RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У четвер, сьомого грудня, приїзду Президента України Віктора Ющенка до Мамаївців на відкриття нової школи місцеві мешканці так і не дочекалися. Втім, школу відкрили й без глави держави, а до приїзду високого гостя і так небідне село причепурилося. Наші кореспонденти побували у Мамаївцях, де люди очікували Президента.
– Не приїхав Ющенко. Погода нельотна! – весело дискутували між собою місцеві бабусі, спостерігаючи, як від’їжджає блискуча іномарка з номером 64. У модному авто із затемненим склом сидять представники Секретаріату Президента України.
– Понаїхало дармоїдів! Та й міліціянтами обступилися з усіх боків, – сміючись, каже бабуся у вовняній сірій хустині.
На алеї біля школи вештаються розчаровані люди. Президента вони так і не побачили.
– Ішла сюди із сусіднього села, – думала, побачу Ющенка вживу. А то все по телевізору та по телевізору. А що ще з нього візьмеш? – каже старенька з ціпком, яка стоїть неподалік від натовпу людей.
Посеред сумлінно перекопаної землі прокладено нову доріжку з рожевої плитки. Вона веде до триповерхової новобудови з пластиковими вікнами. Заходимо всередину. Просторий вестибюль європейського зразка оздоблено у світлих тонах. Класи сучасні, модернізовані.
– Вони школу відкрили, та це ще не має кінця, – пояснює Крізон Кизима, директор Мамаївської школи №2 I-III ступенів. – Будівництво триває ще з 1988 року. А тут до приїзду Ющенка за три місяці поставили на ноги. І вдень, і вночі добудовували. Вони обіцяли, що на Святого Миколая діти зайдуть до школи на навчання. Але це аби було хоча б з першого вересня. У нас 353 учні. І вчимося ми у дві зміни, аж до 19.20. А що ж робити? У старій школі лише сімнадцять класів.
Нова школа обладнана так, що і в Чернівцях такої не знайдеш. І два спортзали, і хімічний кабінет зі спеціально обладнаними партами, і клас художньої творчості. У ньому до відкриття школи підготували виставку робіт Аделії Завадюк – майстрині художньої творчості. Її роботи представлено в Канаді та в інших країнах. Тут
можна побачити цікаві витвори мистецтва – вишиті портрети відомих українських діячів.
Є в школі і актовий зал на 215 осіб, який уже пройшов випробування. У вісімдесятих тут планували зробити кімнату для перегляду кінострічок або слайдів. Тому у стінах залишилися отвори для прожекторів.
– Ви собі навіть не уявляєте, скільки все це коштує. Тільки одна трибуна вартує 938 гривень. За нею ж мав стояти Віктор Ющенко, – сумно каже Крізон Корнійович. – Пішли кошти і на опалення, бо донедавна ще вугіллям пічки топили. До пенсії мені залишилося два роки, тому хотів встигнути зробити газову систему опалення.
Представники Президента подарували школі документи на комп’ютерний клас – одинадцять комп’ютерів. Та це не є найбільш необхідним. У школі вже є комп’ютери, але нема спортивного майданчика. На його створення потрібно п’ятдесят тисяч.
Неподалік від школи стоїть молодь і… пенсіонерка.
– Мені все одно, хто там приїжджає, – каже вона. – Добре, що школа нова стоїть і вулиці прибрали. Частіше б так, тоді б чистенько було…
Від імені Президента Ющенка у відкритті школи взяв участь заступник глави Секретаріату Президента Віктор Бондар. Через нього мешканці Мамаївців передали Вікторові Ющенку рушник та його портрет, вишитий Аделією Завадюк. Портрети видатних історичних постатей України, виготовлені нею, прикрасять одну з класних кімнат нової школи.
Віктор Бондар разом із селянами висадив на території школи калинову алею. 
Редактор: admin
9-12-2006, 13:21
Коментарів 0 Переглядів 1 574

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.