RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цьогорічні випускники Чернівецької філії Міжрегіональної академії управління персоналом не отримали дипломів спеціаліста.
Директор Чернівецької філії МАУП Наталя Килипенко невидачу дипломів пояснила ремонтом у відділі видачі дипломів Міносвіти:
– Студенти, яких ми випустили з нашого закладу навесні нинішнього року, отримали дипломи спеціалістів. А тих, кого випустили влітку, ми не змогли забезпечити відповідними документами, адже на той час у відділі видачі дипломів міністерства тривав ремонт, і відділ був закритий, – сказала вона.
Коли ж студенти отримають дипломи, Наталя Євгенівна не знає.
Не змогли сказати, коли отримають дипломи чернівецькі випускники, й працівники МАУП у Києві. Співрозмовник, який не побажав себе назвати, повідомив, що ремонт у відділі видачі дипломів давно завершився, але МАУП і Міносвіти досі не можуть дійти згоди через розбіжності у трактуванні нормативних актів. Тому видача дипломів студентам затримується. "Але з міністерством триває робота", – запевнив він. За його словами, затримка з видачею дипломів є не лише у Чернівецькій філії академії, а також у Вінницькій, Полтавській та Ізмаїльській (Одеська область).
У липні Міносвіти отримало від МАУП листа, в якому академія вимагала видати своїм цьогорічним випускникам 4655 дипломів понад ліцензований обсяг.
Однак в офіційному листі до обласного управління освіти і науки начальник управління ліцензування, акредитації та нострифікації міносвіти Василь Шинкарук зазначив, що така кількість молодих спеціалістів, яким необхідно видати дипломи, викликала насторогу в міністерстві. Здивувало й те, що переважна більшість цих молодих спеціалістів – правники. Аби з’ясувати, звідки взялася така кількість необхідних понад ліцензований обсяг дипломів, сформували комісію.
Комісія міністерства встановила, що на навчання до МАУП зараховували без урахування базової освіти, навчання відбувалося за однаковими навчальними планами для всіх осіб, незалежно від попередньо отриманої спеціальності, без урахування різниці вивчених дисциплін. Крім того, у додатках до дипломів бакалаврів зі спеціальності "Правознавство" не зазначено таких базових для юриста дисциплін, як "Теорія держави і права", "Історія держави і права зарубіжних країни", "Філософія", "Аграрне право", "Конституційне право", "Організація судових і правоохоронних органів", "Римське право".
Виявлено й інші порушення.
Тому комісія вирішила рекомендувати Міносвіти й науки відмовити МАУП у видачі 4655 дипломів через перевищення ліцензованого обсягу та порушення чинного законодавства.
Що ж робити студентам, які закінчили МАУП, але документального підтвердження так і не отримали? Начальник відділу вищих навчальних закладів обласного управління освіти Михайло Павлюк конкретної відповіді дати не може, адже конфлікт між Міносвіти та МАУП ще не розв’язано.
– Два тижні тому директор Чернівецької філії Наталя Килипенко запевнила мене, що випускники МАУП отримають дипломи до кінця вересня або на початку жовтня, – каже Михайло Дмитрович. – Досі дипломи не видано. Що буде далі, прогнозувати важко. Теоретично, якщо випускники все ж не побачать своїх дипломів, вони можуть отримати вищу освіту в іншому закладі. Можна взяти виписку з МАУП про пройдені курси і предмети, спробувати вступити до іншого вузу, але знову ж таки – на підставі чого? Для цього потрібен документ, який би засвідчував це. А його немає…
Редактор: admin
19-10-2006, 17:22
Коментарів 0 Переглядів 2 885

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.