«Здоровий» продукт

---
2 015
0
Часник – не просто смачний продукт, він, як відомо, має лікувальні властивості.
Дуже корисним є часниковий сік. Почищені зубці перемелюють на м’ясорубці і відтискають. Отриманим соком змащують гнійні рани, використовують його для примочок і компресів при псоріазі, бородавках і мозолях.
Під час запальних процесів вуха, горла, носа і порожнини рота добре допомагає часникова олія. 2 головки часнику почистити, дрібно нарізати і потовкти у дерев’яній ступці. Отриману масу покласти у скляну банку, і, постійно помішуючи, додати півсклянки рослинної олії. Закупорити і покласти на сонячне світло. Настоювати 10 діб, помішуючи 2-3 рази на день. Потім профільтрувати через вату і додати кілька крапель гліцерину. Готову олію перелити у пляшку з темного скла і герметично закрити. Зберігати у холодильнику протягом 2-2,5 місяця з моменту приготування. Перед використанням олію варто підігрівати на водяній бані до температури 35°С. Вживати по чайній ложці тричі на день за півгодини до їжі.
Використовують у народній медицині відвар часнику. В
емальовану каструлю вилити 0,5 літра дистильованої води і покласти на малий вогонь. На початку кипіння у воду всипати чайну ложку подрібненого часнику, прокип’ятити 10 хвилин, а потім настояти протягом години. Процідити. Відвар п’ють лише свіжоприготовленим. Корисний він за будь-яких застудних захворювань, грипу. Пити по 1/2 склянки 3-4 рази на день. Але відвар протипоказаний вагітним, при захворюваннях нирок, виразці, гастриті, епілепсії.
При гіпертонії рекомендується щодня натщесерце вживати невеликий подрібнений зубчик часнику, запиваючи його 1/2 склянки теплої води з розчиненою у ній столовою ложкою яблучного оцту.
Шкірні захворювання, рани лікує часникова мазь. Зубці головки часнику почистити, помити, дрібно нарізати і перекласти у неглибоку емальовану каструлю. Залити двома склянками окропу і кип’ятити на малому вогні, доки об’єм води не зменшиться удвічі. Профільтрувати, додати 3/4 склянки гарячої рослинної олії, потім повільно влити розтоплений бджолиний віск, доводячи до консистенції сметани. Мазь готова. 

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.