RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

2006 року, за даними Державної податкової адміністрації України, троє українців задекларували свої доходи на суму понад один мільярд гривень. Це Віктор Пінчук, Ринат Ахметов і Олена Гайдук, дружина співвласника корпорації "Індустріальний союз Донбасу".
Кількість українців, котрі заробили мільйон і більше гривень, також щороку зростає. Найбільше їх – у найбагатших регіонах. У Києві – 726 мільйонерів, Дніпропетровській області – 566, Донецькій – 448. Далі йдуть Харківська (415) і Запорізька (391) області.
У нашій області досі не виявлено жодної людини, котра б офіційно задекларувала мільйон гривень чистого прибутку. За словами Василя ПОПАДЮКА, начальника відділу оподаткування фізичних осіб ДПА України в області, і прибутки наших краян, і загалом надходження податків від фізичних осіб щороку зростають. А декільком буковинцям 2005 року не вистачило лише незначної суми, щоби задекларувати магічну цифру з шістьма нулями. Чи стануть вони мільйонерами 2006 року ще невідомо – декларації про цьогорічні доходи люди почнуть подавати у січні.
Серед фізичних осіб, які є суб’єктами господарської діяльності, більшість працюють на спрощеній системі оподаткування. Вони не мають права отримувати понад 500 тисяч гривень доходу, бо тоді перестають бути платниками єдиного податку. Тому ті буковинці, котрі, згідно з декларацією про доходи, заробили більше, ніж півмільйона гривень, – це переважно звичайні громадяни, а не підприємці. Їх дохід – це здебільшого зарплата, дехто отримує ще дивіденди. Тож виходить, що в області чимало людей, котрі щомісяця отримують офіційну зарплату у декілька десятків тисяч гривень.
Серед найбагатших приватних підприємців області – переважно ті, хто займається торгово-посередницькою діяльністю, а також надає різні види послуг. Це власники торгових точок на Калинівському ринку, магазинів продуктових і промислових товарів. Ті ж, хто торгує алкоголем, тютюном чи, скажімо, бензином, уже є юридичними особами.
Велику кількість багатіїв у столиці податківці пояснюють тим, що там громадяни отримують значні доходи від продажу своїх статутних внесків у банках чи інших організаціях, заробляють завдяки дивідендам тощо. У нас же, як і в деяких сусідніх областях, таких багатіїв немає.


Коментар
Людмила Панова,
заступник начальника Головного управління економіки ОДА:
Принципи вітчизняної статистики і податкової звітності не дозволяють повною мірою враховувати кількість і номенклатуру фізичних осіб з надприбутками. У більшості держав з ринковими принципами і давніми демократичними традиціями високопоставлені чиновники і представники великого корпоративного бізнесу контролюються громадянським суспільством не лише за доходами, але й за витратами. Це дозволяє опосередковано оцінити абсолютну суму отриманих упродовж року доходів, вкладених конкретною фізичною особою у престижну нерухомість: вілли, автомобілі, яхти, літаки тощо.
В Україні про це тільки починають говорити у зв’язку з декларуванням витрат державних чиновників І-ІІ рангів. Водночас список топ-мільйонерів України щорічно поповнюється представниками олігархічних структур. Це не лише ознака збільшення довіри легальних мільйонерів до держави, але й також фактор недостатньої легалізації і прозорості бізнесу в нашій області. За прогнозними оцінками виробничих витрат, останніми роками мільйонери у Чернівецькому регіоні таки існують, але вони поки що не поспішають "засвічуватися".


До речі
Цього року кількість доларових мільйонерів та мільярдерів у світі зросла на 6,5 відсотка, а їхнє багатство – на 8,5 відсотка.
Загалом у світі 8,7 мільйона багатіїв-мільйонерів. За останні 10 років їх число подвоїлося. У руках цих товстосумів – 33 300 мільярдів доларів. Це чверть світового багатства.
Найбільше мільйонерів у США, далі йдуть Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Китай.
Як не парадоксально, але число мільйонерів зростає і у найбідніших країнах. Так, у державах Африки їх уже 100 тисяч, у Латинській Америці – 300 тисяч.

Редактор: admin
28-12-2006, 13:36
Коментарів 0 Переглядів 3 944

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.