RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Доки більшість людей бігають магазинами та ринками, скуповуючи все необхідне для святкувань Нового року та Різдвяних свят, оперативні служби готуються боротися з наслідками того, що народ вип’є, з’їсть та запалить у святковій ейфорії. Міліцію та рятувальників переведено на посилений варіант несення служби. Бригади лікарів на цей період укомплектовують найбільш досвідченими спеціалістами.
П’яний чоловік ходив зимовим містом напівголий
За словами начальника відділення охорони громадського порядку відділу адміністративної служби міліції УМВС Петра Добрянського, громадський порядок в області охоронятимуть 320 міліціонерів. Півсотні міліціонерів підсилять батальйон патрульної служби міліції. Усі місця масових заходів взято під цілодобову охорону. Найчастіше під час святкувань доводиться мати справу з дрібним хуліганством. Переважно підлітки кидають петарди, тож, крім таких хуліганів, затримують і осіб, які незаконно торгують піротехнікою. Найпоширенішим видом правопорушень є поява у громадських місцях у нетверезому стані та розпиття спиртного в громадських місцях. П’яні часто під час затримання зчиняють бійки. Лайка та образи – також звичне явище. Часто впиваються до напівсвідомого стану, тож доводиться забирати п’яниць з вулиці, аби не позамерзали. Якось навіть був випадок, коли чоловік допився до того, що роздягнувся і ходив вулицями голий до пояса. Однак правоохоронці сподіваються, що впораються з учасниками новорічно-різдвяних святкувань і минеться без серйозних злочинів.
Старший інспектор ВДАІ області Іван Добровольський розповів, що, попри існуючий стереотип, нібито під час зимових свят різко більшає кількість п’яних за кермом, нетверезих водіїв затримують не більше. Це пов’язано з тим, що у святкові дні взагалі кількість транспорту на вулицях різко зменшується. Народ відпочиває, і більшість не виїжджає на машинах. Минулого року за новорічні свята було зареєстровано усього декілька автопригод. Не стається на свята й якихось особливих казусів, пов’язаних із захмелілими автолюбителями. Були протягом року декілька випадків, коли п’яні господарі транспорту забували про те, де припаркували автомобілі, та заявляли про їхнє викрадення, але на новорічні та різдвяні свята такого не було. Служба зараз готується до супроводжування перевезення дітей з районів на святкові заходи до Чернівців. Кожен автобус з дітьми обов’язково супроводжуватиме ДАІ. Зараз технічний відділ перевіряє автобуси, які перевозитимуть дітей. Наряди ДПС на час свят та шкільних канікул наближено до місць дозвілля дітей. У Чернівцях, приміром, вони чергуватимуть цілодобово усі свята на Соборній та Центральній площах.
Переляканого
пса рятували
за допомогою спецтехніки
Рятувальники також готуються. Петарди, феєрверки, бенгальські вогні та гірлянди несуть потенційну небезпеку загорянь. А ще ж є п’яні курці, від яких, за статистикою ГУМНС області, стається чимало лиха. За словами Сергія БАбчука, старшого інженера центру пропаганди ГУМНС, рятувальників переведено також на посилений варіант несення служби з 29 грудня по 9 січня. На службу в цей період заступатимуть підсилені пожежно-рятувальні караули. У частинах постійно напоготові інвентар для надання допомоги під час виникнення найрізноманітніших ситуацій. З усіма оперативними службами налагоджено співпрацю на випадок виникнення таких ситуацій. Бувають і курйози, пов’язані зі святами. Після святкувань нового 2006 року до рятувальників надійшло повідомлення від мешканців одного з будинків на вулиці Ольги Кобилянської. Їм вже три дні допікало завивання собаки з підвалу. Виявилося, що, святкуючи, місцеві дітлахи кидали петарди. Вибухи так налякали пса, що він протиснувся крізь грати віконечка наглухо зачиненого підвалу. Залізти в середину собака зумів, а вибратися назад – вже ні. Не могли його визволити і місцеві жителі. Тож довелося рятувальникам розрізати грати.
У травмпункті повідомили, що на свята до них потрапляють переважно потерпілі з переломами, розтягненнями зв’язок, вивихами. Зазвичай за добу надходить приблизно 40 хворих. У святкові дні їхня кількість – 40-50. За словами начальника медичної частини лікарні швидкої медичної допомоги Миколи ЩЕРБАНЯ, медики лікарні завжди готові надати допомогу хворим, але на два тижні свят, враховуючи ймовірну загрозу збільшення пацієнтів, бригади лікарів укомплектовуються висококваліфікованими та досвідченими медиками. Спрогнозувати кількість хворих, які потраплять до лікарні на свята, важко. Бувають роки, коли їх більшає, а буває, що й ні. Кілька років поспіль потрапляло по 18-20 осіб з ушкодженнями, отриманими від петард та різних феєрверків, але зараз кількість таких випадків зменшилася. Минулого року їх було усього декілька.
Редактор: admin
28-12-2006, 13:31
Коментарів 0 Переглядів 2 025

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!