RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Великий ніс, мале підборіддя, клаповухість, зайва вага, пласкі груди – більше не хрест, який треба нести усе своє життя. Практично будь-якої фізичної вади нині можна позбутися у клініці пластичної хірургії.
Нині центрів пластичної хірургії не бракує, є такий і в Чернівцях – "Західний центр пластичної та малоінвазивної хірургії".
– Радикальна зміна зовнішності не завжди зводиться лишень до скальпеля, – каже Микола Печеряга, лікар загальної, пластичної, реконструктивної та естетичної хірургії. – Приміром, підтяжку брів чи чола можна зробити без розрізів. А часом навіть доводиться відраджувати від операції. Бува, приходить дівчина і хоче, щоби її вуха на кілька міліметрів більше прилягали до голови. Збоку ж видно, що жодної яскраво вираженої вади нема.
За рік можна втратити 30 кілограмів ваги
В Україні пластична хірургія наразі не є культовою. Найчастіше до неї вдаються у так званих країнах відкритого тіла, тобто там, де спекотно – Бразилія, південь США, південна Європа. А в Чернівцях, приміром, до найпопулярніших операцій належить ліпосакція (відкачування жиру) живота.
– До речі, чи правда, що після ліпосакції люди змушені тривалий час сидіти на суворій дієті?
– Ні, це швидше міф, – продовжує Микола Печеряга. – Будь-хто після ліпосакції може продовжувати абсолютно нормальне життя. Адже жирових клітин більше не стає.
Для хворих на ожиріння ліпосакції може виявитися недостатньо. Тому медики вдаються до іншого методу – лабедування шлунка. На шлунок встановлюють спеціальне кільце, залишаючи простір для їжі у 40 мл. Їжа, яка туди потрапляє, не проходить нижче, тому з’являється відчуття ситості, й людина починає менше їсти. Завдяки лабедуванню шлунка за рік можна втратити до 30 кілограмів ваги. Згодом треба робити ще одну операцію – видалення жирового фартуха передньої черевної частини.
Цноту повертають лише на два тижні
Коректувати фігуру приходять не тільки жінки. Чоловіки також часто хочуть виглядати стрункішими. Щоправда, представниці прекрасної статі до ліпосакції вдаються утричі частіше. Натомість у сильної статі свої проблеми. Завдяки дивам пластичної хірургії можна збільшити статевий орган, інколи – навіть на сім сантиметрів.
– Якщо у США чи в Європі жінки часто збільшують груди, – каже Микола Печеряга, – то у нас вдаються у більшості випадків до зворотного – зменшення грудей. Особливо жінки старшого віку намагаються позбутися обвислості. Мабуть, в українських жінок така природа.
Утім, силіконові імплантанти інколи також доводиться підшивати. Якщо у США нині великої популярності зажили сольові імплантанти, то Микола Печеряга все-таки надає перевагу силіконовим. Вони з часом не змінюють форму, не зменшуються в об’ємі і можуть прослужити навіть до 20 років. Якісний силіконовий імплантант коштує приблизно 600 доларів.
Розповіді про те, що силікон від перепаду тиску (переліт у літаку, швидке піднімання ліфтом), надмірної спеки буцімто може тріснути чи розплавитися, пан Печеряга вважає лише міфом.
– Я про таке тільки у газетах читав чи по телевізору бачив. На практиці ніколи не зіштовхувався ні з чим подібним.
Хоча проблема цноти дедалі більше відходить на другий план, але інколи пацієнтки звертаються із таким дивним проханням. Щоправда, лікар каже, що це взагалі кількахвилинна операція, і з нею може впоратися будь-який гінеколог. Єдина проблема – цноту можна повернути лише на тиждень-два, потім шви розійдуться.
У Чернівцях операції дешевші, ніж
у столиці
Збільшити груди у Чернівцях, зрештою, як і зробити будь-яку іншу пластичну операцію, коштує значно дешевше, ніж у столиці. Потенційні пацієнти приїжджають не те що з Києва, а навіть з Росії, аби зекономити кілька зайвих сотень доларів. Утім, хірург не вважає пластичну хірургію примхою багатих. Через вроджені фізичні вади чи після серйозних травм, обширних опіків, видалення молочної залози через рак люди звертаються по допомогу.
Щодо корисності чи шкідливості пластичної хірургії однозначної думки нема. Будь-яка операція – це ризик. Тому Микола Печеряга перед тим, як приймати серйозне рішення, радить спочатку добре ознайомитися з роботою тієї чи іншої клініки. Подивитися, які там працюють лікарі, як вони роблять операції, які мають дипломи. Скажімо, на стіні у Миколи Печеряги висить добрий десяток різних дипломів та сертифікатів.
Крім того, після операції людина нормального вигляду набуде не швидко. Скажімо, аби ніс став таким, як треба, мине не менше року.
Утім, нема нічого неможливого. Для когось зміна зовнішності – необхідність, для іншого – додаткова впевненість, ще хтось просто хоче змінити своє життя.


Чи зробили би ви пластичну операцію?


Денис, інженер-хімік:
– Чоловік повинен бути трохи гарнішим за мавпу, тому не зробив би.


Зоя, соціальний педагог:
– По-перше, у нас просто немає негарних людей: кожна людина красива по-своєму. По-друге, мені відомо, що в Україні немає професіоналів у цій сфері.


Віктор, менеджер:
– Мене і так влаштовує те, що дала природа.


Ірина, фінансист:
– Зробила б. Мене не все влаштовує. Що саме? Не скажу.

Редактор: admin
6-07-2006, 18:50
Коментарів 0 Переглядів 4 594

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.