Лікуємося грецькими горіхами

---
14 882
0
- Російські медики XVIII століття називали грецький горіх "святом для мозку": якщо вживати хоча би по два горішки на день – покращиться пам’ять. Перші результати відчутні вже за місяць.


- Чотири горіхи, з’їдені за один прийом щодня, захищають від підвищеної радіації.


- Після важких операцій та стресів треба вживати горіховий бальзам. Для його приготування знадобляться, крім горіхів, листки алое та мед. Листя алое треба зрізати і залишити на тиждень у холодильнику, в поліетиленовому пакеті. Після цього 100 г листя порізати і залити 1,5 склянки холодної кип’яченої води. Настоювати півтори години. Процідити і додати 500 г подрібнених грецьких горіхів і 300 г меду. Зберігати у щільно закритому посуді, в прохолодному і темному місці. Вживати по 1 столовій ложці тричі на день за півгодини до їжі.


- Грецькі горіхи – відмінна профілактика атеросклерозу. Для цього змішайте ядра 10 горіхів з 2 розтертими зубчиками часнику, заправте столовою ложкою олії. Можна для смаку додати тертий сир. З отриманою пастою готуйте бутерброди.


- Якщо у вас порушена функція щитоподібної залози, ранок кожного дня слід починати з трьох горіхів, змішаних із медом.


- Грецький горіх допомагає позбутися мастопатії. Причина цієї хвороби – порушення гормонального фону, а відновити його допомагають перетинки грецького горіха. Перетинки 25 горіхів залити 100 г медичного спирту. Настоювати у темному місці не менше 10 днів. Вживати впродовж місяця по 18-20 крапель тричі на день.


- При порушенні менструального циклу рекомендується настій листя грецького горіха. Півтори столові ложки подрібненого листя залити двома склянками окропу і настоювати не менше двох годин. Процідити і відтиснути. Вживати по 25-30 мілілітрів тричі на день перед їжею. Цей же настій вживають як ефективний сечогінний засіб.


- Не слід забувати і про величезні кулінарні можливості горіха. Адже його можна не лише додавати до випічки, як здебільшого й роблять наші господині. Горіхи чудово доповнюють смак баклажанів, моркви, буряку, м’яса птиці. Майже всі найпопулярніші страви грузинської кухні містять у собі перемелені горіхи, тому сміливо приправляйте горіхи грузинськими приправами, наприклад, хмелі-сунелі. Це збагатить смак їжі та зробить її ще кориснішою..

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують