RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чоловіків, які люблять себе і приділяють багато уваги своєму зовнішньому вигляду, на Заході називають метросексуалами. Ми вирішили з’ясувати, чи є метросексуали у Чернівцях. Про свої звички та вподобання розповідає молодий чернівчанин, продавець-консультант у магазині жіночого одягу Іван Козьма.
– У мене не було мети стати метросексуалом. Це до мене прийшло з віком. Зараз мені 22, а десь із 16 років у мене сформувався власний стиль одягу та поведінки. Не можу сказати, що я десь вичитав інформацію про метросексуалів і вирішив стати одним з них. Я такий, який я є.
– Які риси свідчать про те, що ти метросексуал?
– Я стежу за собою, за виглядом рук, ніг, за тим, як від мене пахне, за зовнішнім виглядом, за одягом, за своєю поведінкою будь-де. Я не роблю жодних спеціальних процедур – елементарно миюся, роблю час від часу манікюр і педикюр, ходжу до перукаря-стиліста – підстригаюся та укладаю волосся. Часом голюся, а часом ні – усе залежить від стану душі.
– Як ти повинен виглядати у колі знайомих та друзів?
– Мені потрібно підібрати той одяг, який саме зараз мені пасує. Коли я одягаю зручну гарну річ, почуваюся комфортно. Одягаюся залежно від настрою. Сьогодні я можу бути у класиці, завтра – одягнути пірвані джинси, а ще краще – класичні штани зі спортивною маєчкою та кедами, або навпаки – пірвані джинси, кеди, класичний піджак, сорочку і краватку. Краватку можу зав’язати на пояс, на шию або на руку. Голову мию раз на два дні. Але якщо робочий графік напружений, можу мити її раз на три дні. Волосся укладаю воском. Роблю собі манікюр – чищу і підпилюю нігті, щоби там не було бруду.
– Скільки часу витрачаєш на себе?
– Щоби вийти у місто зі своєї квартири, мені потрібно півтори години. Це для того, щоби привести себе у порядок, поснідати, випити філіжанку кави з цигаркою. Я прокидаюся о восьмій і до дев’ятої збираюся. Я не люблю нікуди поспішати. Роблю все спокійно і поступово. Якщо просплю і мені треба кудись терміново бігти, збиратимуся швидше. Ніколи не вийду з дому з непочищеними зубами, непочищеними вушками і з невмитим обличчям.
– Як ти поводишся на людях?
– Майже завжди моє поводження серед людей – манірне. Я дуже люблю привертати увагу оточуючих до своєї персони, тому гумор у мене специфічний. Люблю веселитися у компаніях. Коли хочу, щоби мене пожаліли, можу прикинутися, що мені дуже погано.
– Як виглядає оселя метросексуала?
– Усе стоїть на своїх місцях. Заправлена постіль, купа усяких милих штучок – фотографії в рамках на стінах, свічки, статуеточки. Я люблю, коли вдома затишно і порядок. Деколи у мене немає часу прибирати в квартирі, бо я втомлений і хочу спати, але все завжди стоїть на своїх місцях. Я ненавиджу крихти на столі, капці посеред кімнати, немитий посуд у раковині, брудний унітаз, чайні пакетики у попільничці, брудне взуття і нігті. Не знаю, чи зміг би я взяти когось до себе жити, але якщо ця людина така ж, як я, – то так.
– Яку б дівчину ти для себе обрав?
– Мені подобаються дівчата з дефектами – з довгим волоссям, із зеленими очима та носом з горбинкою. Хоча я не звертаю уваги на зовнішню красу, а оцінюю внутрішню красу. Якщо мені з цією людиною легко і приємно спілкуватися, я буду любити її навіть з деякими вадами. Стиль – поняття відносне: кожна людина повинна одягатися так, як їй зручно, щоби відчувати себе впевнено. Якщо ти йдеш містом, але ти не модель, а просто впевнений у собі, ти сподобаєшся будь-кому. А якщо ти одягнений, як новорічна ялинка, бо у тебе є гроші, але немає впевненості у собі, це помітно – навіть найкращі речі, як на корові сідло.


Довідка
- Метросексуали – чоловіки нормальної сексуальної орієнтації, які особливо уважно стежать за собою. Вони не жалкують ані скрабів, ані масок, ані інших косметичних засобів для догляду. Це такі ж звичайні чоловіки, які просто намагаються приділяти більше часу своєму зовнішньому вигляду.
- ретросексуали – повна протилежність метросексуалам.
- техносексуали – молоді люди, яких цікавлять останні досягнення науки (ноутбуки, найновіші мобілки, холодильники із вмонтованим телевізором).
- клевермени – ті, хто однаково стежать за своїм зовнішнім виглядом та інтелектом.


Коментар
Олена Висоцька, сексопатолог:
Це загальна тенденція. Нині просто модно приділяти багато уваги собі. Суспільство дедалі більше урбанізується. Сучасні люди, які не дуже обтяжені фізичною роботою, мають значно більше часу на себе.
Ще одна причина полягає у так званій акцентуації. Виділяють три типи акцентуації: гіпермаскулинна, маскулинна та гіпомаскулинна.
До першої належать ті, у кого значне перевищення чоловічих гормонів. Такий тип себе вважає хазяїном у сім’ї, хоче, щоби все було так, як він скаже.
Гіпомаскулинний тип передбачає перевищення рівня жіночих гормонів. Сюди, власне, і належать метросексуали. Якщо такий чоловік поділяє життя з жінкою, у якої сильний характер, наближений до маскулинного типу, то стає, як правило, "підкаблучником".
До речі, ще одна причина саме і полягає в тому, що жінки, наближаючись до маскулинного типу, починають відтісняти чоловіків до гіпомаскулинного.
Мені здається, немає нічого поганого в тому, що чоловіки роблять манікюр, педикюр, користуються скрабами, масками, кремами. Проте тут є проблема – метросексуали дуже часто стають самозакоханими нарцисами. Більше того, вищий ступінь нарцистичності може призвести до патології, коли така людина відчуває збудження від власного прекрасного тіла".

Редактор: admin
24-08-2006, 17:41
Коментарів 0 Переглядів 2 362

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.