RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Наскільки важко отримати закордонний поспорт – ми вирішили з’ясувати на власному досвіді. Впродовж тижня кореспондент "МБ" ходила різними офісами, намагаючись всього лише подати документи, але марно.
"Зі списком можете сходити
в туалет"
Перший мій візит був до офісу підприємства "Ресурси-документ", що на вулиці Лесі Українки. І всередині, і надворі людей зібралося чимало.
– Хто останній в черзі? – запитую.
У відповідь більшість присутніх засміялися, і лише одна жінка, якій, вочевидь, було не до сміху, пояснила, що черга – надворі.
Надворі я нічого подібного до черги не знайшла – хіба що тільки групу людей, які схилилися над капотом припаркованого біля дверей офісу автомобіля. З’ясувалося, що тут складають список. Мені урочисто передали ручку, але попередили, що це не на сьогодні – лише на понеділок. "Нехай вже буде на понеділок", – погоджуюсь я. "Та ні – це, напевно, вже на вівторок", – каже чоловік зі скептичним виразом обличчя. Я все ж таки записалася під номером 39 і вже хотіла спокійно піти, але в душу раптом закрався сумнів. Тож знову зайшла до офісу запитати, чи дійсний той список.
– Із ним можна сходити в туалет! – відповів молодий чоловік, що сидів на дивані зовсім близько до омріяних дверей, за якими приймають документи. – Я вже п’ять разів так записувався, а потім приходжу вранці, а під дверима вже тьма людей, які тут ночували. Ось вони і заходять. Тому я сьогодні вже сам ночував: о десятій вечора прийшов, ніч перебув, зате зараз зайду.
– Це правда, – підтверджує інспектор Тетяна ОЛІЄВСЬКА. – Сьогодні вісімнадцять людей тут ночували. Всі, кого ви тут бачите.
Справді, у всіх, хто сидів чи стояв найближче до дверей, були характерні кола під очима, але дуже рішучий вигляд.
Директор "Ресурси-документ" Сергій МРАЧКОВСЬКИЙ знає про муки клієнтів підприємства, але пояснює все це об’єктивними причинами:
– Наплив людей великий, – каже він. – А у нас не вистачає працівників. Раніше працювало на прийомі троє осіб, і ми приймали по сто відвідувачів на день. А зараз залишилося двоє працівників, один із яких не має досвіду і приймає одну людину за годину. Ми тепер обслуговуємо не більше 35-ти людей за день.
Зрештою, ми з паном Мрачковським дійшли спільного висновку, що непогано було б принаймні запровадити офіційний запис людей у чергу. Він пообіцяв, що вже найближчими днями так і буде. Тобто кожен охочий зможе записатися в інспектора у приймальні.
"До речі, сходіть на вулицю Шептицького, – порадив мені Сергій Мрачковський, – подивіться, як там можна паспорт оформити".
Де немає черги – там довше чекають
на паспорт
У приміщенні обласного відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, що за адресою Шептицького, 25, довелося постояти в чималій черзі лише за консультацією. Зрештою, мені пояснили, що паспорт тут я зможу отримати не раніше, ніж за місяць (а в "Ресурси-документ" можна за двадцять днів), що в чергу ставати треба біля такого-от кабінету, але, мабуть, я вже спізнилася.
Таки спізнилася, бо жінки, які чекали під кабінетом, розповіли, що сюди треба приходити о п’ятій ранку.
– Я прийшла о шостій, – каже Світлана з Кіцманського району. – І вже була сьома в черзі. А вони сказали, що більше десяти людей не приймуть, отож я ледве встигла.
Довелося знову йти ні з чим, але зате я дізналася, що на вулиці Кармелюка, 9, в районному відділі ГІРФО, чернівчанам можна без перешкод отримати паспорт. Там не приймають людей з районів, тому й черг немає.
Виявилося, що народ мав цілковиту рацію: у райвідділі черга була символічною – не більше шести осіб, та ще й жива, без жодних записів і ночівель, але...
– Паспорт у нас можна отримати лише за два місяці, – сказали мені на прийомі. – Якщо вам треба швидше – ідіть на вулицю Лесі Українки, там роблять за двадцять днів...
Отже, коло замкнулося. Втім, походи мої були не без користі. По-перше, я все ж таки записалася в "Ресурси-документ" – офіційно, на завтра. По-друге, здобула цінні знання.


Поради тим, кому потрібен закордонний паспорт


Якщо вам потрібен документ якомога швидше, звертайтеся за адресою Лесі Українки, 6, до підприємства "Ресурси-документ". Там можна отримати паспорт за 20 днів, а незабаром, обіцяють, можна буде й швидше.
Якщо ви не поспішаєте і ви – чернівчанин, звертайтеся на Кармелюка, 9, у Шевченківський райвідділ ГІРФО.
Якщо ви не поспішаєте і ви – не чернівчанин, можете звернутися до обласного відділу ГІРФО, що на вулиці Шептицького, 25, але приходьте вдосвіта. Можете також звернутися до "Ресурси-документ", але треба буде здійснити два візити: спершу – записатися, а потім уже потрапити на прийом.

Редактор: admin
19-07-2007, 20:49
Коментарів 0 Переглядів 2 394

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.