RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Десятеро осіб загинули, п’ятеро отримали травми внаслідок автомобільної катастрофи, в яку потрапив мікроавтобус з Чернівців вдосвіта 23 серпня під Києвом.
Серед загиблих – двоє дітей. Стан двох потерпілих дуже важкий. Ще троє, у тому числі одна дитина, перебувають у стані середньої важкості. Правоохоронці встановлюють причини аварії. Однією з ймовірних причин називають перевтому водіїв.
– Автопригода сталася приблизно о четвертій годині 30 хвилин на 32-му кілометрі автодороги Київ – Чоп, поблизу села Гурівщина Київської області, – розповідає Олександр Дармоступ, старший інспектор служби організації профілактичної роботи Управління ДАІ у Київській області. – Першими зіткнулися дві вантажівки. Автомобіль КамАЗ з причепом, який віз яблука, наїхав на ЗІЛ-131 з причепом-фургоном (кунгом) вантажного автомобіля без габаритних вогнів, який стояв на узбіччі дороги. Від удару КамАЗ порекинувся. Його причіп розвернувся у лівий бік до проїжджої частини і частково перекрив її. У цей час дорогою з Чернівців до Києва їхав мікроавтобус "Мерседес". Його водій не встиг зреагувати на ситуацію і передня частина автобуса в’їхала у причіп, вибивши його задні колеса. Причеп буквально врізався в салон мікроавтобуса.
На місці трагедії загинуло десятеро людей, серед яких двоє дітей. П’ятеро осіб, в тому числі одна дитина, отримали травми різного ступеня важкості. Щоби дістати поранену жінку з понівеченого авто, довелося розрізати мікроавтобус. Водій мікроавтобуса свідчень давати не зміг – у нього черепно-мозкова травма, струс мозку, забій обличчя та інші травми.
Другий, підмінний водій "Мерседеса", спав на задньому сидінні, і це його врятувало.
Наразі на місці ДТП працюють слідчо-оперативні групи та представники Департаменту ДАІ МВС України. Попередня причина аварії – перевтома водіїв та неуважність за кермом.
Дорога на в’їзді до столиці добра – без вибоїн, тож автомобілі там рухаються досить швидко, а під ранок керувати машиною досить важко – більшість водіїв тягне на сон. Чи заснув хтось з водіїв за кермом, чи просто втратив пильність, з’ясує слідство. Встановлюють також, з якою метою їхав мікроавтобус з Чернівців до Києва, чи перевозила людей якась фірма-перевізник, чи туристична фірма. Відомо, що водій керував автобусом за дорученням. Документи водія КамАЗа зареєстровані у Тернопільській області. За попередніми даними, він віз вантаж яблук саме з Тернопільщини.
Потерпілих доставили до центральної районної лікарні у місті Боярка Київської області. За словами Руслана Вознюка, нейрохірурга центральної районної лікарні, один чоловік та жінка перебувають у реанімаційному відділенні лікарні у вкрай важкому стані з черепно-мозковими травмами. Чоловіка вже прооперували, жінку направляють на лікування до обласної лікарні. Ще двоє чоловіків перебувають у хірургічному відділені в стані середньої важкості. Дівчинка 1991 року народження перебуває у відділенні травматології також у стані середньої важкості.


Розповідь очевидця
Маршрутку розірвало навпіл
Віктор Зубович, президент Волинського академічного дому:


Я проїжджав місцем трагедії 23 серпня о четвертій годині 30 хвилин рейсовим автобусом з Луцька. Ми звернули увагу, що траса перекрита, а автобус скеровують до лісопосадки в об’їзд. Рух перекрили на 300-400 метрів. Постійно приїжджали спецмашини – автокрани, пожежні, карети "швидкої". Вразило, що на узбіччі лежало 7-8 тіл, накритих простирадлами... Маршрутне таксі стояло розірване навпіл. Вантажівка, яка везла яблука, була дивно скручена, напевно, через сильний удар. Яблука розсипані усією трасою. Уздовж дороги стояло понад 30 легкових автомобілів. Надзвичайно багато міліції та медиків. Враження дуже гнітюче”.


коментар фахівця
Перевозятьлюдей нелегально
Люба Луценко, заступник начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА:


Як нам наразі відомо, мікроавтобус не мав необхідних документів на здійснення пасажирських перевезень. Адже ця діяльність є ліцензованою, кожен транспортний засіб мусить мати ліцензійну картку. Якщо ж перевезення здійснюються на замовлення, повинна бути укладена письмова угода із замовником, але теж лише за наявності ліцензії. Фактично мікроавтобус, який потрапив в аварію, перевозив пасажирів нелегально. Тож навіть немає впевненості, що транспортний засіб був у належному технічному стані, пройшов передрейсовий огляд, а водії – в мікроавтобусі їх було двоє – медичний контроль.
На жаль, це вже не перша подібна трагедія, що сталася останнім часом в Україні. Нині можна прочитати масу оголошень з пропозиціями пасажирських перевезень, але переважна більшість з них здійснюється нелегально. Територіальні підрозділи Головтрансінспекції, зокрема і в нашій області, здійснюють спеціальні рейди з виявлення таких порушників. Нещодавно в ОДА провели спеціальну нараду з цього питання. Я переконана, що після цієї трагедії контроль за перевезеннями буде посилено в усій державі”.

Редактор: admin
24-08-2006, 17:48
Коментарів 0 Переглядів 2 842

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.