У травні Мінекономіки зафіксувало найнижчу ціну на сало у Чернівецькій області – 9,5 гривні за кілограм. Цей продукт продовжує дешевшати й тепер.
– Середня ціна на сало за останні десять днів знизилася на 15,8%, – розповідає Володимир ВІЛІГОРСЬКИЙ, начальник організаційно-методологічного відділу державної інспекції
контролю за цінами в Чернівецькій області. – Сьогодні вона становить вже вісім гривень за кілограм. Водночас дешевшає й свинина та яловичина, відповідно, ціни знизилися на 0,9% та 4,8%.
М’ясо та сало дешевшають через зниження попиту. Але подальші ціни продукту залежитимуть від майбутнього врожаю. Якщо врожай буде не надто хороший, вартість м’яса знову зросте, – вважає В.Вілігорський.
Вчора на чернівецьких ринках сало продавали за ціною від семи до десяти гривень за кілограм. На ринку "Центральний" свіжої свинини, яловичини та сала товщиною 6-8 сантиметрів лежить на прилавках доволі, але покупців майже не видно.
– Беріть сало, спробуйте, соломою смалене, м’якеньке, – припрошують продавці поодиноких покупців. – Дивіться, як шкірка легко відстає. (Л. Нагірняк)