КОРОТКО

---
1 887
0
"Здорова" кухня
Салат з черемші корисний для серця і судин
Черемша, яку нещодавно почали продавати на базарах, корисна тим, що містить багато вітаміну С – аскорбінової кислоти. У 100 грамах міститься більше вітаміну, ніж у капусті чи хрінові, зеленій цибулі чи редьці. Крім того, у черемші є вітаміни В1, В2, РР і бета-каротин. В овочах, зібраних ще влітку і восени, вітамінів залишилося дуже мало. Ось чому, щоби поповнити їхній дефіцит в організмі, варто "налягати" на весняну черемшу.
Вітамін С допомагає підтримувати нормальний стан серцево-судинної системи. Він знижує проникність судинних стінок, підвищує еластичність і міцність, а також регулює холестериновий обмін. Салати зі свіжої черемші можна заправляти сметаною, майонезом чи олією.


Для краси
Еліксир молодості
- Щодня натщесерце пийте суміш із чайної ложки лимонного соку, чайної ложки рідкого меду і столової ложки соняшникової чи оливкової олії.
- Щодня з’їдайте по 50-100 грамів пророщених зерен пщениці, вівса чи ячменю.
- Потовчіть 400 грамів часнику, витисніть сік із 24 плодів лимона. Все змішайте, наповніть банку з широким горлом, зав’яжіть марлею і настоюйте 24 дні. Перед вживанням треба збовтати. Вживати раз на день перед сном, розмішавши чайну ложку суміші у половині склянки води.
- По 100 грамів сухих квітів ромашки, звіробою, безсмертника і березових бруньок розтовкти у ступі чи перемолоти у кавомолці. Столову ложку суміші заварити півлітра окропу, настоювати 20 хвилин, процідити. Пити по склянці, доки не використаєте весь настій.


Я лікуюся так
Золотий вус заживлює рани
"Прочитала у газеті "МБ" на сторінці "Народна медицина" про кориcні властивості золотого вуса. Цілком погоджуюся з тим, що ця рослина допомагає при різних хворобах. Я, наприклад, лікую листям золотого вуса порізи та рани. Зриваю листочок із самого низу вазона, розриваю його навпіл, щоби пустив сік, і прикладаю до порізу. Кровотеча та біль швидко минають.
А ще можна зробити корисний напій, який зміцнює імунітет. Листочок золотого вуса подрібнити, залити склянкою холодної води, довести до кипіння і процідити. Пити замість води". Надія, м. Сокиряни.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують