«Здоровий» продукт

---
1 993
0
Часник – не просто смачний продукт, він, як відомо, має лікувальні властивості.
Дуже корисним є часниковий сік. Почищені зубці перемелюють на м’ясорубці і відтискають. Отриманим соком змащують гнійні рани, використовують його для примочок і компресів при псоріазі, бородавках і мозолях.
Під час запальних процесів вуха, горла, носа і порожнини рота добре допомагає часникова олія. 2 головки часнику почистити, дрібно нарізати і потовкти у дерев’яній ступці. Отриману масу покласти у скляну банку, і, постійно помішуючи, додати півсклянки рослинної олії. Закупорити і покласти на сонячне світло. Настоювати 10 діб, помішуючи 2-3 рази на день. Потім профільтрувати через вату і додати кілька крапель гліцерину. Готову олію перелити у пляшку з темного скла і герметично закрити. Зберігати у холодильнику протягом 2-2,5 місяця з моменту приготування. Перед використанням олію варто підігрівати на водяній бані до температури 35°С. Вживати по чайній ложці тричі на день за півгодини до їжі.
Використовують у народній медицині відвар часнику. В
емальовану каструлю вилити 0,5 літра дистильованої води і покласти на малий вогонь. На початку кипіння у воду всипати чайну ложку подрібненого часнику, прокип’ятити 10 хвилин, а потім настояти протягом години. Процідити. Відвар п’ють лише свіжоприготовленим. Корисний він за будь-яких застудних захворювань, грипу. Пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день. Але відвар протипоказаний вагітним, при захворюваннях нирок, виразці, гастриті, епілепсії.
При гіпертонії рекомендується щодня натщесерце вживати невеликий подрібнений зубчик часнику, запиваючи його 1/2 склянки теплої води з розчиненою у ній столовою ложкою яблучного оцту.
Шкірні захворювання, рани лікує часникова мазь. Зубці головки часнику почистити, помити, дрібно нарізати і перекласти у неглибоку емальовану каструлю. Залити двома склянками окропу і кип’ятити на малому вогні, доки об’єм води не зменшиться удвічі. Профільтрувати, додати 3/4 склянки гарячої рослинної олії, потім повільно влити розтоплений бджолиний віск, доводячи до консистенції сметани. Мазь готова. 
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують