RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На вітчизняному ринку побутової техніки представлено продукцію багатьох фірм: як світових гігантів – німецьких виробників "Vaillant", "Vissman", "Buderus", так і менших – італійських "Immergas", "Berrettа", "Ariston", французьких – "Saunier Duval", польських "Termet" тощо. Також немало є котлів й українського виробництва. Однак продавці опалювальної побутової техніки вважають, що якість газових котлів українських виробників поки що не "дотягує" до якості котлів іноземних виробників. Однак не будь-яка іноземна техніка, що є на вітчизняному ринку, відповідає необхідним стандартам. Нині чимало споживачів, які придбали техніку відомих брендів, що з’явилася на ринку десять-п’ятнадцять років тому, скаржаться на її недовговічність, відсутність у сервісних центрах запчастин тощо. Тому перш ніж придбати газовий котел, краще добре обдумати і порадитися з фахівцями.
За словами Олександра КАСПРУКА, працівника однієї із чернівецьких фірм з продажу та обслуговування газових котлів, у виборі газового котла найменше треба сподіватися на поради сусідів, знайомих, інколи навіть і майстрів зі встановлення цієї техніки.
– Потрібно самотужки пройтися усіма фірмами і проконсультуватися зі спеціалістами. Також самому оцінити плюси й мінуси кожного котла. Нехай це займе чимало часу, але чим більше знатимете про котли, тим легше вам буде його вибрати.
Головне – не здешевити
Котел можна вважати дешевим, якщо без гарантії його ціна коливається у межах 500 доларів. Звісно, добрих котлів з такою ціною на ринку є чимало, але дешевий котел – це здебільшого лотерея. Він може пропрацювати й десять років, а може вже через півроку створити чимало проблем.
Хоча варто пам’ятати, що до вартості котлів відомих фірм, які працюють на ринку декілька десятків, а то й сотню років, входить й ім’я, бренд. Саме це може гарантувати якість. Звісно, за певну ціну. Зокрема котли фірми "Vaillant" коштують щонайменше 900 доларів, "Immergas" – від 650, "Saunier Duval" – від 700, "Termet" – від 620 доларів.
Для міських квартир найкраще –
настінні котли
Газові котли бувають одно- і двоконтурні. Тобто лише з функцією опалювання приміщення та додатковою функцією – подачею гарячої води.
Котли можуть мати й чимало інших додаткових функцій, наприклад, функцію гарячого старту. Вона дозволяє подавати воду протягом п’яти секунд у крани вже гарячою – підігріта вода зберігається у теплообміннику. Такий котел можете купувати, якщо бажаєте економити воду. У звичайному ж котлі вода нагрівається впродовж 40 секунд.
Газові котли також бувають димохідними (з природною тягою) і закритими камерами згоряння (з примусовою тягою).
Димоходні котли мають димар і працюють на відкритому вогні. Щоби такий котел добре працював, потрібен вільний доступ повітря. Ще такі котли оснащені автоматикою, тобто, якщо припиняється подача газу, його система не допустить витік газу, доки постачання відновиться.
Для котлів з закритими камерами згоряння не потрібен димар. Продукти згоряння виходять на вулицю через трубу завдяки спеціальному вентилятору.
Найкраще котли з закритою камерою згоряння встановлювати на останніх поверхах багатоповерхівок. Газові котли ще поділяються на настінні й підлогові. Принциповою різницею між ними є матеріал, з якого виготовлений теплообмінник. У настінного він виготовлений, як правило, з міді. А у підлогового – з чавуну або сталі. Підлоговий котел значно важчий, і його на стіні не закріпиш. Саме його краще встановлювати для опалення великих приміщень. А настінний – у міських квартирах.


Що треба знати перш ніж придбати газовий котел
- Гарантовано якісні котли випускає фірма, яка займається і виготовленням, і збиранням цієї техніки. Якщо німецький котел збирають не в Німеччині, тоді не поспішайте його купувати.
- Якщо фірма, нехай відома і популярна, крім котлів, виготовляє ще й пральні машини, телевізори, іншу побутову техніку, то ці котли треба обирати більш виважено і ретельно.
- Купуйте котел, якщо до нього є інструкція українською чи російською мовами. Котли іноземного виробництва повинні бути адаптовані до умов країни, де вони продаються. Якщо такої інструкції немає, то це контрабандний товар, і він просто не зможе працювати за такого тиску води та газу, який існує у нас.
- Чим вищий димар, тим краща тяга, тому котли з димарем не варто встановлювати на останніх поверхах багатоповерхівок. Вітер може гасити вогонь.
- Настінні котли легші і компактніші, ніж підлогові, але вони мають менший термін служби.
- Для нормальної роботи газового котла з димарем та природною тягою потрібно багато свіжого повітря – у середньому 4 кубометри на один кіловат потужності котла.
- Для чернівецьких квартир настіні котли потрібно обирати із середньою потужністю 20-24 кВт. Розрахувати потужність котла відповідно до опалювальної площі можна за розрахунком – 1 кВт – на 10 і менше квадратних метрів опалювальної площі.
- Обираючи конкретний котел у конкретній фірмі, поцікавтеся, чи забезпечить вона сервісне обслуговування і чи має фірма свій склад запасних деталей. Наприклад, електронні плати до вашого котла. Якщо вам відповідають, що за необхідності замовлять деталь і через три дні довезуть, зважте, чи варто користуватися послугами цієї фірми.

Редактор: admin
12-09-2006, 15:14
Коментарів 0 Переглядів 18 314

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.