RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У середу, 23 серпня, весь світ облетіла звістка про те, що один з мешканців передмістя австрійської столиці Відня зателефонував до поліції й повідомив, що привів з вулиці молоду бліду жінку, яка стверджує, що втекла з полону. У поліції дівчина зізналася, що її звуть Наташа Кампуш і її було викрадено вісім років тому. Тоді зникнення 10-річної дівчинки дорогою до школи і гучне розслідування цієї справи широко обговорювалося у пресі. Однак поліції так і не вдалося натрапити на слід Наташі. Як з’ясувалося тепер, її викрадач – Вольфганг Піклопіл – був серед допитаних, однак не викликав підозр.
Наташа заявляє, що викрадач був добрий до неї – забезпечував одягом, їжею, засобами гігієни і навіть книгами. Більше того, Піклопіл сам займався її освітою, отож родичі дівчини визнали, що їхня донька не відстала у розвитку від своїх однолітків. Далі подаємо статтю австрійського журналіста про цю неординарну подію.


У полоні у "повелителя"
Маркус Рорхофер,
Der Standard
У будинку викрадача бували візитери – але ніхто не помітив страждань Наташі Кампуш.
Реннбанвег, 27, район Донауштадт, Відень: тут розташований багатоквартирний будинок, в якому проживають майже 12 тисяч мешканців. Звідси вісім років тому не за своєю волею зникла Наташа Кампуш. Сенсаційна поява 18-річної дівчини стала темою номер один для мешканців будинку на Реннбанвег, 27. Дівчина тут вже давно вважалася загиблою.
Будинок ймовірного викрадача Вольфганга П. (44 роки), який у середу ввечері (23 серпня, ред.) покінчив життя самогубством, кинувшись під потяг, розташований усього за 10 хвилин ходи від району Реннбанвег, у передмісті Відня. Для Наташі цей будинок на довгі 8 років став темницею. Поступово випливають деталі страждань, через які довелося пройти дівчині. Під час розслідування на місці злочину слідчі виявили у гаражі будинку в’язницю, в якій усі ці роки перебувала Наташа. Вольфганг П. завжди, коли йшов з дому, зачиняв дівчину у переобладнаній монтажній ямі з розкладним ліжком. У цій темниці слідчі виявили також вмонтовані туалет і ванну кімнату.
Раніше через страх перед своїм викрадачем дівчина не намагалася втікати. У перші роки після викрадення Наташа повинна була називати свого викрадача "повелителем". Те, що дівчина справді є зниклою вісім років тому Наташею Кампуш, стало очевидно відразу, ще до офіційних результатів тесту ДНК. На тілі 18-річної дівчини виявили шрам, який був і в 10-річної Наташі. Крім того, у будинку Вольфганга П. виявили паспорт Наташі, який був у неї із собою у день викрадення. Тест ДНК став лише формальністю.
"Такий дивакуватий майстер"
Драма, що сталася у містечку Штрассхоф, упродовж декількох років залишалася непоміченою. Сусіди Вольфганга П. характеризують його як відлюдькувату людину, яка не впадала у вічі. "Коли я в середу вперше побачив фотографію викрадача, я навіть спочатку не зрозумів, хто це", – зізнався мер міста Херберт Фартхофер. Він був "таким дивакуватим майстром, який завжди щось ремонтував", розповідає Фартхофер. Але разом з Наташею цього нелюда "ніколи не бачили". Навіть представники офіційної влади, що декілька разів побували у будинку викрадача у зв’язку з ремонтними роботами, не помітили гаражної в’язниці, в якій утримувалася дівчина. У квітні 1999 року і у 2004 році замінювали лічильники води, а 2001 року здійснювався ремонт електропроводки. Нинішнього ж року Вольфганг П. подав заяву на ремонт горища.
Друг, який допоміг втекти
За словами представників Федеральної кримінальної поліції, у Вольфганга П. було усього двоє друзів. Один з них став, сам того не бажаючи, помічником під час втечі 44-річного електротехніка. Після того, як Наташі вдалося втекти з будинку свого викрадача, Вольфганг П. поїхав звідтіля на своєму червоному BMW. Спочатку йому вдалося втекти від переслідування дорожньої поліції. Потім він припаркував свій автомобіль біля торгового центру і зателефонував другу.
Він розповів йому, що нібито керував автомобілем у нетверезому стані, його затримали, і тепер він переховується від поліції. Він попросив свого друга забрати його. Ввечері Вольфганг П. кинувся під потяг.
Наташі "обережно" повідомили про смерть її викрадача. "Упродовж декількох років він був єдиним чоловіком, з яким вона спілкувалася", – каже Ерих Цветтлер з кримінальної поліції. Емоційна залежність від викрадача у таких екстремальних ситуаціях виявляється, за словами експерта, "через 3, 4, 5 днів". "Потрібно розраховувати на те, що і в цьому випадку можуть спостерігатися подібні прояви".
Як розповів Цветтлер, на повідомлення про смерть викрадача дівчина відреагувала "досить спокійно". "Швидше за все, вона розуміла, що все може закінчитися саме таким чином. Він їй одного разу сказав: "Живим вони мене не візьмуть".
Багато відкритих запитань
Слідчі намагаються ставити свої питання поступово і дуже обережно. На остаточне з’ясування усіх обставин справи потрібно буде декілька днів або навіть тижнів. Залишається багато відкритих запитань. Наприклад, чи було над дівчиною сексуальне насильство або чи з’являлися вони разом у громадських місцях. Встановлено, що з весни 2006 року Вольфганг П. став "більш агресивним і нахабним", каже Ніколаус Кох, комендант поліції федеральної провінції Бургенланд і керівник спеціальної комісії з розслідування цієї справи. Той факт, що Наташі вдалося втекти від свого викрадача, свідчить про те, що Вольфганг П. останнім часом послабив свою пильність.
"Він став менш обережним, ніж на початку", – вважає Кох. "Наташа скористалася випадком і втекла". Зараз Наташа Кампуш перебуває під наглядом поліції і психологів.


Переклад InoPressa.ru

Редактор: admin
29-08-2006, 12:41
Коментарів 0 Переглядів 1 931

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію