Для сердечників. Завдяки мікроелементу калію, який перешкоджає виникненню аритмій, хурма особливо цінна для людей із хворобами серцево-судинної системи. З’їдаючи по 1-2 плоди хурми на день протягом двох тижнів, можна зміцнити своє серце. Особливо рекомендується з’їдати 2-3 фрукти напередодні магнітних бур.
Якщо застудилися. Через те, що хурма містить вітаміни А і С, які допомагають зміцнити імунітет, під час застуди корисно полоскати горло соком одного стиглого плоду хурми, змішаним з
3,5 ст. л. теплої води.
Під час депресій. Рідкісний мікроелемент магній, що міститься в хурмі, заспокоює нерви, а вуглеводи, фруктоза і глюкоза діють як легкі "антидепресанти", повертаючи гарний настрій.
Закрепи. У хурмі дуже багато пектинових волокон, які працюють, наче щітка, у кишківнику, вбираючи у себе шлаки і стимулюючи випорожнення.
Блідошкірим. Хурма містить залізо і кальцій, які сприяють кровотворенню. Якщо воно активізується – блідість минає.
Жінкам. Оранжевий фрукт можна використовувати і в косметичних цілях. Маска з м’якоті 1 плоду хурми і 1 яєчного жовтка (наносити на 20 хвилин) допомагає при розширених порах і схильності до вугрів.
ДО ТЕМИ
Як вибрати стиглий плід
Під час покупки хурми спробуйте на дотик її шкірку: вона повинна бути твердою і гладкою, як у стиглого помідора. М’якоть стиглого плоду напіврідка, желеподібна або борошнисто-пастоподібна. Така хурма не тільки найсмачніша, але і найкорисніша: необхідних для здоров’я речовин у стиглому плоді найбільше.
20-11-2007, 12:33
0
1 904