Тала вода справді відрізняється від звичайної структурою. У ній немає дейтерію – важкого водню, який завдає шкоди живим організмам.
Є два доступні способи приготування талої води.
Перший – найпростіший. Заморозити сиру воду у звичайному морозильнику. Після замерзання залишити розтанути за кімнатної температури.
Другий спосіб дає змогу повністю видалити домішки. Коли вода лише почне замерзати, зняти щойно утворену скоринку льоду. Це і буде дейтерій – він замерзає першим. Після того, як замерзне решта води, промити застиглий шматок льоду під струменем холодної води. Лід повинен стати прозорим – це означає, що з нього повністю видалено шкідливі домішки. Тепер лід треба розтопити.
За день бажано випивати 1-2 склянки талої води – за годину до їжі.