RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

– Не знаю, звідки у мене взялися сили, щоби накинутися на тих розбійників, – розповідає 77-річна мешканка Чернівців Ольга Том’юк, яка разом із сім’єю відважно відбивалася від трьох озброєних ножем та пістолетом нападників. Ольга Іванівна оглушила одного з них... макогоном. Зловмисники були змушені покинути свого напарника та втекти. Сім’я потерпілих та перехожі, які не побоялися кинутися на допомогу, передали його міліції. Згодом правоохоронці затримали ще двох підозрюваних у розбійному нападі.
Він мені пригрозив: "Сиди тихо, бо всіх виріжу!"
Напад на будинок мешканця Садгори стався 28 червня вранці. Троє нападників увірвалося до його садиби. Їм вдалося забрати сто тисяч гривень, але через опір чоловіка, його сім’ї та сусідів зловмисники були змушені втекти на автомобілі.
– Почула крики у дворі, – продовжує Ольга Іванівна, – син кликав невістку. Я вибігла з хати і побачила, що мого сина душать двоє чоловіків. Кричу: "Не душіть його. У нього маленькі діти!". Один вхопив мене, потягнув до хати і почав душити хусткою. Але вона була вже старенька і розірвалася, тож він взявся душити мене кофтиною, яка також розірвалася. Це від Бога так сталося. Нападник мені пригрозив: "Сиди тихо, бо всіх виріжу!".
Не знаю звідки взялися сили. Мабуть, від того, що у мене на очах душили сина. Я вхопила перше, що потрапило під руку – макогін, і вдарила того, який боровся із сином, кілька разів по голові. Добре, що то був макогін, бо в мене в хаті ще й сокира є. Могла б і вбити. Вони напали на нас із пістолетом та ножем. Чатували ще, напевно, звечора. Слава Богу, що син їх завчасно побачив. А то би позв’язували всіх, позабирали б усе, що є, а може і повбивали б. Добре, що люди побачили, як через паркан хтось у чорному стрибає, та почули крики. Вони ж знають, що у нас завжди все спокійно, жодних сварок не буває. Ось і сполошилися, кинулися на допомогу.
До нападу злочинці підготувалися заздалегідь
Наталя Том’юк, невістка Ольги Іванівни: "Це саме було свято – День Конституції, чоловік о сьомій годині ранку збирався на базар. Він зазвичай заводить автомобіль та заходить до будинку, щоби взяти гроші. Але цього разу завів машину і замість того, щоби зайти до хати, відійшов у туалет. У нас є туалет у будинку, але він чомусь вирішив піти до того, який у дворі. Тут і почув, що через паркан хтось стрибає. Паркан у нас з металевої бляхи, тож коли через нього лізти, звук досить гучний. Чоловік зрозумів, що це щось недобре. Їх було троє у масках. Один з пістолетом забіг на кухню. Я там саме була із восьмимісячною донечкою Христиною. Трирічний Богдан та шестирічний Денис спали у кімнаті. Той, що у масці, приклав мені пістолета до голови, затулив рота та поклав на підлогу, пригрозивши, щоби не кричала. Я все намагалася виглянути у вікно, бо
хотіла побачити, що на вулиці коїться. Христинка перелякалася і плакала в манежі.
Забігли ще двоє у масках. У них був скотч. Напевно, вони розраховували закритися в хаті та позв’язувати усіх нас. Почали відразу роздивлятися по кімнатах. Чоловік кинувся за ними. Доки шарпали двері, зламали ключ у замку. Чоловік зчепився з одним із нападників, вони скотилися східцями вниз у двір. Він тримав його міцно, і боролися так, що покусав нападникові пальці на руках. Шум почули двоє чоловіків, які йшли повз наш двір на роботу. Вони забігли і почали допомагати тримати злочинця. Свекруха вдарила його макогоном. Той, що був біля мене, побачив це все через вікно, вибіг та почав погрожувати пістолетом. Якби не це, вдалося би, напевно, і двох спіймати. Вони втекли, їх за рогом чекала "Волга", за кермом якої був ще один.
Ці злочинці, певно, довго готувалися до нападу. Вони знали, що чоловік спершу заводить машину та йде до хати за грошима. Все розрахували, але, слава Богу, не так склалося, як вони собі думали.
Я досі вечорами дуже боюся. Ми тільки місяць тому переїхали до нової хати, тож коли десь двері скрипнуть або ще щось,
постійно здригаюся. Одного з них ще досі не впіймали. Він, напевно, найдосвідченіший, бо був із пістолетом. А ті двоє, коли через паркан стрибали, ножа загубили".
Затриманий вже чотири рази сидів
Нападники були з Новограда-Волинського Житомирської області. Їм вдалося викрасти з помешкання потерпілих 100 тисяч гривень. Правоохоронці затримали трьох з чотирьох членів цієї групи. На Буковину вони прибули, щоби скоїти розбійний напад. Затриманий на місці злочину і травмований макогоном нападник вже чотири рази притягувався до кримінальної відповідальності і провів за гратами сім років.
Редактор: admin
27-07-2006, 18:12
Коментарів 0 Переглядів 1 832

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.