Японці створили робота, що розрізняє запахи вина

---
1 237
0
Як передає ІТАР-ТАРС, на відміну від людей, кумедний синьо-білий електронний гуманоїд 60 сантиметрів заввишки розпізнає смак не за допомогою смакових рецепторів, а завдяки інфрачервоному спектроскопу, що дає можливість проаналізувати якість і кількість компонентів продуктів, не відкриваючи упаковку.
Заздалегідь в електронну пам’ять робота закладаються так звані спектри поглинання, які дають можливість точно ідентифікувати харчові продукти та напої. Зіставляючи нову інформацію з наявним каталогом, робот здатний відрізнити, скажімо, "Шардоне" від "Мерло" або "Каберне".
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують