Вчені визнали корисність шоколаду

---
2 135
0
Чергове дослідження не було профінансовано шоколадною промисловістю, тож можна не сумніватися в його достовірності. Воно тривало не один рік: з 1960 року група вчених Фінляндії здійснювала дослідження за участю фінських бізнесменів 1919-1934 років народження.
Учасники експерименту відповідали на різні запитання, зокрема, про те, яким цукеркам і солодощам вони надають перевагу. Серед 1367 респондентів лише трохи більше 100 сказали, що не вживають солодкого. 860 найбільше люблять шоколад, а 399 обирають якісь інші солодощі.
Виявилося, що любителі шоколаду значно стрункіші за своїх ровесників, рідше потерпають від діабету й мають тоншу талію. Крім того, любителі шоколаду виявилися значно освіченішими.
Та головне, що люди, котрі вживають шоколад, почуваються здоровішими і щасливішими за інших. Вони рідше піддаються депресії й переживанням, почуваються впевнено й оптимістично, будують плани на майбутнє і не скаржаться на життя.
Крім того, що шоколад сприяє виробленню гормонів радості й щастя, дослідження встановили, він ще знижує чутливість до болю.
Британські ж учені нещодавно з’ясували, що чорний шоколад запобігає утворенню тромбів у крові. Такий самий ефект спостерігається під час вживання аспірину. Вчені стверджують, що достатньо двох ложок темного шоколаду на день для досягнення позитивного ефекту.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують