Кизил вживайте при ангіні та малокрів’ї

---
2 351
0
Кизил (дерен) – справді надзвичайно корисна ягода, і перелік хвороб, за яких корисні його ягоди, досить великий. Плоди кизилу вживають як свіжими, так і засушеними при малокрів’ї, запальних процесах шлунково-кишкового тракту, дефіциті вітамінів, корі, скарлатині, рахіті, проносах. Кизил як тонізуючий і апетитний засіб їдять при туберкульозі, болях у попереку. Він навіть допомагає проти шуму у вухах.
Плоди покращують обмінні процеси в організмі, тому їх радять вживати при захворюваннях суглобів, шкірних захворюваннях, подагрі, як сечогінний і протизапальний засіб при гострому запаленні сечового міхура, частому сечовипусканні, циститі. Кизил, розтертий з медом і жовтком, дуже ефективний при шлунково-кишкових захворюваннях і розладах.
Біологічно активні речовини, які входять до складу ягід, нормалізують артеріальний тиск, запобігають склерозові. Кизил містить багато вітаміну С, а варення з нього є високовітамінним продуктом і радять його як загальнозміцнювальний засіб при ангіні, застуді, грипові, ГРЗ.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.