RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нещодавно сесія сільської ради Малого Кучурова Заставнівського району дала дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею 5,5 га під будівництво туристично-розважального відпочинкового комплексу "Сицилійське царство". Клопотало про це ТОВ "Олд ренч", яке очолює Надія Ротаріу. Ідея ж належить її чоловікові докторові Антоніо Москетто з Італії. Подружжя також має намір орендувати ще 160 га землі. За словами сільського голови Малого Кучурова Іллі Дубчака, про серйозність цих намірів засвідчує і підтримка бізнесменів районною і крайовою владою.
"Тут сідатимуть вертольоти,
а олігархи гратимуть у гольф"
Надія та Антоніо поселилися у селі, в будинку, який орендують. Нині там здійснюють ремонт.
Першу цеглину під "Сицилійське царство" планують закласти вже наприкінці вересня.
Планується, що тут сідатимуть приватні вертольоти, а олігархи гратимуть у гольф. Ми зайшли до невеличкого приміщення колишньої сторожки, а нині гарно відремонтованого тимчасового офісу ТОВ "Олд ренч", який розташований біля входу на територію
ферми колишнього місцевого колгоспу. Стіни обвішані кресленнями майбутнього комплексу.
Розмовляємо з господарями, здебільшого з пані Надією, яка виконує ще й роль перекладача, бо 38-річний Антоніо ще не вивчив українську мову.
– Антоніо народився у Сицилії, у відомій родині баронів Мессіна, і теж має такий дворянський титул. Один з його дідів під час Другої світової війни був військовим комендантом острова, багато допомагав своїм землякам під час окупації Сицилії фашистами. Мати – вчений-філолог, батько – очолював низку страхових фірм. Антоніо наслідував батька, причому успіхів у бізнесі досяг самотужки і нині є одним із шести найсильніших банківських економістів Італії. Приїхав Антоніо до України три роки тому – освоювати інвестиційний ринок. Йому тут дуже сподобалося, особливо Буковина, яка нагадує йому рідну Сицилію. Каже, що люди у нас дружелюбні. Не подобається Антоніо, що наші керівники різних рівнів говорять одне, а роблять зовсім інше. Переконався в цьому, відвідуючи різні інстанції для підтримки своїх бізнес-проектів.
– Познайомилися ми з ним випадково, одружилися, маємо дітей від попередніх шлюбів, є й спільна півторарічна дочка Мішель, – розповідає Надія.
На вілли за два мільйони євро вже є клієнти
– Яким буде "Сицилійське царство"?
– Насамперед зауважимо, що таких великих комплексів у Європі немає. Антоніо каже, що коли об’єкт буде готовий, то прізвище Москетто увійде до економічної історії нової України.Тут планується збудувати житлові будинки, супермаркет, п’ятизірковий готель із казино, комерційну зону, в якій буде розташовано приватні магазини, дитячий садочок, школу для села, великий дискоклуб площею 2000 кв. м, ресторан на 1500 місць, бар-енотеку, де будуть ексклюзивні напої, два басейни, один з яких напіволімпійського стандарту, терми, фітнес-центр, конференційний і виставковий зали, гольф-клуб на 150 га – один з найбільших у Європі, декілька спортивних майданчиків, тенісні корти, вертолітний майданчик із паркуванням, 12 кінотеатрів по 150 місць у кожному, причому, знаходитимуться вони в одному приміщенні, аптеку з медпунктом. До речі, такі "кіношні" комплекси плануємо спорудити ще в десятьох обласних центрах України. Будуватимемо це на території колишньої ферми, що відійшла в майнові паї, які ми викупили у вчорашніх колгоспників. Проект комплексу розробив один із найвідоміших архітекторів Італії – Піппо Рекуперо. Приблизна вартість – до 50 млн євро. Інвестиції надійдуть від ділових партнерів Антоніо, хоча левова частка коштів буде, звичайно, за чоловіком.
– Скільки коштуватиме житло?
– Плануємо звести вілли і багатоквартирні будинки. Вілли площею від 350 до 700 кв. м, вартість одного квадратного метра – від 4000 євро. Загальна ціна такого особняка з чималою земельною ділянкою біля нього – до двох мільйонів євро. Хоча будуть і набагато дешевші. Будинки опалюватимуться завдяки сонячним батареям. До речі, маємо вже чотирьох замовників на вілли – трьох французьких і одного солідного бізнесмена з Києва. На майданчиках для гольфу одночасно зможуть грати до 200 осіб, грошові внески від яких йтимуть на розвиток гольф-клубу.
– Хто будуватиме "Сицилійське царство"?
– Оголосимо тендер. Швидше за все, українські будівельні фірми, але, звичайно, "наглядатимуть" за будівництвом іноземні спеціалісти. Платня у робітників буде вищою, ніж в Україні, але нижчою, ніж у Європі. Не виняток, що п’ятизірковий готель орендуватиме фірма "Хілтон". Якщо все буде гаразд, "Сицилійське царство" збудуємо за два роки.
Редактор: admin
21-09-2006, 19:18
Коментарів 0 Переглядів 2 304

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.