Силікон на кухні – дорого, але зручно

---
8 779
0
Силіконовими бувають не лише губи, груди чи нігті, силіконовий матеріал вже декілька років успішно застосовують у виробництві кухонного посуду та аксесуарів для кухні.
Однак у чернівецьких магазинах посуд із силікону знайти складно – наразі ані продавці, ані покупці мало знають про його переваги над металевим, пластмасовим чи навіть тефлоновим.
Кольорові формочки для випікання різноманітних форм – продовгуваті, для кексів, округлі, у вигляді серця – продаються лише у кількох магазинах побутової техніки та на ринках, де торгують товарами для кухні.
Пані Лілія, продавець товарів для кухні, каже, що про кухонні вироби із силікону продавці і покупці не знають:
– Я багато років торгую посудом та товарами для кухні, а силіконові форми для випікання з’явилися порівняно нещодавно – півтора-два роки тому. Зараз несприятливий час для продажу силіконового посуду. А ось перед великими святами, коли люди готують багато їжі та випічки, поряд із іншим посудом запитують і про форми для випічки із силікону. Ті, хто користувався таким посудом, не скаржаться, навіть задоволені. Кажуть, що змащувати чи пересипати форму не потрібно. Але ж незмащений кекс чи сухий солодкий хлібець не такі смачні.
Коштує силіконова форма для випікання фірм "Bergner",
"Feel X", "Tefal" дорого:
- невеликих розмірів (10х20 см) – 43 гривні;
- середніх розмірів (наприклад, для кексу) – 55 гривень;
- велика форма із шістьма формочками для випікання маленьких кексів – 73 гривні.
У пічці – не плавляться, у морозилці – не примерзають
Виробники силіконового посуду запевняють, що форми, виготовлені зі спеціального силіконового матеріалу, мають чимало унікальних властивостей:
- витримують коливання температур від –40°C до +230°C;
- придатні для газових, електричних, гарячоповітряних, мікрохвильових печей і морозильних камер;
- використовуються для випікання і приготування усіх стандартних страв у духовці;
- випічка не пригорає, не пристає і легко виймається з форми (форма надзвичайно гнучка – її треба лише вивернути або відхилити край, щоби викласти випічку цілою, не перевертаючи);
- при звичайному використанні форму важко пошкодити;
- силікон не вбирає запахи, легко миється і безпечний для здоров’я;
- бездоганно служить щонайменше п’ять років.
До переваг виробники та прихильники силіконового посуду зараховують простоту використання та догляду. Мити його можна звичайними засобами для посуду, не докладаючи зусиль, чи у посудомийній машині. Посуд із силіконового матеріалу можна зберігати у морозилці, а також у згорнутому вигляді. Він екологічно безпечний. Виробники виготовляють силіконові тарілки та ложки навіть для немовлят.
Силікон і для піци, і для супу
Якщо у Чернівцях продають із силікону лише форми для випікання, то у світі господині вже давно користуються й іншим кухонним начинням – формами для піци, тацями,
сушками, лопатками, формами для льоду чи заморожування фруктів, фігурками для виготовлення мусу, желе і навіть черпаками для супу.
Зокрема лопатки із силікону різних форм призначені для посуду з антипригарним покриттям. Із появою силікону на кухні стало можливим випікати та заморожувати десерти різноманітних форм. Однак тортом у вигляді ведмедика вже нікого не здивуєш, тому в асортименті є більш екзотичні форми. Наприклад, пудинг, морозиво чи мус у вигляді китайських нецке чи будди для багатьох будуть доволі несподіваними.
Ще одна новинка – силіконові столові прибори. У Європі вони впевнено витісняють звичні металеві ложки та черпаки.
Крім того, на європейських
ринках продають чимало форм для льоду, підставок для посуду різних розмірів: від малих (для одієї склянки) до великих (для гарячої каструлі чи дека).
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують