RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькій письменниці Христі Венгринюк лише 19 років, а світ вже побачив її другу за рахунком книжку "Голий нарКОТИК". Своїм першим "Катарсисом" вона поділила публіку на щирих прихильників та людей, які просто відмовляються сприймати її літературу. Дедалі частіше про Христину кажуть, що її література шокує. 2 листопада в "Автографі" відбулася презентація "Голого
нарКОТИКа".
– Христю, чим твоя нова книжка відрізняється від попередньої?
– Лише тим, що люди її якось неправильно розуміють і переважно неадекватно реагують. Я досить часто чую, що "Голий нарКОТИК" – книжка матюкальна та порнографічна. Після цього беру книжку в руки і переглядаю її. Є сторінки, на яких немає жодного нецензурного слова. При цьому в сучасній українській літературі є багато творів, де матюки можна знайти ледь не в кожному реченні.
– Ображаєшся, коли люди, що знають тебе за творчістю, кажуть, що ти "збоченка"?
– Я вже до того звикла. Коли людині щодня кажуть, що вона дурна, – то вона стає дурною... Тому люди, які постійно кажуть, що я "збоченка", самі винні у тому, що я на неї перетворююся.
– Можеш пригадати, що вперше у житті ти написала?
– Мені було шість років, і я написала віршик, який, до речі, досі пам’ятаю. А ще пригадую, що він був написаний на промокальному папері. Я прийшла до школи і віддала його вчительці, але вона сказала, щоби мамі я його не показувала. Мабуть, їй не сподобалося...
– Твою першу книжку внесено до програми на філологічному факультеті. Як воно вивчати себе?
– Не знаю, бо вивчатиму у наступному семестрі. Однак мені здається, що це шалено незручно. Мабуть, не дуже приємно, коли людина, яка сидітиме поруч, буде змушена мене вивчати.
– Автографи часто просять?
– Останнім часом досить часто. Підходять незнайомі мені люди і просять, щоб я їм розписалася на книжці. Зазвичай це молодь. Однак мене ще ніколи не просили залишити автограф на простому папірці. Після виходу першої книжки до мене підходили і казали, що вона
гарна. А тепер часто роблять дурнувате обличчя і мовчать... Ще кажуть, що моя література страшна або класна... Враження неоднозначні.
– То твоя популярність допомагає чи шкодить?
– Я не вважаю себе популярною.
– Як до твоєї літератури ставляться батьки, друзі?
– Тато ставиться погано. А мама навпаки – дуже добре і підтримує мене цим. Друзям також подобається. Надзвичайно приємно, коли вони цитують уривки з моїх творів, однак не прикольно, коли я того не розумію (сміється). А деякі товариші ховають мою книжку від своїх батьків.
– Твої персонажі вигадані чи є реальні прообрази?
– Більшість вигадую, але потім їх зустрічаю. Це страшно.
– Ти часто пишеш про жінок так, ніби справді у них закохана. Можна спитати, якої ти сексуальної орієнтації?
– Останнім часом мені здається, що я ніщо не можу полюбити: я не некрофілка, не зоофілка, не лесбійка і не гетеросексуалка... Можу лише сказати, що морально жінок люблю більше за чоловіків.
– Кого з письменників можеш виділити особисто для себе?
– Маркеса, Кафку, Едгара По, Коцюбинського, Мар’яну Савку, а також сім’ю Андруховичів (разом з Бондарем). Дуже мені подобається Кодзі Сузукі, повірте, книжка далеко не така попсова, як фільм.
– Як Христя Венгринюк виглядає вдома?
– Мене вдома немає (сміється). У мене зелені пухнасті капці, а сплю я на подушці у формі качечки. Довкола все – у засушених пелюстках троянд.
– Що для тебе є наркотиком?
– Це друзі, вони – моє життя, кава, моя Ліза та література.
– Ім’я Ліза перманентно з’являється у твоїй творчості. Хто це?
– Це суцільний крик та емоції, найпрекрасніша та найдорожча мені істота... Це моя кішка.
Редактор: admin
3-11-2006, 14:52
Коментарів 0 Переглядів 2 867

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.