До скляної каструлі пасує склокерамічна плита

---
4 283
0
Професійні кухарі знають, що смак страви значною мірою залежить від посуду, в якому її готують. Тому, якщо ви хочете куховарити як профі, замало мати на кухні один набір каструль на всі випадки життя.
Модне – не значить найкраще
Сьогодні вибір посуду на ринках і в крамницях визначається здебільшого модою, але відомо, що модне – не завжди найкраще. Наприклад, ефектні каструлі з нержавійки нерівномірно пропускають тепло, і їжа в них часто підгорає, якщо ви не просто варите щось у воді, а, наприклад, тушкуєте. Щоправда, це не стосується каструль із важким дном або покритих ізсередини міддю. Коштують такі чимало, але позбавлені недоліків звичайного сталевого посуду.
Інша модна річ – антипригарне покриття – також має свої недоліки. Воно дуже делікатне і легко пошкоджується. При цьому мікрочасточки покриття потрапляють у їжу. До речі, якщо про посуд сказано, що у ньому можна готувати без жиру, це не означає, що в ньому не можна готувати з жиром. Тобто, не треба щоразу експлуатувати цю особливість каструлі чи сковорідки – так вона швидше вийде з ладу.
Скло і кераміка не люблять контрастів
Посуд із термостійкого скла виглядає дуже сучасно, але й готувати в ньому варто на дуже сучасних плитках. Наприклад, зі склокерамічною поверхнею. Яким би міцним не було скло, відкритий вогонь газової плити йому не дуже подобається. Загалом те ж саме стосується також керамічного посуду. Тому його краще використовувати для приготування страв у духовці. Утім, і в скляній, і в керамічній каструлі можна готувати на вогні, якщо не піддавати посуд надто різкому
контрасту: починати з маленького вогню і поступово його збільшувати.
Глина – забута класика
Сучасні українські господині несправедливо забули посуд, в якому готували найкращі страви наші бабусі й прабабусі – глиняний. Суп, соус, рагу, приготовані в глиняному посуді, мають особливо начисений смак. Цей матеріал не назвеш довговічним, але зате він дешевий.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують