RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прем’єр-міністр України прибув до Чернівців 19 грудня вранці і відразу ж з аеропорту подався до Глибокої, де запалив символічний факел на новій газорозподільчій станції, а потім відвідав контрольно-пропускний пункт "Порубне" Вадул-Сіретської митниці. Тут Віктор Янукович оглянув виставку технічних засобів, які дозволяють якісно і швидко обслуговувати тих, хто прямує за кордон, і виявляти контрабандні товари, та парк конфіскованих автомобілів.
На митниці прем’єру показали виставку контрабандних авто
– Ми не повинні знущатися над людьми, які везуть до нас прибутки, а створити їм сучасні європейські умови обслуговування, – зауважив прем’єр. – Пропускна спроможність цієї митниці повинна бути набагато більшою, ніж зараз. Щоби поліпшити ситуацію на усіх прикордонних переходах України, буде окрема програма їх модернізації, і почнемо звідси, адже тут пролягатиме найдовший
кордон із країнами Євросоюзу, бо Румунія з нового року стане його членом. Сподіваюся й на те, що Євросоюз теж долучиться до цієї справи.
Побував Віктор Янукович і в селі Молниця Герцаївського району, у Свято-Вознесенському чоловічому монастирі "Банчень", де заклав цеглину під будівництво нового Свято-Троїцького храму та подарував телевізор і музичний центр хворим дітям, якими опікується монастир.
Понад три години тривала у сесійній залі облдержадміністрації міжгалузева нарада з питань реалізації потенціалу транспортного і енергетичного транзиту, транскордонного співробітництва, боротьби з корупцією та злочинністю, в якій взяли участь заступники міністрів галузевих міністерств й два міністри – міністр праці і соціальної політики, наш земляк Михайло Папієв, та міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Віктор Корж.
За словами голови облдержадміністрації Володимира Куліша, Буковина матиме цього року 62 мільйони гривень прибутків, будуються заклади освіти й нові переробні підприємства, є досягнення у розвитку тваринництва. Голова ОДА висловив сподівання, що уряд виділить кошти на добудову Дністровської гідроакумулюючої станції.
Федорук просив об’їзну дорогу
Конкретні пропозиції до уряду висловив міський голова Микола Федорук.
– Бюджет міста становить 150 мільйонів гривень, – сказав він. – Цього аж ніяк не вистачить для побудови об’їзної дороги, другої гілки газопостачання Чернівців, заміни старих електромереж в історичній частині й відзначення 600-річчя міста.
А ось керівник Вадул-Сіретської митниці Микола Салагор попросив фінансової допомоги на будівництво вантажного терміналу й облаштування ще трьох пунктів пропуску й під’їзних шляхів до них.
Віктор Янукович "наїхав" на наших правоохоронців
Про успіхи у боротьбі зі злочинністю доповів прокурор області Михайло Косюта, зазначивши, що на Буковині розкрито усі злочини, що стосуються убивств, і не скоєно жодного вбивства на замовлення. Щоправда, заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко назвав результати буковинських правоохоронців "скромними", а прем’єр зауважив, що кількість звернень і скарг до центральних органів влади з приводу розслідування справ буковинськими правоохоронцями зросла у 13 разів.
А заступник міністра енергетики Вадим Чупрун зазначив, що рівень розрахунків за спожиту електроенергію населенням краю є найвищим у державі. Також він пообіцяв допомогти з коштами у добудові гідроакумулюючої станції в Новодністровську. Виділять кошти й на інші потреби області, про що сказав у заключному виступі Віктор Янукович, зокрема на будівництво другої черги об’їзної дороги в Чернівцях. Як зазначив прем’єр, уряд робитиме все для того, щоби регіони були самодостатніми. Чого, на жаль, немає ще на Буковині, де, за його словами, більше грошових надходжень від торгівлі, ніж від промисловості.
Перед від’їздом Віктор Янукович спілкувався з прихильниками УПЦ Московського Патріархату з Лашківки Кіцманського та Шубранця Заставнівського районів, які просили главу уряду втрутися у міжконфесійні конфлікти у цих селах і розв’язати проблеми на їх користь. Щоправда, і приїзд прем’єра до "будинку з левами" теж зустрів пікет – деревообробники скаржилися на те, що столичні чиновники задумали продавати наш ліс у Києві і позбавлять людей на місцях і сировини, і роботи. Прем’єр пообіцяв все з’ясувати. 
Редактор: admin
21-12-2006, 15:37
Коментарів 0 Переглядів 1 367

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.