RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як розповів під час слідства Василь Ч., мешканець одного із сіл Глибоцького району, минулого року, 23 грудня, він коптив буженину. На подвір’я зайшла з двома дітьми його дочка Олена, котра мешкала із сім’єю за кілометр від батьків. Через деякий час, закінчивши справу, пенсіонер запропонував гості узяти додому трохи свіжини, однак дочка відмовилася, заявивши, що до власного будинку не піде, бо вкотре посварилася з чоловіком Віорелом. Того ж дня, ввечері, сюди навідався й зять і привів корову, яку тесть подарував молодій сім’ї шість років тому. Потім Віорел забрав із собою додому сина Артема. А в неділю Олена разом з дочкою Русланою пішли в село колядувати і мали намір зайти дорогою додому – взяти якийсь одяг і таблетки від застуди. Через годину прийшов п’яний Віорел, сварився з тещею і дружиною, погрожував фізичною розправою. Василь Ч. нібито в цей час перебував в іншій кімнаті й у сварку не втручався. Коли зять пішов, підійшла донька, яка розповіла, що чоловік, замкнувши вдома двері, не хотів випустити її з хати, й вона, відмахуючись від нього поліном, ненароком вибила вікно. Далі, за словами Ч., приблизно о 18.00 він пішов на бензозаправку, де підробляв сторожем, щоби вимкнути світло, а коли повернувся й почав поратися біля худоби, раптом почув з будинку якийсь галас. Дружина Василя Ч. повідомила, що прийшов Віорел і ледь не лупцює її та Олену. Зрозуміло, тесть кинувся виручати своїх. Дійшло до бійки. За свідченнями Ч., зять напав на нього, коли пенсіонер був спиною до Віорела.
Під час сутички тесть побачив на верхній поличці вішалки для одягу великий кухонний ніж, який використовувався для очищення взуття від болота.
– Схопивши його, я повернувся до зятя й випадково вдарив його у живіт знизу вгору. Борючись, ми покотилися по підлозі. Потім Віорел піднявся й хотів схопитися за ручку дверей, але вже не зміг. Дружина й дочка почали кричати, мовляв, що ти наробив. Я вийшов надвір, сказавши, щоби вони викликали швидку допомогу й міліцію, і заховався за ріг будинку. Пам’ятаю, що ще син молодший ніби заходив, але пізніше я довідався, що це був його товариш. Потім бачив, як троє чоловіків виносили Віорела у рядні. Я не виходив доти, доки не приїхала міліція, бо боявся помсти братів зятя. Я вдарив Віорела один раз, а мені сказали, що десять разів, – розповідав під час слідства убивця.
Родичі загиблого негативно характеризували підсудного, заявивши, що він – сварлива людина. Приміром, нібито Василь Ч., подарувавши молодій сім’ї корову й недобудований будинок, вимагав повернути їх або гроші за них, часто заходив до зятя додому й без дозволу забирав домашні речі. Крім цього, нібито під’юджував дочку до того, аби вона розлучилася з чоловіком, бо, мовляв, тоді будинок залишався на Ч.
Родичі підсудного стверджували, що Віорел останні два роки зловживав спиртними напоями, часто дебоширив, тому Олена змушена була ночувати у батьків чи в сусідів.
Цікаво й те, що, за словами дружини Ч., чоловік казав їй, що зять йому вже набрид. За свідченням дочки пенсіонера Марії, коли вона запитала батька, що він наробив, той відповів:
– Я його зарізав, бо він мені набрид!
Цей злочин набув неабиякого резонансу в селі, адже залишилися сиротами двоє дітей загиблого.
– Під час слідства було доведено, що Василь Ч. діяв умисно, аби позбавити Віорела життя, завдав десять ударів ножем у важливі життєдіяльні органи, – розповідає начальник відділу прокуратури області Петро Єжелєв. – Дослідивши усі обставини цієї кримінальної справи, суд засудив убивцю до позбавлення волі терміном до десяти років.
Редактор: admin
31-08-2006, 14:25
Коментарів 0 Переглядів 1 933

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.