Чергове дослідження не було профінансовано шоколадною промисловістю, тож можна не сумніватися в його достовірності. Воно тривало не один рік: з 1960 року група вчених Фінляндії здійснювала дослідження за участю фінських бізнесменів 1919-1934 років народження.
Учасники експерименту відповідали на різні запитання, зокрема, про те, яким цукеркам і солодощам вони надають перевагу. Серед 1367 респондентів лише трохи більше 100 сказали, що не вживають солодкого. 860 найбільше люблять шоколад, а 399 обирають якісь інші солодощі.
Виявилося, що любителі шоколаду значно стрункіші за своїх ровесників, рідше потерпають від діабету й мають тоншу талію. Крім того, любителі шоколаду виявилися значно освіченішими.
Та головне, що люди, котрі вживають шоколад, почуваються здоровішими і щасливішими за інших. Вони рідше піддаються депресії й переживанням, почуваються впевнено й оптимістично, будують плани на майбутнє і не скаржаться на життя.
Крім того, що шоколад сприяє виробленню гормонів радості й щастя, дослідження встановили, він ще знижує чутливість до болю.
Британські ж учені нещодавно з’ясували, що чорний шоколад запобігає утворенню тромбів у крові. Такий самий ефект спостерігається під час вживання аспірину. Вчені стверджують, що достатньо двох ложок темного шоколаду на день для досягнення позитивного ефекту.
13-03-2007, 15:50
0
2 083