщо їх троє. Скільки це грошей, не знаю, бо мені не пропонували (сміється. – ред.).
Українці
"трясуться"
за кожну копійку
– Чим вирізняються українці серед англійців?
– Українці там стають скнарами – "трясуться" за кожну копійку. За зовнішнім виглядом наших помітиш за сто метрів – вираз обличчя своєрідний і одяг відповідний. "Закоренілих комуністів", які виховувалися в Радянському Союзі, помітно відразу. А українська молодь подібна до європейців.
– Який відсоток слов’ян у Лондоні?
– Коли заходжу в автобус, досить часто чую російську мову. Скільки точно наших, сказати не можу, але багато.
– Ти хотів би повернутися жити в Україну?
– Швидше за все, ні. Я там уже звик. Ось я приїхав додому і дратуюся від того, що тут мені нічого робити. У мене там навчання і робота. Я перу, прибираю, готую їсти і ходжу до магазинів.
Редактор: admin
22-07-2006, 17:57
Коментарів 0 Переглядів 11 579

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.